Winkelwagen

Tomahawk rack Blonde d’Aquitaine

Hoeveelheid: Diverse gewichten, vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Steel de show met dit groot en stoer stuk rundvlees, 4 benen, durft u de uitdaging aan?

Deze mooi gemarmerde Ribeye met extra lang bot wordt ook wel een Cowboy steak genoemd.

 0,00

Niet op voorraad

Dit product is momenteel niet op voorraad.

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Tomahawk rack Blonde d’Aquitaine

Hoeveelheid: Diverse gewichten, vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Tomahawk rack

Een stoer en groot stuk rundvlees met 4 benen, durft u de uitdaging aan?

Een Tomahawk lijkt op een soort van strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Door deze vergelijking dankt de Tomahawk steak haar naam.

Blonde d’Aquitaine

Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol. In de Franse restaurants krijgt het vlees van de Blonde de hoogste waardering. Kortom, voor een lekkere malse biefstuk moet je bij de Blonde d’Aquitaine zijn!

De ribeye komt van de ribben van het rund. Dit stuk vlees is lekker mals en heeft zijn naam te danken aan de spier in het vlees die met zijn ronde vorm doet denken aan een oog. De Tomahawk steak is ook een ribeye, maar dit stuk vlees zit nog vast aan het bot.

De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.

Hoe bereid je een tomahawk?

Een tomahawk kun je zowel in de oven als op de barbecue bereiden. Onze voorkeur gaat uit naar een bereiding op de barbecue, omdat je dan een lekkere rooksmaak aan het vlees kunt krijgen.

Door de grootte en dikte van het vlees bereid je een tomahawk aan de hand van twee warmtezones. Door gebruik te maken van twee warmtezones kun je het vlees op hoge temperatuur grillen, zodat de buitenkant een mooie bruine korst krijgt. Vervolgens kun je het vlees en op een lagere temperatuur langzaam laten garen naar de juiste kerntemperatuur.

Een belangrijke stap in het bereiden van de tomahawk is het vlees laten rusten. Nadat het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, dek je het losjes af onder aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de vleessappen zich goed door het vlees verdelen, waardoor je sappige steak krijgt.

CUISSONRAREMEDIUM-RAREMEDIUM
KLEURHelder roodRoséLicht rosé – bruinig
TEMPERATUUR48 ℃51 ℃56 ℃

Extra informatie

Gerelateerde producten

  • Eendenborstfilet met vel 2 st.

    Oorspronkelijke prijs was: € 15,95.Huidige prijs is: € 13,95. incl. BTW
  • Varkensprocureur Krullvarken

    Vanaf  7,95
    In mijn winkelwagen
  • Houthakkerssteak

    Vanaf  3,75
    In mijn winkelwagen
  • Kogelbiefstuk vers

     8,25 incl. BTW
  • Kogelbiefstuk vers-heel

     32,00 incl. BTW
  • Jodenhaas Iers vers

    Vanaf  15,00
    In mijn winkelwagen
  • Kogelbiefstuk Iers Vers

     6,50 incl. BTW
  • Uitgelichte Producten

  • RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED

    Vanaf  20,60
    In mijn winkelwagen
  • ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED

    Vanaf  15,80
    In mijn winkelwagen
  • Verrassingspakket 2 KG mix aanbieding

     35,00 incl. BTW
  • 0