JANS REGIO RUND
Hier doen we het voor
Eerlijke, Twentse streekproducten. Vlees van dieren met een goed leven, die gezonde voeding krijgen en zo min mogelijk stress. Met respect voor de mooie natuur en behoud van het milieu.
Jans regio rund
Boerderijen in Mander, Twente en Stadtlohn, Münsterland, in een straal van 20 km rond het slachtbedrijf in Oldenzaal, hebben de koppen bijeen gestoken om hoogwaardig vlees te leveren met minimale CO2-impact. We noemen het Jans regio rund.
De Limousin
Jans regio rund levert vlees van het vleesras Grand Limousin. Dit stevige rund, ontstaan rond Limoges in de 19de eeuw, werd zowel voor zijn vlees als voor zijn trekkracht gebruikt. Limousins zijn prachtig rood van kleur en hebben opvallend lange hoorns. Een leven als een koe in Frankrijk… Jans regiorund-koeien hebben bij ons in de regio een mooi leven: de hele dag buiten, lekker grazen. En is het weer er niet naar, dan lopen ze zelf de stal in, om te schuilen voor de regen of de zon.
Heerlijk
Limousinvlees is zacht van smaak en mooi van structuur. Tijdens de afmest periode van circa 150 dagen worden de dieren bijgevoerd met hooi, mais, stro en lijnzaad. Vooral lijnzaad zorgt voor de malsheid en de zachte smaak. Het is algemeen bekend: Franse topchefs koken het liefst met Limousin.