Winkelwagen

Hazenbout gevliesd

Hoeveelheid: ca. 380-400 g. per stuk

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Gewicht: ca. 380-400 g. per stuk

De achterboutjes van de haas zijn mager, goed ontwikkeld en hebben tamelijk stevig vlees. Je kunt ze het beste stoven, dan komt de smaak het meest tot zijn recht.

 

 7,50 incl. BTW

Niet op voorraad

Uitverkocht

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hoeveelheid: ca. 380-400  g. per stuk 

Hazenbout per stuk zonder vlies. Fijn van structuur, mals en uitzonderlijk van smaak.

Hazenbout per stuk gevliesd

De haas leeft voornamelijk van grassen en kruiden. Daarnaast eet hij ook schors, paddenstoelen en vruchten als appels en bessen. De haas heeft een voorkeur voor wilde kruiden.

Omdat de hazen geschoten worden, kan dit product ondanks zorgvuldige controle hagel bevatten dus let op!

De achterboutjes van de haas zijn mager, goed ontwikkeld en hebben tamelijk stevig vlees. Je kunt ze het beste stoven, dan komt de smaak het meest tot zijn recht.

Geroosterde hazenpoten in biersaus

Hazenbouten in biersaus zijn een tijdrovend gerecht, maar het resultaat is het zeker waard.
Haas is wild. Er zullen wat sterke omringende smaken nodig zijn om in balans te zijn.
Neem de tijd om dit recept te maken en je zult beloond worden met de rijke geuren en smaken!

Bereiding

Om te beginnen, zorg ervoor dat de poten op kamertemperatuur zijn. Kruid rijkelijk met peper en zout.
Smelt een flinke hoeveelheid boter in een koekenpan. Doe de poten erin als de boter bruin wordt en bak ze een paar minuten aan elke kant tot het vlees een mooie kleur heeft.

Hazenbouten in boter bakken
Haal de poten eruit en leg ze even opzij.
Voeg de gesnipperde uien, wat gehakte knoflook, een paar laurierblaadjes en een aantal jeneverbessen toe en bak tot de ui glazig is.

Een basis creëren

Voeg nu het bier toe. Reken op 250 ml per poot. Persoonlijk geven wij de voorkeur aan een donker bier. Roer in de pan en zorg ervoor dat alles wat aan de bodem van de pan blijft plakken in het mengsel terechtkomt.

Een beetje goed bier toevoegen

Neem de poten en leg ze in een ovenschaal. Bedek met het mengsel. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Neem, zoals bij veel wildbereidingen, de tijd om het minstens anderhalf uur zachtjes te laten garen op 125 graden Celsius. Je weet dat de poten gaar zijn als het vlees van het bot begint te vallen.

Haal de poten eruit. Giet de rest door een zeef in een pan of koekenpan. Gooi weg wat door de zeef is opgevangen. Laat de saus inkoken tot deze dikker begint te lijken. Proef ondertussen en voeg indien nodig peper en zout toe.

Haal de pan van het vuur. Voeg een flinke hoeveelheid boter toe. Zodra de saus gesmolten is, zal deze er mooi glanzend uitzien.

Omdat je de oven toch al gebruikte, zijn geroosterde aardappelen, geroosterde spruitjes of misschien rode kool goede bijgerechten voor dit gerecht. Smakelijk!

Internetslagerij.nl

Internetslagerij.nl is een online slagersbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring in het vak. Vier generaties in het slagers vak, zover gaat de ervaring binnen ons bedrijf. Vroeger met de koe door de straat of met het vlees langs de deur, allemaal mooie verhalen. Wij delen graag onze expertise met U.

Reviews

maarten willekens 28 januari 2023

Extra informatie

Uitgelichte Producten

0