Winkelwagen

Ribeye Limousin Dry Aged

150+ dagen graangevoerd en 28 dagen gerijpt in onze droogkasten.

Hoeveelheid: diverse gewichten per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Met een goed gevoel genieten van heerlijk rundvlees uit Twente.

Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk graangevoerd rundvlees. Eet smakelijk!

Vanaf  19,62

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Ribeye Limousin Dry aged

Ribeye is, door marmering en vet, één van de sappigste stukken vlees.

150+ dagen graangevoerd en 28 dagen gerijpt in onze droogkasten.

Hoeveelheid: diverse gewichten per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Ribeye Limousin

De ribeye snijden we uit het sappigste stukje vlees uit de fijne rib van het rund. Dit onderdeel is botermals en ligt naast de dunne lende (entrecôte) van het rund.  De malsheid en rijke volle smaak dankt de ribeye aan de marmering en vet (eye) dat in het vlees zit. Dit is een ware sensatie voor de smaakpapillen.

In ons assortiment is de ribeye een echte hardloper. De ribeye is perfect voor op de grill of BBQ. Als u het daarop bereidt krijgt het vlees de beste smaak.

RIBEYE STEAK DRY AGED

Ribeye steak dry aged, 28 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Club steak  ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.

DRY-AGING OF WET AGING

Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.

HET RIJPEN/ DRY-AGED

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht

PRACHTIG VEE UIT DE OMGEVING VAN TWENTE!

Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie worden afgeleverd op het slachthuis. Tijdens het transport doen we er alles aan om stress te vermijden. De runderen komen uit de regio Twente en net over de grens in Duitsland. De afstand is maximaal 45 minuten tot het slachthuis in Oldenzaal.

Ook op het slachthuis gaan we respectvol om met de dieren. Vakmensen zorgen ervoor dat de runderen op een hygiënische wijze worden geslacht. Daarna worden de karkassen vakkundig uitgesneden tot vleesdelen zoals de ossenhaas en het ribstuk. Zes eigen Foodtrucks brengen het rundvlees vervolgens naar de geselecteerde afnemers, zoals kwaliteitslagers en horeca groothandel.

Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk rundvlees. Eet smakelijk!

Limousin

Een echt vleesras!

De Limousin is een echt vleesras. Ze wordt dus niet gemolken. Het vlees van de Limousin is een stuk malser en heeft een unieke smaak.

Limousin-vlees staat bekend om de mooie rode kleur, speciale marmering, heerlijke sappigheid en ongekende malsheid. Het vet smelt weg tijdens het bakken en zorgt voor een unieke smaaksensatie.

Reviews

Sandra De Bruyne 24 augustus 2024

Mike 1 mei 2024

Sander 11 juli 2023

Tom 30 december 2022

Matthijs 26 augustus 2022

tinus 3 juli 2022

Richard 17 mei 2022

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0