Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Ribeye steak Australian grain fed

Hoeveelheid: Ribeye steak grain fed vanaf 300 g. stuk

  • Herkomst: Australië
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Black Angus grain fed steak, topkwaliteit uit Australië

 0,00

Dit product is momenteel niet op voorraad.

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Ribeye steak Australian grain fed

Hoeveelheid: Diverse gewichten, vers vanaf 300 g. stuk

  • Herkomst: Australië
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Ribeye steak Australian grain fed

De lekkerste Ribeye, graangevoerd, top kwaliteit uit Australië.

De naam is afgeleid van het ‘oogje’ vet midden in het vlees. De ribeye zit aan de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. Het is mals vlees en goed dooraderd. Dit levert extra smaak op. Zeer geschikt voor grill en barbecue.

Voordelen Aberdeen Black Grain fed Australian Beef:

• Perfecte afmesting

• Strikte protocollen • Consistente specificaties en verpakking

• Gegarandeerde leveringen

• Hoogwaardig product met een perfecte kwaliteit

• Eigen feed-lot, gelegen naast het slachthuis

• Winnaar great taste award 2012, 2013 & 2014

Ribeye

De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser.

Kenmerkend van ribeye is een vetader. Daardoor is de ribeye wat vetter, zeer mals, heeft het een uitstekende bite en is het zeer smaakvol met een explosie aan aroma’s. De favoriet van veel rundvlees liefhebbers.

De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.

Receptidee: Knoflook steak

Bereiding Ribeye

Rare, medium of well done?

Ribeye wordt, net als gewone biefstuk, niet helemaal gaar gegeten. Meestal medium. Vaak wordt het dik gesneden. Dat is vanwege malsheid lekkerder om te eten.

Bereiding Ribeye In de pan.

Laat de Ribeye(s) eerst op kamertemperatuur komen. Dat komt ten goede aan de smaak. Wrijf de Rib-eye aan beide zijden in met peper en zout. Verhit de boter in de pan en zorg dat de pan goed heet is. Bak de Ribeye vervolgens 3-4 minuten aan iedere kant en laat het vlees na bereiding even onder folie staan zodat de volle smaak goed tot zijn recht komt.

Bereiding Ribeye op de bbq.

Laat de Ribeye(s) eerst op kamertemperatuur komen. Verdeel met een kwastje wat olijfolie over beide kanten van het vlees en strooi er wat zout en peper over. Bak  totdat het vlees bruin en knapperig is. Een Ribeye met een dikte van 2 cm gril je 5 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant. Je moet het vlees twee minuten laten rusten voordat je het serveert. Zo kunnen de sappen zich door het vlees verspreiden en wordt de smaak lekkerder.

Reviews

.

.

Pedro 11 september 2021

Extra informatie

Gewichten

300 g., 350 g.

Winkelwagen