Ribeye Limousin Dry Aged
150+ dagen graangevoerd en 28 dagen gerijpt in onze droogkasten.
Hoeveelheid: diverse gewichten per stuk vacuüm verpakt.
- Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Met een goed gevoel genieten van heerlijk rundvlees uit Twente.
Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk graangevoerd rundvlees. Eet smakelijk!
Vanaf € 19,62
Voor 23:59 besteld, morgen in huis!
- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4114 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Ribeye Limousin Dry aged
Ribeye is, door marmering en vet, één van de sappigste stukken vlees.
150+ dagen graangevoerd en 28 dagen gerijpt in onze droogkasten.
Hoeveelheid: diverse gewichten per stuk vacuüm verpakt.
- Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Ribeye Limousin
De ribeye snijden we uit het sappigste stukje vlees uit de fijne rib van het rund. Dit onderdeel is botermals en ligt naast de dunne lende (entrecôte) van het rund. De malsheid en rijke volle smaak dankt de ribeye aan de marmering en vet (eye) dat in het vlees zit. Dit is een ware sensatie voor de smaakpapillen.
In ons assortiment is de ribeye een echte hardloper. De ribeye is perfect voor op de grill of BBQ. Als u het daarop bereidt krijgt het vlees de beste smaak.
RIBEYE STEAK DRY AGED
Ribeye steak dry aged, 28 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Club steak ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.
DRY-AGING OF WET AGING
Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.
HET RIJPEN/ DRY-AGED
Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.
Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht
PRACHTIG VEE UIT DE OMGEVING VAN TWENTE!
Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie worden afgeleverd op het slachthuis. Tijdens het transport doen we er alles aan om stress te vermijden. De runderen komen uit de regio Twente en net over de grens in Duitsland. De afstand is maximaal 45 minuten tot het slachthuis in Oldenzaal.
Ook op het slachthuis gaan we respectvol om met de dieren. Vakmensen zorgen ervoor dat de runderen op een hygiënische wijze worden geslacht. Daarna worden de karkassen vakkundig uitgesneden tot vleesdelen zoals de ossenhaas en het ribstuk. Zes eigen Foodtrucks brengen het rundvlees vervolgens naar de geselecteerde afnemers, zoals kwaliteitslagers en horeca groothandel.
Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk rundvlees. Eet smakelijk!
Limousin
Een echt vleesras!
De Limousin is een echt vleesras. Ze wordt dus niet gemolken. Het vlees van de Limousin is een stuk malser en heeft een unieke smaak.
Limousin-vlees staat bekend om de mooie rode kleur, speciale marmering, heerlijke sappigheid en ongekende malsheid. Het vet smelt weg tijdens het bakken en zorgt voor een unieke smaaksensatie.
GROTE STUKKEN RUNDVLEES VAN DE ALLERHOOGSTE KWALITEIT, SUPER MALS, FIJN VAN STRUCTUUR EN HEERLIJK VAN SMAAK!
Steaks & Roasts
Grote stukken vlees voor op de Big Green Egg, thuis op de grill of gewoon in de pan, met of zonder bot, op hete kolen of juist Low & Slow, de carnivoor is er gek op! Voor de échte carnivoor hebben wij een assortiment grote stukken rundvlees. Het vlees is afkomstig van jonge Limousin vaarzen, 150+ dagen graan gevoerd, waardoor ze precies het juiste vetrandje hebben. Doordat het vlees minimaal 14 dagen wordt gerijpt is het vlees extra mals en nog voller van smaak! Skin verpakt op luxe zwarte schaal. Als echte vleesliefhebber mag u van Jans Regio Rund de allerbeste smaak en kwaliteit verwachten.
Reviews
Extra informatie
Gerelateerde producten
BBQ biefstuk
€ 5,50 incl. BTW Snelle weergaveCôte de boeuf-Rib Roast XXL
Vanaf € 85,00Waardering 5.00 uit 5Snelle weergaveEntrecote Europees
€ 27,50 incl. BTW Snelle weergaveKalfsstaartstuk Rosé
Vanaf € 31,00 Snelle weergaveBiefstukspies per 2
€ 6,00 incl. BTWWaardering 5.00 uit 5Snelle weergaveEntrecote grasgevoerd
€ 9,25 incl. BTWWaardering 4.00 uit 5Snelle weergaveStaartstuk-picanha
Vanaf € 37,50Waardering 4.63 uit 5Snelle weergaveEntrecote vers
Vanaf € 6,50Waardering 5.00 uit 5Snelle weergave
Uitgelichte Producten
- Aanbieding
COTE DE BOEUF STEAK HOLSTEIN DRY AGED
€ 58,50 Snelle weergave - Aanbieding
COTE DE BOEUF HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 105,75 Snelle weergave - Aanbieding
RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 89,10 Snelle weergave - Aanbieding
RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 19,35 Snelle weergave
Sandra De Bruyne – 24 augustus 2024
Mike – 1 mei 2024
Sander – 11 juli 2023
Tom – 30 december 2022
Matthijs – 26 augustus 2022
tinus – 3 juli 2022
Richard – 17 mei 2022