Tomahawk rack Blonde d’Aquitaine
Hoeveelheid: Diverse gewichten, vacuüm verpakt.
- Herkomst: Holland
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Steel de show met dit groot en stoer stuk rundvlees, 4 benen, durft u de uitdaging aan?
Deze mooi gemarmerde Ribeye met extra lang bot wordt ook wel een Cowboy steak genoemd.
€ 0,00
Niet op voorraad
- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4220 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Tomahawk rack Blonde d’Aquitaine
Hoeveelheid: Diverse gewichten, vacuüm verpakt.
- Herkomst: Holland
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Tomahawk rack
Een stoer en groot stuk rundvlees met 4 benen, durft u de uitdaging aan?
Een Tomahawk lijkt op een soort van strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Door deze vergelijking dankt de Tomahawk steak haar naam.
Blonde d’Aquitaine
Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol. In de Franse restaurants krijgt het vlees van de Blonde de hoogste waardering. Kortom, voor een lekkere malse biefstuk moet je bij de Blonde d’Aquitaine zijn!
Is een Tomahawk hetzelfde als Ribeye?
De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.
Hoe bereid je een tomahawk?
Een tomahawk kun je zowel in de oven als op de barbecue bereiden. Onze voorkeur gaat uit naar een bereiding op de barbecue, omdat je dan een lekkere rooksmaak aan het vlees kunt krijgen.
Door de grootte en dikte van het vlees bereid je een tomahawk aan de hand van twee warmtezones. Door gebruik te maken van twee warmtezones kun je het vlees op hoge temperatuur grillen, zodat de buitenkant een mooie bruine korst krijgt. Vervolgens kun je het vlees en op een lagere temperatuur langzaam laten garen naar de juiste kerntemperatuur.
Een belangrijke stap in het bereiden van de tomahawk is het vlees laten rusten. Nadat het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, dek je het losjes af onder aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de vleessappen zich goed door het vlees verdelen, waardoor je sappige steak krijgt.
CUISSON | RARE | MEDIUM-RARE | MEDIUM |
---|---|---|---|
KLEUR | Helder rood | Rosé | Licht rosé – bruinig |
TEMPERATUUR | 48 ℃ | 51 ℃ | 56 ℃ |
Extra informatie
Gerelateerde producten
Varkenshaassaté spies 2 st.
€ 4,40 incl. BTWWaardering 5.00 uit 5