Foie gras wordt best geserveerd op een temperatuur van ongeveer 15°C. Een koudere temperatuur tast de smaak aan, een warmere temperatuur is dan weer niet goed voor zijn textuur. Idealiter haal je foie gras een kwartier voor je het opdient uit de koelkast. Per persoon wordt gemiddeld 40 tot 60 gram foie gras gerekend.
Eet foie gras in het begin van de maaltijd wanneer je smaakpapillen nog ‘vers’ zijn. Vermijd het serveren van wijn of sterke dranken, dat zou de delicate smaak teniet doen. Vermijd ook het serveren van eten met een te uitgesproken smaak (kruidige aperitief hapjes, sterke kazen) als aperitief, die zorgen ervoor dat je smaakpapillen helemaal opgeladen worden.
De beste vrienden van foie gras
Peper en zout
Kies voor zeezout met jodiumsmaak en bij voorkeur zwarte peper. Dat zorgt voor een beetje pit.
Hoe foie gras snijden
Wil je perfect gesneden schijfjes foie gras dan kan je hiervoor een ijzer draadje gebruiken of een speciaal ontworpen mesje dat ook wel ‘lier’ wordt genoemd. Eigenlijk is dit een strak gespannen draad vastgemaakt aan een relatief brede vork. Plakjes van ongeveer 1cm zijn de norm.
Toppie
Toppie
Tonny – 7 november 2023
Heerlijk en mooi vet
Netjes verpakt en mooi schoon
Joost – 20 februari 2023
Alles goed verzorgd
Volgende keer weer
Tonny – 7 november 2022
Eendenlever
Goede kwaliteit
Carla – 1 november 2022
Kwaliteit is oke voor het prijs
Kwaliteit is oke voor het prijs.
Timurs – 9 oktober 2022
Uitstekende eendenlever
Snel besteld en ontvangen. Prima kwaliteit en keurig verpakt.
Rob van der Tweel – 21 mei 2022
Geweldig
Geweldig
Tonia – 3 april 2022
Geweldig
Voldeed aan onze verwachting
Tonny – 17 januari 2022
Geweldig
Zeer goed
Tonny – 16 december 2021
Perfect
Perfect
Istvan Szabo – 7 december 2021
Eendenlever
Prima product, schappelijke prijs
Margo – 7 december 2021
lekker
welke product ? .. dat is al op :-))
Istvan Szabo – 8 oktober 2021