Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketen worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Chateaubriand

1 review(s)

Hoeveelheid: vanaf ca. 300 g. stuk

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Ossenhaas Iers vers

Topkwaliteit uit Ierland!
Verkrijgbaar in verschillende gewichten.

 14,95

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Hoeveelheid: vanaf ca. 300 g. stuk

Heelijk mals stuk tournedos voor twee of meer personen, uit het midden van de Ierse ossenhaas. Ook zeer geschikt om een Beef Wellington van te maken.

Chateaubriand

De biefstuk wordt uit de kop van een ontvliesde ossenhaas gesneden. De chateaubriand is het dikste deel van de ossenhaas.

Topkwaliteit uit Ierland!

De Ossenhaas, het meest luxe vlees van het rund, De ossenhaas zit in de rug van het rund, in de buurt van de lende en is heerlijk zacht en mals.

De bereiding

Chateaubriand vraagt om een mooie avond tafelen. Een heerlijke steak van de ossenhaas die gesneden wordt aan tafel is een heus theater. De Chateaubriand dat uit de kop van de ossenhaas wordt gesneden is bijzonder mals en gemakkelijk te bereiden. Voor dat het stuk vlees de pan in gaat laat je deze eerst op kamertemperatuur komen.

Bestrooi de ossenhaas met wat tijm zout en zwarte peper. Laat de pan op een hoge temperatuur komen om vervolgens de steak in circa 90 seconden per kant goudbruin te braden. Door de hoge temperatuur brand je steak dicht waardoor het vlees sappig blijft. Hierna rooster je de steak voor circa 15 minuten in de oven op 180 graden (medium rood). Uw steak is perfect gegaard als het een kerntemperatuur van 52-55 graden Celsius heeft bereikt. Ideaal is het natuurlijk om een kernthermometer hiervoor te gebruiken.

Extra informatie

Gewichten

300 g., 500 g., 400 g., 600 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


1 beoordeling voor Chateaubriand

  1. Jeroen

    Jeroen
    Vandaag mijn 1e Beef Wellington gemaakt met deze mooie Ierse Ossenhaas. Super goed gelukt….kerntemperatuur van 52 graden. Top


Stel een vraag over dit product