Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Steaks

Een steak is al jaren een van de meest populaire stukjes vlees onder de restaurant liefhebbers en chef-koks in de Nederlandse thuiskeukens. Internetslagerij is dé online slagerij voor de beste kwaliteit vlees. Of u nu zin heeft in een kogel steak, een bavette steak of een steak sukade: wij hebben het allemaal in huis. Bestel vandaag nog uw overheerlijke steaks!

Showing 1–36 of 41 results

Steaks van topkwaliteit

Wij leveren steaks van hoogwaardige kwaliteit. Om deze kwaliteit te behalen halen wij ons vlees uit alle windstreken. Wij weten als de beste wat vlees nou zo lekker en mals maakt. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren:

 • Het runderras zelf. U heeft vast wel eens gehoord van Black Angus hamburgers of Hereford ribeye. Dit zijn verschillende runderrassen. De smaak en de malsheid van het vlees verschilt dan ook enorm tussen rassen. Dit is deels genetisch bepaald.
 • Waar en hoe het rund geleefd heeft is cruciaal. Wij halen ons vlees uit landen zoals Australië en Ierland. Hier genieten de runderen van een gezonde voeding en veel bewegingsruimte. Dit proeft u zeker terug in de smaak! 
 • De slachtleeftijd. Kalfsvlees en vlees van volwassen runderen verschillen ook qua kleur, smaak en malsheid. Rundvlees heeft een sterkere smaak en is grover dan vlees van een kalf.

Wij zijn trots op ons kwalitatieve vlees. Daarom zijn we er zeker van dat er een fantastisch lapje vlees voor u tussen zit! De beste kwaliteit steaks kopen doet u bij de Internetslagerij.

Verschillende soorten steaks

Wanneer je het hebt over steaks, heb je het niet over één specifiek stukje vlees. ‘Steak’ is namelijk een verzamelwoord voor allerlei luxere baklappen, dikke lende steak, ribeye, biefstuk en nog veel meer. De benaming is overgekomen uit Amerika waar het rundvlees anders gesneden wordt en veel wordt verkocht onder deze benaming.

Heeft u heel erg zin in een grote steak, maar heeft u maar een beperkt budget? Dan raden wij onze bavette steak aan. Dit stukje vlees wordt in Nederland ook wel een vinkenlap genoemd. Het wordt haaks op de draad gesneden en is zeer mals. Bavette is een heerlijk smakend stukje vlees voor een voordelige prijs!

Verder hebben wij ook verrukkelijke T-Bone en Tomahawk steaks om uw avondmaal compleet te maken. De keuze is praktisch eindeloos bij de Internetslagerij. Bekijk in de webshop rustig onze verschillende steaks.

Hoe worden onze steaks gerijpt?

Het rijpen van rundvlees, en dus ook goede steaks, draagt bij aan de malsheid en uiteindelijke smaakbeleving. Ons vlees wordt over het algemeen op de volgende twee manieren gerijpt:

 • Wet Aging: Dit houdt in dat het vlees in een vacuüm wordt verpakt. Het rijpen duurt bij dit proces slechts enkele dagen. Het resultaat is een malse steak die weinig vocht heeft verloren. Echter is de smaak ietsje minder vergeleken met de volgende methode.
 • Dry Aging: Dit rijpingsproces duurt vaak 10 tot wel 40 dagen. Soms zelfs nog langer! Het vlees wordt in een droogkast opgehangen bij zeer lage temperaturen. Hierdoor verliest het veel vocht en krijgt het een veel intensere smaak. Daarom zijn onze Ribeye limousin dry aged en T-bone steak dry aged zo overheerlijk!

Wij rijpen voornamelijk ons vlees volgens de dry aging methode. Zo krijgt u gegarandeerd een heerlijke smaaksensatie.

Steak 200g, 500g of meer

Ons vlees is online te bestellen in verschillende hoeveelheden. U kunt kiezen voor een enkele portie, zoals een malse kalfsentrecote van 200 gram. Krijgt u meer bezoek over de vloer? Dan bent u voor grotere porties ook aan het juiste adres. Onze heerlijke sukadelappen van 500 gram per 2 stuks zijn een dikke aanrader. Daarnaast is onze kalfslende van 1 kilo een uitstekende keus voor vier man. Een kleine of grote steak: we hebben het allemaal.

Hoe kan ik de beste steak bereiden in de pan?

Om het meeste uit uw lekkere steak te halen, zijn er een paar stappen die u kunt opvolgen tijdens het bakken in de pan. Deze hebben we hieronder voor u opgeschreven. Om de beste steak te bereiden, raden wij aan de volgende stappen te volgen:

 1. Ontdooi de steak eerst op kamertemperatuur voordat u begint met bakken.
 2. Gebruik een pan gemaakt van staalplaat. De dikke bodem verdeelt de hitte optimaal en is goed bestendig tegen hoge temperaturen.
 3. Laat de pan goed op temperatuur komen en smelt eerst de boter.
 4. Om een goudbruin korstje te krijgen, laat u de steak ongeveer anderhalf minuut op hoog vuur bakken. Vervolgens draait u hem om.
 5. Bak vervolgens de steak nog 1 tot 3 minuten op een laag pitje. Hoe lang hangt af van hoe doorbakken u het vlees graag wilt hebben. Voor een rare steak raden wij aan om 52 °C aan te houden. Daarnaast is 56 °C perfect voor medium-rare.
 6. Laat na het bakken het stukje vlees even rusten.

Door deze stappen op te volgen haalt u de meeste smaak uit onze hoge kwaliteit vlees. Dat wordt genieten met uw vrienden of familie!

Steaks kopen doet u bij de Internetslagerij

De lekkerste steaks koopt u bij de Internetslagerij. Online vlees bestellen gaat bij ons snel en eenvoudig. Wij versturen onze producten in speciale pakketten, zodat er onderweg geen kwaliteit verloren gaat.

Wij zijn een slagersbedrijf met ruim 25 jaar ervaring. Heeft u nog vragen over onze producten? Of bent u wellicht op zoek naar lekker recept? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen zo volledig mogelijk. Wacht niet langer, want bij de Internetslagerij koopt u vandaag nog onze heerlijke steaks!

Winkelwagen