Kogelbiefstuk Iers Vers
Hoeveelheid: ca. 200 g. per stuk
- Herkomst: Ierland
- Leveringsconditie: Vers
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
De Ierse runderen lopen bijna het hele jaar buiten heerlijk te grazen. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.
€ 6,50 incl. BTW
Voor 23:59 besteld, morgen in huis!
- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4220 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Kogelbiefstuk Iers vers
Hoeveelheid: ca. 200 g. per stuk
Ierse Kogelbiefstuk – Grasgevoerd en Boordevol Smaak
Onze Ierse kogelbiefstuk is puur natuur: mals, sappig en van grasgevoerd rundvlees. Dankzij de vrije weidegang en het natuurlijke dieet van de runderen, heeft dit vlees een authentieke smaak en fijne structuur. Perfect voor de echte biefstukliefhebber die kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Proef de kracht van de natuur op je bord!
Het grote geheim van Iers rundvlees: Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Dag in, dag uit, gras grazend. In totaal bestaat het dieet van de runderen voor meer dan 90% uit gras. Dat is niet alleen duurzaam en gezond, het is de basis van de verrassend intense smaak van Iers rundvlees.
Kogelbiefstuk is net als een gewone biefstuk een heerlijk mals stukje rundvlees. Het verschil is dat het vlees van de kogelbiefstuk gesneden wordt van de kogel van de bovenbil van het rund, of van de kogel van het spierstuk. Dit vlees wordt kogel genoemd omdat het bij het kogelgewricht zit.
Bereiding kogelbiefstuk
1. Formaat koekenpan
Gebruik een koekenpan die groot genoeg is om de biefstukken naast elkaar te leggen, waarbij je dan ook nog een beetje ruimte moet overhouden om het vlees over de bodem te schuiven.
Is de pan te groot, dan wordt het vet te bruin! Is de pan te klein dan kan het vlees niet gelijkmatig gaar worden!
2. De boter bruin laten worden
Zet de pan op het vuur, draai het vuur laag en doe de boter in de pan. Zet het vuur hoog als de boter gaat bubbelen en laat de boter bruin worden.
3. Het vlees in de pan leggen
Dep het vlees met keukenpapier droog en leg de biefstukken met een vleestang of twee spatels in de pan.
Gebruik geen vleesvork want als je in het vlees prikt, loopt het vocht eruit en blijft het vlees minder sappig!
4. Het vlees dichtschroeien
Bak het vlees op hoog vuur in totaal 2 minuten aan beide kanten lichtbruin.
5. De biefstuk medium bakken
Draai het vuur lager en bak de biefstukken in totaal ongeveer 5 minuten aan beide kanten mooi bruin en medium van binnen, wat wil zeggen dat alleen de kern van het vlees nog rood is. Keer tijdens het bakken het vlees geregeld en schud de pan af en toe heen en weer.
6. De biefstuk rare bakken
Wil je de biefstukken bijna rauw en alleen aan de buitenkant gebruind, bak ze dan 2 minuten korter.
7. De biefstuk well-done bakken
Heb je liever een doorbakken biefstuk bak het vlees dan 3 à 5 minuten langer.
De baktijd hangt ook af van de dikte van de biefstuk. Is het vlees dunner dan 2 cm dan bak je iets korter, is het dikker dan bak je iets langer.
8. Het vlees zouten
Bestrooi de biefstuk in de pan met een beetje zout en peper en keer het vlees nog een keer om.
9. Het vlees uit de pan halen
Haal de biefstukken met de vleestang of de spatels uit de pan en leg ze op een plank of bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het een paar minuten staan. Zo kunnen de sappen zich in het vlees verspreiden en loopt niet alles eruit als je het vlees snijdt. Verwijder de folie en leg de biefstukken op het bord.
Voedingswaarden biefstuk
Per 100 g.
Voedingsmiddel | kJ (kJ) | kcal (kcal) | Water (g) | Eiwit (g) | Vet (g) | Koolhydraten (g) | Vezel (g) | Alcohol (g) | Organische zuren (g) | As (g) |
Runderbiefstuk rauw | 455 | 108 | 74 | 22,9 | 1,8 | 0 | 0 | 0 |
Reviews
Extra informatie
Gewichten | 200 gr., 250 gr. |
---|
Gerelateerde producten
Eendenborstfilet met vel 2 st.
€ 15,95Oorspronkelijke prijs was: € 15,95.€ 13,95Huidige prijs is: € 13,95. incl. BTWWaardering 5.00 uit 5
Marieke – 21 augustus 2024
Rosanna – 23 mei 2024
Dave – 3 mei 2024
Peter-Paul Wienk – 1 oktober 2023
Nicole – 23 augustus 2023
Peter-Paul Wienk – 10 juli 2023
Max Lousberg – 29 december 2022
jan Haans – 28 december 2022
Martijn Gootjes – 28 december 2022
Anton – 27 december 2022
Johan – 4 november 2022
Ron – 13 oktober 2022
Salvatore – 19 september 2022
Inge – 26 januari 2022
Cees – 28 december 2021
Rene23 – 12 september 2021