Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Tournedos Iers

1 review(s)

Hoeveelheid: ca. 150 g. 200 g. of 250 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Tournedos

Onze tournedos snijden we vers van de Ierse ossenhaas.

 7,50

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Hoeveelheid: ca. 150 g. 200 g. of 250 g. vacuüm verpakt

Tournedos van de Ossenhaas Iers

Tournedos is het middelste deel van de ossenhaas en wordt daarom ook wel biefstuk van de haas genoemd. Het vlees bevat veel vezels, maar deze zijn ongekend zacht en mals.

De Ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas is hetzelfde als tournedos, de ossenhaas is dan in plakken gesneden. Een chateaubriand is een dubbele tournedos.

Verkrijgbaar in verschillende gewichten.

De Ierse runderen lopen bijna het hele jaar buiten heerlijk te grazen. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees. De combinatie van veel beweging en een dieet van gras zorgt ervoor dat het vlees een mooie vetmarmering heeft. Hierdoor krijgt het Ierse rundvlees een volle intense smaak.

Tournedos met rozemarijn en wijnsaus

Bereidingstijd 60 min         4 personen

Tournedos met rozemarijn en wijnsaus

 

 

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en het teentje knoflook. Snijd de sjalotjes in vieren. Snipper de knoflook. Knip de rozemarijn in toefjes.
  2. Roer de helft van de knoflook door de olie.
  3. Smelt 30 g boter en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 toefjes rozemarijn 5 minuten. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook.
  4. Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn. Neem de pan van het vuur.
  5. Wrijf de tournedos in met de knoflookolie. Prik met een scherp mes gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Bakkerel de tournedos in een koekenpan bruin en rosé.
  7. Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout en peper.
  8. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bestrooi het met zout. Serveer met de saus.

Lekker met risotto met groene asperges.

Tip Wanneer u mooie takjes rozemarijn kunt kopen, kunt u ze ook om de tournedos heen binden. Gebruik hiervoor een katoenen draad.

Ingrediënten

  •  4 tournedos (2 cm dik)
  • 250 g sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl fond (runder)
  • 1 eetlepel mosterd (grove)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Bron: www.vlees.nl

Extra informatie

Gewichten

150 g., 200 g., 250 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


1 beoordeling voor Tournedos Iers

  1. Eline

    De Tournedos was heerlijk wij gaan deze zeker weer bestellen. Mooie prijs ook.


Stel een vraag over dit product