Winkelwagen

Brisket Black Angus 300 dagen Grain-fed

Hoeveelheid: Whole packer

  • Herkomst: Spanje (Miguel Vergara)
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

    Marble score: MBS 5

Deze prachtige “whole packer” leent zich ook perfect voor BBQ wedstrijden

 0,00

Niet op voorraad

Dit product is momenteel niet op voorraad.

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Brisket 300 dagen Grain-fed

Hoeveelheid: Whole packer

  • Herkomst: Spanje (Miguel Vergara)
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

    Marble score: MBS 5

Brisket Spaans 300 dagen Black Angus grain-fed

Black Angus beef is een bekende term voor veel thuiskoks. Deze prachtige runderen groeien op tussen de weilanden van Salamanca en de bergen van Leon in het noordwesten van Spanje. De weidse omgeving biedt veel rust en ruimte en er wordt bij het houden en fokken van de runderen rekening gehouden met de hoogste standaarden van dierenwelzijn. De comfortabele omstandigheden waarin de dieren gehouden worden zijn specifiek gekozen om de ontwikkeling van de smaak, de sappigheid en het vet te optimaliseren.

Miguel Vergara

Hun proces wordt beschouwd als de hoogste standaard op het gebied van dierenwelzijn, met comfortabele omstandigheden die speciaal zijn gecreëerd om de ontwikkeling van de kleur, sappigheid en intramusculair vet te optimaliseren.

Ras

Aberdeen Angus. Een rustig en volgzaam humeur zijn de persoonlijkheidskenmerken van dit ras. Deze eigenschappen, naast het speciale fokken van de dieren onder strikte parameters die het welzijn garanderen, zorgen ervoor dat de grootste keukens kunnen genieten van dit superieure Spaanse rundvlees.

Wat is brisket-puntborst?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het vlees wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk en heeft de meeste smaak. Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.

Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de brisket, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.

  • de “Whole Packer” (dit is een complete brisket)
  • de “Flat” (magerste deel)
  • de “Point” (wat vetter, maar ook smaakvoller deel)

 

 

 

Bereidingswijze van een brisket

Let op: Brisket is een lastig stuk vlees om te bereiden, het heeft de neiging om snel droog te worden, en vereist daarom een low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt.

Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de brisket gebruik je de low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt. De temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.

Online een brisket kopen

Een brisket online bestellen is eenvoudig én voordelig.

Internetslagerij.nl

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0