Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketen worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Ribeye Hereford

2 review(s)

Hoeveelheid: vanaf 200 g.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Mooie Holandse Ribeye.

 6,25

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Hoeveelheid: Ca. 200 gram, 250 gram of 250 gram per stuk.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Ribeye Hereford

Dit vlees staat bekend door haar ongekende malsheid. Dit is te verklaren door het feit dat het vlees is gemarmerd. Intramusculair vet noemen we dat. De vetadertjes smelten tijdens het BBQ-en of het braden in de oven, wat de malsheid super bevorderd.

De naam is afgeleid van het ‘oogje’ vet midden in het vlees. De ribeye zit aan de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. U kunt het beste een ribeye kopen voor de grill en barbecue. Als u het daarop bereidt krijgt het vlees de beste smaak.De Rib Eye Steak is een variant van biefstuk met een oogje van vet.

Ribeye

De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser.

Kenmerkend van ribeye is een vetader. Daardoor is de ribeye wat vetter, zeer mals, heeft het een uitstekende bite en is het zeer smaakvol met een explosie aan aroma’s. De favoriet van veel rundvlees liefhebbers.

De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.

Rare, medium of well done?

Ribeye wordt, net als gewone biefstuk, niet helemaal gaar gegeten. Meestal medium. Vaak wordt het dik gesneden. Dat is vanwege malsheid lekkerder om te eten.

Bereiding Ribeye In de pan.

Laat de Ribeye eerst op kamertemperatuur komen. Dat komt ten goede aan de smaak. Wrijf de Ribeye aan beide zijden in met peper en zout. Verhit de boter in de pan en zorg dat de pan goed heet is. Bak de Ribeye vervolgens 3-4 minuten aan iedere kant en laat het vlees na bereiding even onder folie staan zodat de volle smaak goed tot zijn recht komt.

Bereiding Ribeye op de bbq.

Laat de Ribey eerst op kamertemperatuur komen. Verdeel met een kwastje wat olijfolie over beide kanten van het vlees en strooi er wat zout en peper over. Bak totdat het vlees bruin en knapperig is. Een Ribeye met een dikte van 2 cm gril je 5 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant. Je moet het vlees twee minuten laten rusten voordat je het serveert. Zo kunnen de sappen zich door het vlees verspreiden en wordt de smaak lekkerder.

Receptidee: Rib-eye met mangochutney

Extra informatie

Gewichten

200 g., 250 g., 350 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


2 beoordelingen voor Ribeye Hereford

  1. Jan

    Verassend mooie ribeye voor een mooie prijs.


  2. Joost de jong (geverifieerde eigenaar)

    Van de week gegeten een rib eye zoals je verwacht boterzacht mals en lekker.350 gram van de week weer bestellen Kijk weer naar de volgende rib eye uit


    • robin

      Dag Joost,

      Fijn om te horen dat de ribeye goed heeft gesmaakt.

      We zien u graag weer terug.


Stel een vraag over dit product