Eendenlever foie gras de Canard
Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk vacuüm
- Herkomst: Europees
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
Foie gras betekent letterlijk ‘vette lever’ en verwijst naar de lever van of een gans of eend.
Foie gras wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn romige textuur en rijke smaak. Het wordt op verschillende manieren bereid en geserveerd, vaak als paté, in terrines, gebakken of zelfs rauw.
Vanaf € 55,00
Voor 23:59 besteld, morgen in huis!


- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4313 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Eendenlever foie gras de Canard
Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk vacuüm
- Herkomst: Europees
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
Ervaar de verfijnde smaak van eendenlever foie gras – een gastronomisch juweel. Ontdek de weelderige en boterachtige textuur van dit culinaire symbool. Verken recepten, lees over de bereidingswijzen en geniet van de luxe van foie gras in al zijn pracht.
Eendenlever foie gras
Foie gras wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn romige textuur en rijke smaak. Het wordt op verschillende manieren bereid en geserveerd, vaak als paté, in terrines, gebakken of zelfs rauw.
Tip bij het serveren:
Foie gras wordt best geserveerd op een temperatuur van ongeveer 15°C. Een koudere temperatuur tast de smaak aan, een warmere temperatuur is dan weer niet goed voor zijn textuur. Idealiter haal je foie gras een kwartier voor je het opdient uit de koelkast. Per persoon wordt gemiddeld 40 tot 60 gram foie gras gerekend.
Eet foie gras in het begin van de maaltijd wanneer je smaakpapillen nog ‘vers’ zijn. Vermijd het serveren van wijn of sterke dranken, dat zou de delicate smaak teniet doen. Vermijd ook het serveren van eten met een te uitgesproken smaak (kruidige aperitief hapjes, sterke kazen) als aperitief, die zorgen ervoor dat je smaakpapillen helemaal opgeladen worden.
De beste vrienden van foie gras
Peper en zout
Kies voor zeezout met jodiumsmaak en bij voorkeur zwarte peper. Dat zorgt voor een beetje pit.
Hoe foie gras snijden
Wil je perfect gesneden schijfjes foie gras dan kan je hiervoor een ijzer draadje gebruiken of een speciaal ontworpen mesje dat ook wel ‘lier’ wordt genoemd. Eigenlijk is dit een strak gespannen draad vastgemaakt aan een relatief brede vork. Plakjes van ongeveer 1cm zijn de norm.
Reviews
Extra informatie
Gerelateerde producten
Kipdijenfilet puur Hollands
€ 8,95 incl. BTWKippendijensaté spies 10 st.
€ 15,00 incl. BTWKipsaté blokjes
€ 6,50 incl. BTWGekonfijte tamme eendenbout Canard
€ 8,25 incl. BTWGewaardeerd 4.00 uit 5Kip heel
€ 6,95 incl. BTWKipkarbonade
€ 4,95 incl. BTWEendenborst gerookt
€ 16,95 incl. BTWKippendijen
Vanaf € 5,75
Uitgelichte Producten
RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 43,20RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 20,60ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 12,00Verrassingspakket 2 KG mix aanbieding
€ 35,00 incl. BTW
Tonny – 7 november 2023
Joost – 20 februari 2023
Tonny – 7 november 2022
Carla – 1 november 2022
Timurs – 9 oktober 2022
Rob van der Tweel – 21 mei 2022
Tonia – 3 april 2022
Tonny – 17 januari 2022
Tonny – 16 december 2021
Istvan Szabo – 7 december 2021
Margo – 7 december 2021
Istvan Szabo – 8 oktober 2021