Hoeveelheid: ca. 1 kg. stukHerko..
Hoeveelheid: diverse gewichten per stuk vacuüm verpakt
De tomahawk steak heeft sterke Noord-Amerikaans roots. Een Tomahawk lijkt op een soort van strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Dat is dan ook waar dit stuk vlees haar naam te danken heeft. Daarnaast wordt deze mooi gemarmerde Ribeye met extra lang bot ook wel een Cowboy steak genoemd.
De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.
Een tomahawk kun je zowel in de oven als op de barbecue bereiden. Onze voorkeur gaat uit naar een bereiding op de barbecue, omdat je dan een lekkere rooksmaak aan het vlees kunt krijgen.
Door de grootte en dikte van het vlees bereid je een tomahawk aan de hand van twee warmtezones. Door gebruik te maken van twee warmtezones kun je het vlees op hoge temperatuur grillen, zodat de buitenkant een mooie bruine korst krijgt. Vervolgens kun je het vlees en op een lagere temperatuur langzaam laten garen naar de juiste kerntemperatuur.
Een belangrijke stap in het bereiden van de tomahawk is het vlees laten rusten. Nadat het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, dek je het losjes af onder aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de vleessappen zich goed door het vlees verdelen, waardoor je sappige steak krijgt.
CUISSON | RARE | MEDIUM-RARE | MEDIUM |
---|---|---|---|
KLEUR | Helder rood | Rosé | Licht rosé – bruinig |
TEMPERATUUR | 48 ℃ | 51 ℃ | 56 ℃ |
De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser.
Kenmerkend van ribeye is een vetader. Daardoor is de ribeye wat vetter, zeer mals, heeft het een uitstekende bite en is het zeer smaakvol met een explosie aan aroma’s. De favoriet van veel rundvlees liefhebbers.
De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.
In principe zit er nauwelijks verschil tussen een cowboy steak en een tomahawk. Er wordt wel eens gezegd dat cowboy steak tussen een cote de boeuf en een tomahawk in zit. Een cowboy steak is een ribeye met een handvat. Het bot aan de tomahawk is vaak wat langer dan aan de cowboy steak. Vandaar ook de vergelijking met de Indiaanse strijdbijl. Veel slagers maken echter geen onderscheid tussen cowboy steak en Tomahawk.
Heeft u ons tomahawk assortiment al gezien?
Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf. Wij hebben geen winkel, u vindt ons online. Wij snijden en bewerken vlees en passen ons aan aan uw wensen en eisen. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele jaren ervaring. De laatste jaren hebben wij veel geïnvesteerd in het goed en veilig verpakken van ons vlees, zonder kwaliteit te verliezen.
Recentelijk dit mooie stuk vlees op de BBQ bereid – eerst gegaard in de smoker tot een kerntemperatuur van ongeveer 42 graden, daarna afgegrild boven de kolen. Resultaat was waanzinnig. Echt een aanrader!
Gewoon in de pan gebakken. heerlijk mals en perfect van smaak.
Super lekker. Reverse sear op de bbq.
Hoeveelheid: ca. 1 kg. stukHerko..
Hoeveelheid: Ca. 200 gram, 250 gram , ..
Hoeveelheid: 8 stuks vlees circa 1 kil..
Abel – 6 januari 2023
lekker eten - een heerlijk stukje vlees
Erik – 24 maart 2022
Erg goed - Goede kwaliteit
henk – 16 november 2021
Hereford - Prima Tomahawk
Morne – 6 juli 2021
Tomahawk Hereford steak - Top stuk vlees!