Foie gras wordt best geserveerd op een temperatuur van ongeveer 15°C. Een koudere temperatuur tast de smaak aan, een warmere temperatuur is dan weer niet goed voor zijn textuur. Idealiter haal je foie gras een kwartier voor je het opdient uit de koelkast. Per persoon wordt gemiddeld 40 tot 60 gram foie gras gerekend.
Eet foie gras in het begin van de maaltijd wanneer je smaakpapillen nog ‘vers’ zijn. Vermijd het serveren van wijn of sterke dranken, dat zou de delicate smaak teniet doen. Vermijd ook het serveren van eten met een te uitgesproken smaak (kruidige aperitief hapjes, sterke kazen) als aperitief, die zorgen ervoor dat je smaakpapillen helemaal opgeladen worden.
De beste vrienden van foie gras
Peper en zout
Kies voor zeezout met jodiumsmaak en bij voorkeur zwarte peper. Dat zorgt voor een beetje pit.
Hoe foie gras snijden
Wil je perfect gesneden schijfjes foie gras dan kan je hiervoor een ijzer draadje gebruiken of een speciaal ontworpen mesje dat ook wel ‘lier’ wordt genoemd. Eigenlijk is dit een strak gespannen draad vastgemaakt aan een relatief brede vork. Plakjes van ongeveer 1cm zijn de norm.
Joost – 20 februari 2023
Heerlijk en mooi vet - Netjes verpakt en mooi schoon
Tonny – 7 november 2022
Alles goed verzorgd - Volgende keer weer
Carla – 1 november 2022
Eendenlever - Goede kwaliteit
Timurs – 9 oktober 2022
Kwaliteit is oke voor het prijs - Kwaliteit is oke voor het prijs.
Rob van der Tweel – 21 mei 2022
Uitstekende eendenlever - Snel besteld en ontvangen. Prima kwaliteit en keurig verpakt.
Tonia – 3 april 2022
Geweldig - Geweldig
Tonny – 17 januari 2022
Geweldig - Voldeed aan onze verwachting
Tonny – 16 december 2021
Geweldig - Zeer goed
Istvan Szabo – 7 december 2021
Perfect - Perfect
Margo – 7 december 2021
Eendenlever - Prima product, schappelijke prijs
Istvan Szabo – 8 oktober 2021
lekker - welke product ? .. dat is al op :-))