Hoeveelheid: Diverse gewichten vanaf c..
Hoeveelheid: 2000 g. en 4000 g.
“Wet-aging” verpakt
Deze Amerikaanse term ‘wet-aging’ staat voor het rijpen van vlees in een vacuumzak. Het vlees is dan verpakt in een speciale stevige plastic zak en vacuüm getrokken. Daarmee wordt de houdbaarheid verlengd. Ook ontstaat er op deze manier nauwelijks gewichtsverlies. De enzymen in het vlees worden in de zak afgebroken en bevorderen de malsheid.
De Côte de boeuf
De Côte de boeuf is een stoer stuk vlees. Het is groot, met een bot en het heeft een intrigerende naam. Ook de Engelse naam geeft aan dat het niet zomaar om een stuk vlees gaat, Prime rib! De côte de boeuf wordt gesneden van de eerste 5-6 ribben van het rund. Ook de ribeye komt van dit gedeelte, alleen dan zonder het been.
De Côte de boeuf is een andere benaming voor een rib roast of rundersteak. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat een dun laagje vet. Een Côte de boeuf van dit formaat is perfect om low en slow te garen.
Kenmerkend van ribeye is een vetader. Daardoor is de ribeye wat vetter, zeer mals, heeft het een uitstekende bite en is het zeer smaakvol met een explosie aan aroma’s. De favoriet van veel rundvlees liefhebbers.
De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.
Gewichten | 2000 g., 4000 g. |
---|
Hoeveelheid: Diverse gewichten vanaf c..
Hoeveelheid: totaal ca. 250 g. per 2 s..
Hoeveelheid: ca. 1 kg. Herkomst: ..
Hoeveelheid: Australian grain fed Ribe..
van der Ley –
Mooi in 1 stuk op de slow cooker bereid, wel de tijd voor genomen maar het eind resultaat was top…