Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Eendenborstfilet met vel per 2

4 review(s)

Hoeveelheid: ca. 350 g. per 2 stuks

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries/ vacuüm
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Eend past bij elk seizoen. Er gaat wat ons betreft niks boven een op het vel gebakken eendenborst.

Mals vlees met een licht zoete smaak, pure verwennerij. Heerlijk met een sinaasappelsaus.

6,95


incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

Beschrijving

Eendenborstfilet met vel

Hoeveelheid: ca. 350 g. per 2 stuks

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries/ vacuüm
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Eendenborst (‘filet de canard’)

Eend past bij elk seizoen. Er gaat wat ons betreft niks boven een op het vel gebakken eendenborstfilet. Onze ‘filet de canard’ is een mooie grote mannelijke eendenborst met een prachtige vetbedekking. Tip: snijd het vet in ruitmotief en bak deze zonder boter krokant goudbruin, hierdoor is de smaak geweldig en blijft het vlees botermals.

Bij de (Franse) eend wordt onderscheid gemaakt tussen de mannelijke eend (‘Canard’) en de vrouwelijke eend (‘Canette’). Het verschil is dat de mannelijke eend wat zwaarder is, iets vetter (en vet geeft smaak) en wat grover van draad.

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Snijd het vel van de eendenborst in een ruitpatroon in.
  2. Bestrooi de filets met een beetje peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan de velkant in ± 5 minuten krokant bruin.
  4. Keer het vlees en laat het in ± 15 minuten totaal van binnen rosé bakken.
  5. Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  6. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  7. Giet het grootste deel van het vet uit de pan.
  8. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los. Voeg het sap toe en breng dit aan de kook. Kook de saus enigszins in.
  9. Maak de saus eventueel op smaak met peper.
  10. Snijd de eendenborstfilet in plakjes, verdeel ze over 2 warme borden en druppel de saus er omheen.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde wortel en aardappelpuree.

4 beoordelingen voor Eendenborstfilet met vel per 2

Ruud 22 juni 2021

Ziet er goed uit - Goed

Maria 5 juni 2021

Super - Heerlijk

Eva 26 mei 2021

Minder gewicht - Op de website stond 200-220 gram aangegeven, geleverd product was echter 180 gram en redelijk dun vetlaagje. En kwam uit Bulgarije?

Ghislaine

Mooie eendenborst, gegeten met een zoete sinaasappelsaus….heerlijk.

Stel een vraag over dit product


LET OP: DEZE WEEK IS VOLGEBOEKT, LEVERING WEER VANAF MAANDAG 6 SEPTMBER

EXCUSES VOOR HET ONGEMAK

Winkelwagen
  • No products in the cart.