Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Eendenlever foie gras de Canard

0 review(s)

Hoeveelheid: ca. 600 g. per stuk vacuüm

  • Herkomst: Europees
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Foie gras betekent letterlijk ‘vette lever’ en verwijst naar de lever van of een gans of eend. De meningen zijn verdeeld over wat de beste keuze is.

 39,00


incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Hoeveelheid: ca. 600 g. per stuk vacuüm

  • Herkomst: Europees
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Eendenlever foie gras de Canard

Foie gras betekent letterlijk ‘vette lever’ en verwijst naar de lever van of een gans of eend. De meningen zijn verdeeld over wat de beste keuze is.

Tip bij het serveren:

Foie gras wordt best geserveerd op een temperatuur van ongeveer 15°C. Een koudere temperatuur tast de smaak aan, een warmere temperatuur is dan weer niet goed voor zijn textuur. Idealiter haal je foie gras een kwartier voor je het opdient uit de koelkast. Per persoon wordt gemiddeld 40 tot 60 gram foie gras gerekend.

Eet foie gras in het begin van de maaltijd wanneer je smaakpapillen nog ‘vers’ zijn. Vermijd het serveren van wijn of sterke dranken, dat zou de delicate smaak teniet doen. Vermijd ook het serveren van eten met een te uitgesproken smaak (kruidige aperitief hapjes, sterke kazen) als aperitief, die zorgen ervoor dat je smaakpapillen helemaal opgeladen worden.

De beste vrienden van foie gras

Peper en zout

Kies voor zeezout met jodiumsmaak en bij voorkeur zwarte peper. Dat zorgt voor een beetje pit.

Hoe foie gras snijden

Wil je perfect gesneden schijfjes foie gras dan kan je hiervoor een ijzer draadje gebruiken of een speciaal ontworpen mesje dat ook wel ‘lier’ wordt genoemd. Eigenlijk is dit een strak gespannen draad vastgemaakt aan een relatief brede vork. Plakjes van ongeveer 1cm zijn de norm.

Wees de eerste om “Eendenlever foie gras de Canard” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Stel een vraag over dit product