Winkelwagen

Brisket Limousin

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De brisket (borststuk) leent zich perfect  voor langzame bereiding op de BBQ.

 0,00

Niet op voorraad

Dit product is momenteel niet op voorraad.

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Brisket + Rub aanbieding

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Salt pepper garlic rub

Uitsluitend natuurlijke ingrediënten

Een gebalanceerde en krachtige melange van kruiden en specerijen speciaal voor ieder stuk vlees.

Let op: dit betreft een deel van de Brisket en geen Whole packer. Uiteraard ook zeer geschikt voor slow cooking maar dan voor u op het gewenste gewicht gesneden.

Wat is brisket-puntborst?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het stuk Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk en heeft de meeste smaak. Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.

Brisket ani

Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de brisket, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.

  • de “Whole Packer” (dit is een complete brisket)
  • de “Flat” (magerste deel)
  • de “Point” (wat vetter, maar ook smaakvoller deel)

Bereidingswijze van een brisket

Let op: Brisket is een lastig stuk vlees om te bereiden, het heeft de neiging om snel droog te worden, en vereist daarom een low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt.

Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de brisket gebruik je de low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt. De temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.

Online een deel van de brisket kopen

Een stuk brisket online bestellen is eenvoudig én voordelig. Wij snijden deze voor u als deel uit de Whole packer. Dit betreft dus geen Whole packer. Voor een echte wedstijd winner Whole packer klik u hier.

Internetslagerij.nl

Reviews

Bart 3 mei 2024

Extra informatie

Gewichten

1500 g., 2000 g., 2500 g., 3000 g.

Gerelateerde producten

  • Eendenborstfilet met vel 2 st.

    Oorspronkelijke prijs was: € 15,95.Huidige prijs is: € 13,95. incl. BTW
  • T-bone

     18,50 incl. BTW
  • Buikspek zonder zwoerd Krullvarken

    Vanaf  15,00
    In mijn winkelwagen
  • Kogelbiefstuk vers

     8,25 incl. BTW
  • Jodenhaas Iers vers

    Vanaf  15,00
    In mijn winkelwagen
  • Kogelbiefstuk vers-heel

     32,00 incl. BTW
  • Entrecote vers

    Vanaf  6,50
    In mijn winkelwagen
  • Uitgelichte Producten

  • RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED

    Vanaf  20,60
    In mijn winkelwagen
  • ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED

    Vanaf  15,80
    In mijn winkelwagen
  • Verrassingspakket 2 KG mix aanbieding

     35,00 incl. BTW
  • 0