Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Wild

Wild vlees koop je tegenwoordig gemakkelijk online. Wild mag enkel binnen een korte periode in het jaar worden geschoten. Traditioneel wordt de periode vanaf 15 oktober tot 31 december wel het “wildseizoen” genoemd. Alleen in deze periode is de jacht op de meeste bejaagbare Nederlandse wildsoorten is toegestaan. Grijp daarom uw kans en bestel online uw wild vlees!

Showing all 11 results

Wild vlees kopen: wat haalt u in huis?

Voor velen kan de term wild vlees ietwat onduidelijk zijn. Wild is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven, bijvoorbeeld het bos of de heide.. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor arbeid verrichten. Daardoor is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak. Dit maakt het meeste wild en gevogelte dan ook caloriearm en het is rijk aan eiwitten en ijzer.

Voor een goede smaak van wild is met name de leeftijd van het wild van groot belang Naarmate het dier ouder wordt stijgt de intensiteit van de smaak. Het vlees is meestal donkerder van kleur. Dat komt omdat wild veel bewegingsvrijheid heeft, waardoor het vlees goed doorbloed raakt. Wilt u ook een uniek stuk vlees serveren? Dat kan met een stuk wild vlees.

De wildsoorten te koop bij Internetslagerij

Wild is een verzamelnaam voor verschillende soorten vlees. U kunt bij Internetslagerij.nl kiezen uit de volgende soorten wild vlees en gevogelte:

  • Wild zwijn
  • Eend
  • Parelhoen
  • Hert
  • Haas

Heeft u vragen over de verschillende producten? Neem gerust contact met ons op, dan helpen we graag!

Wild zwijn

Het vlees van een wild zwijn is steviger en magerder dan normaal varkensvlees.Hiernaast is het vlees aromatischer doordat de voeding die het dier binnenkrijgt een stuk diverser is. We verkopen verschillende producten van zwijnenvlees, zoals verse zwijnspoulet geschikt voor heerlijke stoofgerechten.

Eend

Vlees van de eend heeft een mooie rode kleur. Deze dieren hebben een divers voedingspatroon. Zo eten ze zowel kleine insectjes als waterplanten. Dit maakt de smaak van eendenvlees elegant en rijk. Het vlees van eenden is vetter dan dat van andere wild en gevogelte soorten. Een voordeel hiervan is dat in vet vaak veel smaak zit. Dus wilt u een smaakvol stuk wild kopen? Dan is eendenborstfilet een goede keuze!

Parelhoen

De parelhoen is een soort gevogelte die erg doet denken aan een kip. Het vlees heeft een gele kleur en lijkt qua structuur op die van kip. De smaak van het vlees is echter een stuk meer wildachtig. In tegenstelling tot de eend is parelhoenfilet zeer mager.

Hert

Wild vlees kopen van dit prachtige dier is een echte aanrader. Hertenvlees heeft een heerlijke smaak en is bijzonder mals. Deze dieren grazen op diverse ondergronden en dit maakt de smaak kruidig en complex. Het vlees heeft een dieprode kleur en is te gebruiken in een breed scala aan gerechten. Denk bijvoorbeeld aan hertenbiefstuk met heerlijke bijgerechten. Of hertenpoulet als lekker stoofvlees.

Haas

Een haas verschilt enorm van smaak vergeleken met een normaal konijn. Waar een konijn een zachte subtiele smaak heeft, is de smaak van de haas intens en krachtig. Doordat deze dieren veel bewegen is het vlees zeer mager. Wilt u eens iets anders proberen? Kies dan voor een hazendij die wordt gegaard in een saus van Grand veneur.

Wild kopen bij de Internet Slagerij

Op zoek naar wild vlees? Tegenwoordig hoeft u het huis niet meer uit om een verantwoord stuk vlees te kopen. Wij vinden kwaliteit erg belangrijk. Niet alleen van de producten, maar ook van de levering. De bestellingen worden daarom met liefde ingepakt, waarbij we gebruikmaken van hoogwaardige isolatiezakken met speciale koelelementen. Zo wordt de bestelling vers bij u thuis afgeleverd. Uiteraard kunt u het pakket met eerlijk vlees ook in Apeldoorn ophalen.

Heeft u vragen over ons assortiment of over onze werkwijze? Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer over ons verantwoorde aanbod. Heeft u al trek? Plaats snel een bestelling en ontvang uw pakket met eerlijk wild vlees!

Winkelwagen