Winkelwagen

Eendenlever foie gras de Canard

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk vacuüm

  • Herkomst: Europees
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Foie gras betekent letterlijk ‘vette lever’ en verwijst naar de lever van of een gans of eend.
Foie gras wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn romige textuur en rijke smaak. Het wordt op verschillende manieren bereid en geserveerd, vaak als paté, in terrines, gebakken of zelfs rauw.

 74,00

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Eendenlever foie gras de Canard

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk vacuüm

  • Herkomst: Europees
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Ervaar de verfijnde smaak van eendenlever foie gras – een gastronomisch juweel. Ontdek de weelderige en boterachtige textuur van dit culinaire symbool. Verken recepten, lees over de bereidingswijzen en geniet van de luxe van foie gras in al zijn pracht.

Eendenlever foie gras

Foie gras wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn romige textuur en rijke smaak. Het wordt op verschillende manieren bereid en geserveerd, vaak als paté, in terrines, gebakken of zelfs rauw.

Tip bij het serveren:

Foie gras wordt best geserveerd op een temperatuur van ongeveer 15°C. Een koudere temperatuur tast de smaak aan, een warmere temperatuur is dan weer niet goed voor zijn textuur. Idealiter haal je foie gras een kwartier voor je het opdient uit de koelkast. Per persoon wordt gemiddeld 40 tot 60 gram foie gras gerekend.

Eet foie gras in het begin van de maaltijd wanneer je smaakpapillen nog ‘vers’ zijn. Vermijd het serveren van wijn of sterke dranken, dat zou de delicate smaak teniet doen. Vermijd ook het serveren van eten met een te uitgesproken smaak (kruidige aperitief hapjes, sterke kazen) als aperitief, die zorgen ervoor dat je smaakpapillen helemaal opgeladen worden.

De beste vrienden van foie gras

Peper en zout

Kies voor zeezout met jodiumsmaak en bij voorkeur zwarte peper. Dat zorgt voor een beetje pit.

Hoe foie gras snijden

Wil je perfect gesneden schijfjes foie gras dan kan je hiervoor een ijzer draadje gebruiken of een speciaal ontworpen mesje dat ook wel ‘lier’ wordt genoemd. Eigenlijk is dit een strak gespannen draad vastgemaakt aan een relatief brede vork. Plakjes van ongeveer 1cm zijn de norm.

Reviews

Tonny 7 november 2023

Joost 20 februari 2023

Tonny 7 november 2022

Carla 1 november 2022

Timurs 9 oktober 2022

Rob van der Tweel 21 mei 2022

Tonia 3 april 2022

Tonny 17 januari 2022

Tonny 16 december 2021

Istvan Szabo 7 december 2021

Margo 7 december 2021

Istvan Szabo 8 oktober 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Uitgelichte Producten

0