Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Rib Roast – Cote de boeuf

Hoeveelheid: vanaf ca. 400 g. stuk

 • Herkomst: Holland
 • Leveringsconditie: Diepvries
 • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Mooie gemarmerde Hollandse Ribeye met been, Cote de boeuf.

Vanaf  16,80

400 g.
 • 400 g.
 • 500 g.
 • 600 g.
 • 800 g.
 • 1000 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Rib roast – Côte de boeuf

Hoeveelheid: vanaf ca. 400 g. stuk

 • Herkomst: Holland
 • Leveringsconditie: Diepvries
 • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Rib roast – Côte de boeuf

De Rib roast, Ribeye met been, Côte de boeuf is een andere benaming voor een prime rib of runder steak.  Dit vlees is verpakt volgens het principe van “wet-aging”. Deze Amerikaanse term staat voor het rijpen van vlees in een vacuümzak. Het vlees is dan verpakt in een speciale stevige plastic zak en vacuüm getrokken. Daarmee wordt de houdbaarheid verlengd. Ook ontstaat er op deze manier nauwelijks gewichtsverlies. De enzymen in het vlees worden in de zak afgebroken en bevorderen de malsheid.

Wat voor vlees is rib roast?

Wat is een rib roast? Een rib roast is een braadstuk van het rund dat onder verschillende namen door het leven gaat. Het is een ribeye steak met het bot er nog aan, hier ook wel côte de boeuf genoemd, aan één stuk. In de VS gaat dit stuk vlees ook wel door het leven als prime rib.

Côte de Boeuf kopen via Internetslagerij.nl

Online een heerlijke cote de boeuf kopen is zeer eenvoudig. Kies het gewicht dat u wenst en de hoeveelheid stukken vlees. Betaal daarna direct online of achteraf. Vind u deze gewichten toch een beetje aan de lage kant? Dan hebben wij speciaal voor u, de rib roast X XL.

Een Côte de boeuf bereiden

Gaat uw uw rib roast op de BBQ bereiden? Met de volgende bereidingswijze wordt het vlees gegarandeerd een heerlijk succes.

Stap 1. Voorbereiden

Haal de Côte de boeuf een paar uur van tevoren uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. De BBQ aansteken en wachten tot de briketten bedekt zijn met een grijze aslaag. Het is aan te raden een stuk van de BBQ vrij van kolen te houden. Hier kun je het vlees dan even neerleggen mocht er toch wat vet uit druppelen dat de BBQ weer doet opvlammen.

Stap 2. Braden

Als de briketten met een laag as zijn bedekt dan is BBQ op temperatuur en leg je de Côte de boeuf op de BBQ. Draai het ongeveer één keer per minuut om en rooster het tot het een mooie donkere kleur heeft maar nog wel sappig en rood van binnen is. Voel, net als bij een biefstuk, af en toe of de gaarheid al naar je zin is. Houd er rekening mee dat de Côte de boeuf dikker kan zijn dan een biefstukje. De Côte de boeuf heeft verder weinig nodig, hooguit wat peper en zout voor een optimale smaakbeleving van het vlees.

Stap 3. Rusten, snijden en opdienen

Haal het vlees van de BBQ en laat het 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Zorg dat je niet het vlees helemaal inpakt maar vouw het aluminiumfolie losjes over het vlees, zo dat er een ‘tunnel’ ontstaat. Vlees is een spier die ‘verkrampt’ als je het verhit. Als je het vlees even tot rust laat komen ontspant het zich en is het een stuk malser dan wanneer je het direct snijdt en opeet.

Pak na 10 minuten een vlijmscherp mes en snijd het vlees in mooi plakken.

Receptidee: Côte de Boeuf met ratatouillewaaier

Over ons

Internetslagerij.nl is, zoals de naam doet vermoeden, een slagerij die u online kunt vinden. We zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver terug gaat onze slagers ervaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.

Internetslagerij.nl

Reviews

Sjon 25 augustus 2023

Joost 3 juni 2023

Stefan 1 juni 2023

Sjon 2 mei 2023

Joshua 28 februari 2023

A 22 juli 2022

Anoek 17 juli 2022

W.A 2 juni 2022

Ruud 4 mei 2022

W.A 21 januari 2022

Carin 26 december 2021

Maria 20 december 2021

Wiecher 8 december 2021

P 1 oktober 2021

Izabela 11 september 2021

Arjan 9 september 2021

F. c. 16 juli 2021

Wilco 4 juni 2021

Vince 1 juni 2021

Debby Bristow 7 mei 2021

Amy 22 april 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

400 g., 500 g., 600 g., 800 g., 1000 g.

Winkelwagen