Winkelwagen

TOMAHAWK HOLSTEIN DRY AGED

Hoeveelheid: diverse gewichten per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Nederland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Ontdek onze dry aged Tomahawk steak: een stoer stuk vlees dat gegarandeerd de show steelt.

Vanaf  46,50

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Tomahawk Holstein dry aged

28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.

Een prachtige Tomahawk steak , 28 dagen gerijpt. Gemarmerd rundvlees van het Holstein runderras.

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Tomahawk steak dry aged

Dry-Aged T0mahawk steak, 28 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Tomahawk steak  ruim een derde aan vocht en vlees. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.

Onze Tomahawk steak van het Holstein rund wordt met zorg geselecteerd uit de beste stukken vlees van het Holstein ras, bekend om zijn uitstekende marmering en rijke smaakprofiel. Door het dry-aging proces wordt het vlees op een gecontroleerde manier gerijpt, waarbij de natuurlijke enzymen het vlees helpen afbreken, waardoor de smaak intenser wordt en de textuur nog malser wordt.

Wat maakt onze Tomahawk steak van het Holstein rund zo bijzonder?

  1. Holstein ras: Holstein runderen staan bekend om hun fijne marmering, wat resulteert in een malse en sappige steak met een rijke smaak. Door te kiezen voor het Holstein ras, garanderen we een premium kwaliteit vlees met een onderscheidende smaak.
  2. Dry-aged perfectionering: Onze Tomahawk steak wordt dry-aged, wat betekent dat het vlees gedurende een bepaalde periode wordt gerijpt in een gecontroleerde omgeving. Dit proces zorgt voor een diepere concentratie van smaak en een nog malser eindproduct.
  3. Ambachtelijke kwaliteit: Elk stuk vlees wordt met vakmanschap behandeld door onze ervaren slagers, die ervoor zorgen dat alleen de beste stukken vlees worden geselecteerd en perfect worden bereid voor een optimale smaakbeleving.
  4. Unieke presentatie: Met zijn karakteristieke lange bot en royale marmering is de Tomahawk steak niet alleen een genot om te eten, maar ook een visueel spektakel dat indruk zal maken op uw tafelgenoten.

De Tomahawk steak heeft sterke Noord-Amerikaans roots. Een Tomahawk lijkt op een soort van strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Dat is dan ook waar dit stuk vlees haar naam te danken heeft. Daarnaast wordt deze mooi gemarmerde Ribeye met extra lang bot ook wel een Cowboy steak genoemd.

DRY-AGING OF WET AGING

Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.

HET RIJPEN/ DRY-AGED

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.

De ribeye komt van de ribben van het rund. Dit stuk vlees is lekker mals en heeft zijn naam te danken aan de spier in het vlees die met zijn ronde vorm doet denken aan een oog. De Tomahawk steak is ook een ribeye, maar dit stuk vlees zit nog vast aan het bot.

De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.

Hoe bereid je een tomahawk?

Een tomahawk kun je zowel in de oven als op de barbecue bereiden. Onze voorkeur gaat uit naar een bereiding op de barbecue, omdat je dan een lekkere rooksmaak aan het vlees kunt krijgen.

Door de grootte en dikte van het vlees bereid je een tomahawk aan de hand van twee warmtezones. Door gebruik te maken van twee warmtezones kun je het vlees op hoge temperatuur grillen, zodat de buitenkant een mooie bruine korst krijgt. Vervolgens kun je het vlees en op een lagere temperatuur langzaam laten garen naar de juiste kerntemperatuur.

Een belangrijke stap in het bereiden van de tomahawk is het vlees laten rusten. Nadat het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt, dek je het losjes af onder aluminiumfolie. Hierdoor kunnen de vleessappen zich goed door het vlees verdelen, waardoor je sappige steak krijgt.

CUISSONRAREMEDIUM-RAREMEDIUM
KLEURHelder roodRoséLicht rosé – bruinig
TEMPERATUUR48 ℃51 ℃56 ℃

Ribeye

De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser.

Kenmerkend van ribeye is een vetader. Daardoor is de ribeye wat vetter, zeer mals, heeft het een uitstekende bite en is het zeer smaakvol met een explosie aan aroma’s. De favoriet van veel rundvlees liefhebbers.

De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.

Wat is een cowboy steak?

In principe zit er nauwelijks verschil tussen een cowboy steak en een tomahawk. Er wordt wel eens gezegd dat cowboy steak tussen een cote de boeuf en een tomahawk in zit. Een cowboy steak is  een ribeye met een handvat. Het bot aan de tomahawk is vaak wat langer dan aan de cowboy steak. Vandaar ook de vergelijking met de Indiaanse strijdbijl. Veel slagers maken echter geen onderscheid tussen cowboy steak en Tomahawk.

Heeft u ons tomahawk assortiment al gezien?

Over ons

Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf. Wij hebben geen winkel, u vindt ons online.  Wij snijden en bewerken vlees en passen ons aan aan uw wensen en eisen. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele jaren ervaring. De laatste jaren hebben wij veel geïnvesteerd in het goed en veilig verpakken van ons vlees, zonder kwaliteit te verliezen.

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0