Winkelwagen

Hertenpoulet

Hoeveelheid: ca. 1 kg. en 2.5 kg.

 • Herkomst: Europees
 • Leveringsconditie: Diepvries
 • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Vanaf  22,95

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hertenpoulet

Hoeveelheid: ca. 1 kg. en 2.5 kg

 • Herkomst: Europees
 • Leveringsconditie: Diepvries
 • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Wild

Wild is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij zoeken zelf hun voedsel en moeten daarvoor arbeid verrichten. Daardoor is het vlees van wild doorgaans mager, bevat meer proteïnen en heeft een meer aromatische smaak. Voor een goede smaak van wild is met name de leeftijd van het wild van groot belang. De meeste wild en gevogelte producten bevatten weinig calorieën en zijn rijk zijn aan ijzer en eiwitten. Het zijn puur natuurproducten. Het vlees is meestal donkerder van kleur. Dat komt omdat wild veel bewegingsvrijheid heeft, waardoor het vlees goed doorbloed raakt. Bijkomend voordeel is daardoor eveneens een positieve uitwerking op de smaak.

Hertenpoulet

Hertenpoulet, ook wel hertenstoofvlees genoemd, is een stuk vlees dat afkomstig is van een hert. Het wordt vaak gebruikt in stoofschotels en andere gerechten vanwege zijn rijke en diepe smaak. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te weten over hertenpoulet:

 1. Smaak en textuur: Hertenpoulet heeft een unieke smaak die vaak wordt beschreven als krachtig, aards en een beetje zoetig. Het vlees is mager en heeft weinig vet, wat betekent dat het neigt naar de malse kant. De textuur kan enigszins vezelig zijn, vooral bij oudere herten, maar dit kan worden verzacht door langzaam te stoven of te sudderen.
 2. Bereidingswijzen: Hertenpoulet leent zich goed voor stoofschotels, braadstukken, steaks en gehakt. Het is belangrijk om hertenpoulet voorzichtig te bereiden om uitdroging te voorkomen, omdat het weinig vet bevat. Marineren en langzaam garen zijn vaak aanbevolen methoden om het vlees mals en sappig te houden.
 3. Seizoen: Hertenjacht is meestal seizoensgebonden, afhankelijk van de regio en de plaatselijke wetgeving. Het vlees is vaak het best verkrijgbaar in de herfst en winter, wanneer het hertenjachtseizoen plaatsvindt.
 4. Gezondheid: Hertenpoulet is doorgaans een gezonde keuze, omdat het mager is en weinig verzadigd vet bevat. Het is een goede bron van eiwitten en voedingsstoffen, zoals ijzer en B-vitamines.
 5. Bereidingstips: Hier zijn enkele tips voor het bereiden van hertenpoulet:
  • Marineer het vlees voor het koken om de smaak te verbeteren en de malsheid te behouden.
  • Braad of bak het vlees snel op hoog vuur om een mooie korst te krijgen voordat je het langzaam gaar stooft.
  • Voeg smaakvolle ingrediënten toe aan stoofschotels, zoals uien, wortelen, knoflook, kruiden, en rode wijn voor een rijke saus.

Hertenpoulet is een heerlijke keuze voor liefhebbers van wild vlees, en het kan worden gebruikt om smakelijke en hartverwarmende gerechten te bereiden, vooral tijdens de koude maanden.

 

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0