Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Iberico buikspek zonder zwoerd

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk zonder zwoerd

  • Herkomst: Spanje
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Iberico buikspek zonder zwoerd, Japanse snit

 0,00

Dit product is momenteel niet op voorraad.

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Iberico buikspek zonder zwoerd

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk zonder zwoerd

  • Herkomst: Spanje
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Iberico Varkensbuik

Iberico Pork Belly komt van de onderkant van de Spaanse Pata Negra-varkens.

Iberico varkensvlees

Het Ibérico varkensvlees heeft een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrije levenswijze. Deze aspecten zorgen ervoor dat het vlees een mooie vetdooradering heeft en veel onverzadigde vetzuren bevat. Het vet smelt al op kamertemperatuur en dat geeft het vlees een sublieme en volle smaak.

Het Ibérico varken (ook wel bekend als Pata-Negra varken) komt uit Spanje en Portugal. Op de bergweilanden voeden ze zich met eikels, aromatisch gras, kruiden en boomgewassen.

Kooktips

Ideaal voor een weekend braadstuk. Als er nog wat over is, snijd ze in blokjes en gooi ze door stomende hete pasta voor een snelle doordeweekse traktatie. Snijd voor het bakken de buik in plakjes van 1 cm, breng op smaak met een snufje zout en een beetje olie. Schroei aan beide kanten tot het vet goudbruin wordt. Dek af en laat 10 minuten rusten. Meng in een kom sojasaus, rijstwijnazijn, koriander, bosui, chili peper, knoflook, gember en een snufje suiker. Meng goed en giet het over de plakjes buikspek of serveer als dip. Probeer het op te dienen met noedels, paksoi of gebakken malse broccoli en champignons. Het mengen van Japanse smaken met deze smeuïge vette snit is een hemelse combinatie.

Geniet met een Beaujolais, medium droge cider of saké.

Zoete buikspekblokjes van de barbecue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 PERSONEN

Ingrediënten

Het voorbereidende werk:

  • 1 kg buikspek zonder zwoerd
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el zout

Tijdens het grillen:

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 50 ml barbecuesaus

Bereidingswijze:

    1. Schep de basterdsuiker en het zout door elkaar en wrijf hiermee het volledige stuk buikspek aan alle kanten in.
    2. Doe het buikspek in een ziplockbag en leg deze bij voorkeur 24 uur in de koelkast.
    3. Haal het buikspek na 24 uur uit de koelkast, spoel hem volledig af onder de koude kraan en dep het vlees vervolgens droog.
    4. Bereid de barbecue voor om te roken. Leg de kolen met twee blokjes kersenhout (of appelhout, dat is ook lekker!) aan de ene kant van de barbecue en zorg aan de andere kant voor een indirect warmtedeel.
    5. Verwarm de ketel naar een temperatuur van 150°C en leg het vlees indirect op de barbecue.
    6. Laat het vlees hier liggen tot het een kerntemperatuur van 80°C heeft bereikt. Bij ons duurde dit zo’n vier uur.
    7. Laat het gerookte buikspek iets afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes.
    8. Maak de dry-rub door alle ingrediënten m.u.v. de barbecuesaus te mengen. Wrijf hier de blokjes gerookt buikspek mee in en verdeel de blokjes buikspek over twee aluminium groenteschaaltjes, hier zitten gleuven aan de onderkant – dat is ideaal!
    9. Zet de schaaltjes indirect op de barbecue en laat het vlees nog eens een uurtje staan zodat het nog wat zachter kan worden.
    10. Smeer vervolgens de buikspekblokjes in met je favoriete barbecuesaus en zet de aluminiumbakjes op de kolen.
    11. Rooster de buikspekblokjes nog heel even tot de barbecuesaus donkerder wordt en gekarameliseerd is.

 

 

 

 

 

 

Bron: www.vlees.nl

Pork Belly Burnt Ends

Reviews

Mooi vlees, top levering, nooit meer ergens anders voor mn bbq vlees

Mooi vlees, top levering, nooit meer ergens anders voor mn bbq vlees

Arco 25 augustus 2023

Blijf hier bestellen

Heerlijke pork belly burn end van gemaakt

Riemer De vries 3 juni 2023

Prima stuk vlees

.

arthur 6 april 2023

Mooi stuk en goed vet, ideaal voor bbq

Nog niet bereid

Ceesz 3 juli 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Winkelwagen