Winkelwagen

Rosbief rundermuis

Hoeveelheid: ca. 1250 g. of 2500 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: UK
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Hoeveelheid: ca. 1250 g. of 2500 g. vacuüm verpakt

Rosbief rundermuis heel of half

Mooie grote rundermuis zonder vliezen en bijgesneden, prachtig om zelf rosbief of carpaccio van te maken.

Vanaf  22,50

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hoeveelheid: ca. 1250 g. of 2500 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: UK
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Hoeveelheid: ca. 1250 g. of 2500 g. vacuüm verpakt

Rosbief rundermuis heel of half

Beschrijving

Rundermuis, achtermuis zonder vliezen en bijgesneden. Je kunt dit product goed braden, grillen en stoven. Dit stuk vlees wordt voornamelijk rood gegeten. In de volksmond noemt men dit rosbief (rauw). Uit de achtermuis van een rund wordt onder andere rosbief of carpaccio gesneden, een mager stuk vlees dat redelijk mals is mits het dun word gesneden.

Mocht u op zoek zijn naar een kalfsmuis dan vindt u die hier.

Bereiding

Rosbief, ook roast beef, is eigenlijk gewoon, zoals de Engelse keukenterm ook zegt gebraden rundvlees. Rosbief kan zijn gesneden van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis. Wij snijden hem van de muis. Wel zo lekker. De rosbief wordt panklaar afgeleverd. Zonder zeen, zonder vlies, zonder vet.
De truc bij rosbief is om de kern rood-rosé te laten maar het gehele vlees wel gaar te krijgen.   Dat kan worden bereikt door de rosbief aan te braden (laten dichtschroeien in olie of boter) en vervolgens op niet overdreven hoge temperatuur te garen tot een kerntemperatuur van 50°C tot maximaal 60°C. Een kerntemperatuurmeter kan daarbij goed van dienst zijn. Laat de rosbief zeker niet te lang garen: hij wordt dan grijs van binnen en het vocht loopt eruit, waardoor deze taai wordt.

Warme rosbief is lekker, maar koude rosbief  in dunne plakjes gesneden is ook heerlijk als broodbeleg.

Tip:

Als u de gelukkige bezitter van een snijmachine bent, heeft u een streepje voor: voor carpaccio en rosbief is het van belang om deze mooi dun te snijden.

Internetslagerij.nl

Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf dat u online kunt vinden. Wij zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver gaat onze  slagerservaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.

Reviews

KARIN THEUNISZ 8 maart 2024

arie 20 februari 2024

Jordy 21 december 2023

Frans 18 december 2023

Tim 10 december 2023

Piet 30 november 2023

Carolina 30 november 2023

Hans Van de Wiel 31 oktober 2023

KARIN THEUNISZ 14 juli 2023

Gerard 30 december 2022

Sabine 29 december 2022

Henk-Jan 28 december 2022

Vera 24 december 2022

Ton 3 december 2022

Jeroen 17 juni 2022

David 30 december 2021

Saskia 24 december 2021

Meta 16 december 2021

Elly 27 september 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

1250 g., 2500 g.

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0