Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Ribeye

Ribeye is het sappigste stukje uit de fijne rib van het rund. Al jaren is het één van de meest gewilde stukken vlees. En dat snappen wij! De malsheid en hoge graad van marmering zorgen voor een onovertroffen smaaksensatie. Bij Internetslagrij.nl kunt u kiezen uit verschillende producten van de beste kwaliteit. Proef het zelf wanneer u onze ribeye steak koopt!    

Showing all 9 results

Botermalse Ribeye kopen

Ribeye is het sappigste stukje vlees uit de fijne rib van het rund. Het is een variant van biefstuk met een oogje vet. Hier is de naam dan ook van afgeleid. Dit botermalse stuk ligt in het verlengde van de dunne lende waar de entrecote van gesneden is. Beide zitten aan de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. 

Wanneer u ribeye koopt, kunt u rekenen op mals vlees en een onovertroffen volle smaak. Dit komt door de hoge graad van marmering. De ribeye snijden we namelijk uit een spier die het rund weinig gebruikt. Dit zorgt voor heerlijk mals vlees dat doorregen is met vet; een sensatie voor de smaakpapillen. Wilt u het beste halen uit dit lekkere vlees? Dan kunt u beste een ribeye kopen voor de grill en barbecue. 

Ribeye steak bestellen van de mooiste vleesrassen

Bij Internetslagerij.nl kunt u online verse ribeye steak bestellen van de mooiste vleesrassen uit de hele wereld. Met meer dan 25 jaar ervaring weten onze vakmensen precies hoe we het beste stuk ribeye kunnen leveren tegen een eerlijke prijs. We hebben geen fysieke winkels, maar zijn uitsluitend online te vinden. Zo bespaart u op onnodige kosten en is het voor iedereen mogelijk om topkwaliteit ribeye te bestellen.

We verzenden het vlees direct na het versnijden, om de versheid en kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Als u voor 12:00 uur bestelt, dan heeft u het pakket de volgende dag al gekoeld in huis. Bestelt u na 12:00 uur, dan zet u de werkdag erna uw tanden in de malse ribeye. Wilt u de bestelling liever ophalen? Kom langs bij een van onze 3650 afhaallocaties in Nederland en België.

Vele soorten ribeye koopt u online

De smaak van ribeye is afhankelijk van het ras, de herkomst en de leefomstandigheden van het rund. We selecteren de beste raszuivere runderen voor het meest smaakvolle stukje rundvlees. Hierdoor koopt u bij ons vele soorten ribeye vanuit verschillende windstreken.

Neem bijvoorbeeld de Australische graangevoerde ribeye, de grasgevoerde ribeye uit Ierland of de Japanse Wagyu ribeye steak met een krachtige, aromatische smaak. De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in. Bekijk per stuk vlees wat de herkomst is en hoe u het product het beste kunt bereiden.

Zo geniet u het meest van uw stuk vlees

Ribeye is altijd lekker! Welke bereidingswijze u kiest hangt natuurlijk af van uw eigen smaak. Zo houdt de één van de lekkere rokerige smaak van de barbecue, terwijl de ander liever kiest voor een bereiding in de pan. 

Less is more geldt ook voor de bereiding van uw Ribeye steak. Het botermalse vlees heeft weinig extra nodig, enkel wat zout en peper en misschien een takje rozemarijn. Combineer het met uw favoriete bijgerechten, zoals aardappeltjes of een lekkere salade en geniet zo het meest van uw stuk vlees. 

Tips om uw ribeye steak te bakken in de pan

Hoewel deze vleessoort ongetwijfeld lekker smaakt, zijn er toch enige tips waarmee u net iets extra’s uit uw vlees haalt.

  1. Laat het vlees voor het bakken op kamertemperatuur komen. Hierdoor zal het vlees gelijkmatiger garen. 
  2. Dep het vlees droog en wrijf het aan beide zijden in met peper en zout. 
  3. Verhit boter in de pan en zorg ervoor dat de pan goed heet is. 
  4. Bak de ribeye vervolgens 3-4 minuten aan iedere kant.
  5. Laat het vlees na bereiding even onder folie staan, zodat de volle smaak goed tot zijn recht komt. 

Bereiding op de bbq

Naast de pan is dit stuk vlees ook heerlijk wanneer het op de bbq bereid wordt. Deze bereiding gaat alleen net iets anders, daarom ook hier een aantal tips:

  1. Laat de ribeye op kamertemperatuur komen. 
  2. Warm de BBQ op (230 ℃) 
  3. Verdeel met een kwastje wat olie over beide kanten van het vlees en strooi er zout en peper over. Een ribeye met een dikte van 2 cm grill je 5 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant. 
  4. Houdt een kerntemperatuur van 52 ℃ aan voor rare en 56 ℃ voor medium rare. De buitenkant moet lekker bruin en knapperig zijn. 
  5. Haal het vlees van de BBQ en verpak het in aluminiumfolie. Laat het in ieder geval 2 minuten rusten, zodat de sappen zich door het vlees kunnen verspreiden. 

Rare, medium of well done

Ribeye wordt, net als gewone biefstuk, niet helemaal gaar gegeten. Meestal kiezen mensen voor medium. We raden aan om het vlees in dikke plakken te snijden. Dat is vanwege malsheid lekkerder om te eten. Of u nu kiest voor rare, medium of well done, dit is vlees om uw vingers bij af te likken. 

Bestel uw rib eye bij de Internetslagerij!

Dit is vlees voor de echte liefhebber! Bestellen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. U hoeft niet eens meer uw huis uit om naar de slager te gaan, want vlees bestelt u tegenwoordig gemakkelijk online. Kies uw favoriete stuk vlees en voeg het toe aan uw winkelwagentje. 

We hebben veel geïnvesteerd in het verpakkingsproces en zorgen ervoor dat uw bestelling veilig en snel bij u thuis afgeleverd wordt. Wacht daarom niet langer om uw ribeye te kopen!

Receptidee: Rib-eye met mangochutney

Winkelwagen