Winkelwagen

RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED

28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Het heerlijke dry-aged vlees van Holstein-rund combineert een unieke smaak en malsheid, versterkt door het rijpingsproces van 28 dagen.

Vanaf  99,00

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED

28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.

Een prachtige groot stuk Ribeye, 28 dagen gerijpt. Gemarmerd rundvlees van het Holstein runderras.

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

RIBEYE DRY AGED

Ribeye dry aged, 28 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Ribeye ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.

HOLSTEIN DUBBELDOEL KOEIEN

Op zoek naar hoge kwaliteit en een duurzame keuze? Dan is het vlees van de Holstein dubbeldoelkoeien precies wat jij wil! De koeien beginnen hun carriére als melkkoeien en als zij eenmaal niet genoeg melk meer geven, dan worden zij geschikt als vleesrund. Daarmee hebben deze koeien een dubbel doel en is het een van de meest duurzame keuzes die er is. In een tijd van ongeveer twee tot vijf maanden krijgen de koeien aangepaste voeding die meer bij vleeskoeien past. Doordat ze geen melk meer hoeven te produceren, zijn de koeien minder gespierd. Het vlees is uitzonderlijk mals, doorregen en authentiek van smaak.

DRY-AGING OF WET AGING

Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.

HET RIJPEN/ DRY-AGED

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.

DRY AGED RIBEYE

De kwaliteit van dit rundvlees was al ontzettend hoog, maar door het ook nog te dry agen, krijg je nog meer een authentieke smaak. Nadat het vlees wordt geselecteerd, wordt het nog vier weken gerijpt tot het juiste rijpstadium is bereikt. Minder vocht en een perfecte marmering van vet. Tijdens het bakken zal het vet smelten, waardoor je van een mals en smaakvol stuk vlees zult genieten.

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0