Iberico procureur
Hoeveelheid: vanaf ca. 1400 g. stuk I..
Het Ibérico-varken is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld en wordt daarom ook wel het “Wagyu” onder de varkens genoemd. De Ibérico-varkens zijn alleen te vinden op het Iberische schiereiland en het ras wordt daar beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen. Ibérico-vlees staat vanwege het kenmerkende zwarte hoefje ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam Pata Negra.
Hoeveelheid: vanaf ca. 1400 g. stuk I..
Hoeveelheid: Diverse gewichten per stu..
Hoeveelheid: Diverse gewichten vacuüm ..
Hoeveelheid: Diverse gewichten. Per st..
Vers Ibérico-vlees staat bekend om de hoge concentratie intramusculair vet, ook wel gemarmerd vlees genoemd. Deze marmering zorgt voor sappig en mals vlees en een unieke, bijzondere smaak. Omdat het vlees van het Ibérico-varken zo gemarmerd is, wordt dit vlees minder koud uitgesneden dan gebruikelijk, teneinde het uitsnijden van alle delen mogelijk te maken. Het Ibérico-varken wordt namelijk in meer verschillende snitten verdeeld dan een normaal varken, omdat sommige delen – die bij een ‘normaal’ varken voor de worst- en gehaktproductie gebruikt worden, bij het Ibérico-varken als steak kunnen worden gebakken.
Het Ibérico-vlees staat bekend om de hoge concentratie intramusculair vet, ook wel gemarmerd vlees genoemd. Deze marmering zorgt voor sappig en mals vlees en een unieke, bijzondere smaak. De smaakbeleving is niet te vergelijken met het traditionele varkensvlees dat we hier kennen. De Ibérico-varkens hebben hun leven lang in de bossen gescharreld en hebben alleen natuurlijk voedsel tot zich genomen. Dit zorgt ervoor dat het vlees goed dooraderd is met het smakelijke (intramusculaire) vet, dat gezond is vanwege de hoge concentratie Omega 3 en Omega 6 en past in een cholesterolverlagend dieet.