Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Rib Roast – Cote de boeuf

Hoeveelheid: vanaf ca. 400 g. stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Mooie gemarmerde Hollandse Ribeye met been, Cote de boeuf.

Vanaf  16,80

400 g.
  • 400 g.
  • 500 g.
  • 600 g.
  • 800 g.
  • 1000 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Rib roast – Côte de boeuf

Hoeveelheid: vanaf ca. 400 g. stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Rib roast – Côte de boeuf

De Rib roast, Ribeye met been, Côte de boeuf is een andere benaming voor een prime rib of runder steak.  Dit vlees is verpakt volgens het principe van “wet-aging”. Deze Amerikaanse term staat voor het rijpen van vlees in een vacuümzak. Het vlees is dan verpakt in een speciale stevige plastic zak en vacuüm getrokken. Daarmee wordt de houdbaarheid verlengd. Ook ontstaat er op deze manier nauwelijks gewichtsverlies. De enzymen in het vlees worden in de zak afgebroken en bevorderen de malsheid.

Wat voor vlees is rib roast?

Wat is een rib roast? Een rib roast is een braadstuk van het rund dat onder verschillende namen door het leven gaat. Het is een ribeye steak met het bot er nog aan, hier ook wel côte de boeuf genoemd, aan één stuk. In de VS gaat dit stuk vlees ook wel door het leven als prime rib.

Côte de Boeuf kopen via Internetslagerij.nl

Online een heerlijke cote de boeuf kopen is zeer eenvoudig. Kies het gewicht dat u wenst en de hoeveelheid stukken vlees. Betaal daarna direct online of achteraf. Vind u deze gewichten toch een beetje aan de lage kant? Dan hebben wij speciaal voor u, de rib roast X XL.

Een Côte de boeuf bereiden

Gaat uw uw rib roast op de BBQ bereiden? Met de volgende bereidingswijze wordt het vlees gegarandeerd een heerlijk succes.

Stap 1. Voorbereiden

Haal de Côte de boeuf een paar uur van tevoren uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. De BBQ aansteken en wachten tot de briketten bedekt zijn met een grijze aslaag. Het is aan te raden een stuk van de BBQ vrij van kolen te houden. Hier kun je het vlees dan even neerleggen mocht er toch wat vet uit druppelen dat de BBQ weer doet opvlammen.

Stap 2. Braden

Als de briketten met een laag as zijn bedekt dan is BBQ op temperatuur en leg je de Côte de boeuf op de BBQ. Draai het ongeveer één keer per minuut om en rooster het tot het een mooie donkere kleur heeft maar nog wel sappig en rood van binnen is. Voel, net als bij een biefstuk, af en toe of de gaarheid al naar je zin is. Houd er rekening mee dat de Côte de boeuf dikker kan zijn dan een biefstukje. De Côte de boeuf heeft verder weinig nodig, hooguit wat peper en zout voor een optimale smaakbeleving van het vlees.

Stap 3. Rusten, snijden en opdienen

Haal het vlees van de BBQ en laat het 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Zorg dat je niet het vlees helemaal inpakt maar vouw het aluminiumfolie losjes over het vlees, zo dat er een ‘tunnel’ ontstaat. Vlees is een spier die ‘verkrampt’ als je het verhit. Als je het vlees even tot rust laat komen ontspant het zich en is het een stuk malser dan wanneer je het direct snijdt en opeet.

Pak na 10 minuten een vlijmscherp mes en snijd het vlees in mooi plakken.

Receptidee: Côte de Boeuf met ratatouillewaaier

Over ons

Internetslagerij.nl is, zoals de naam doet vermoeden, een slagerij die u online kunt vinden. We zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver terug gaat onze slagers ervaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.

Internetslagerij.nl

Reviews

Top

Die zijn super

Sjon 25 augustus 2023

Mooi stuk vlees

Moet het nog voorbereiden

Joost 3 juni 2023

Heerlijk

Dit was een ogen dicht en genieten moment voor m’n vriendin die eindelijk weer roos vlees mocht na een bevalling.

Stefan 1 juni 2023

Top

Zien er goed uit nog niet gegeten.

Sjon 2 mei 2023

.

.

Joshua 28 februari 2023

Heerlijk!

Ik weet niks anders te vertellen dan een pracht kwaliteit stuk vlees. Mals, zoet, mooie marbling.

A 22 juli 2022

Geweldig stuk vlees

lekker op de BBQ

Anoek 17 juli 2022

Uitstekend

Mooie vacuüm verpakt

W.A 2 juni 2022

vlees zeer netjes vacuüm verpakt en gelabeld..

mijn bestelde vlees was vacuüm verpakt en bestickerd met de gegevens van het vlees en houdbaarheid.. En bezorgd in een piepschuimen doos met koel elementen.. Na openen van de vacuüm zak heb je een zeer mooi stuk “ vers” vlees .. Verder is de prijs t.o.v kwaliteit verhouding perfect ..

Ruud 4 mei 2022

Mooi stukje vlees

Lekker

W.A 21 januari 2022

Uitstekende kwaliteit!!

Genoten van de Cote de boeuf met de kerstdagen

Carin 26 december 2021

Mooi stuk vlees

Nog niet geprobeerd maar het ziet er top uit.

Maria 20 december 2021

Aanrader

Echt hele mooie stukken rund, ideaal voor slow cooking op de BBQ

Wiecher 8 december 2021

Super

Voor herhaling vatbaar

P 1 oktober 2021

Mijn favoriete stuk vlees

bij ons als tweede favorite na de picanha natuurlijk, een mooi stuk vlees, mals en vol van smaak. Allen wat grof salt en daarna peper. Vinagrette of chimichuri erbij, yam!

Izabela 11 september 2021

Heerlijk stuk cote de boeuf!

Mooi gemarmerd!

Arjan 9 september 2021

Heerlijk

Heerlijk vlees.

F. c. 16 juli 2021

Goed prijs / kwaliteit

Burp...

Wilco 4 juni 2021

Top

Topkwaliteit

Vince 1 juni 2021

Delicious

Best Rib Roast steaks I have had in a very long time. I will certainly order all my meat here.

Debby Bristow 7 mei 2021

Heerlijk

Een goede en goedkoper alternatief voor ribeye. Individueel verpakt en heerlijk te bereiden op het fornuis.

Amy 22 april 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

400 g., 500 g., 600 g., 800 g., 1000 g.

Winkelwagen