Hoeveelheid: ca. 250 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: ca. 250 g. en 350 g. vacuüm verpakt
Het grote geheim van Iers rundvlees: Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Dag in, dag uit, gras grazend. In totaal bestaat het dieet van de runderen voor meer dan 90% uit gras. Dat is niet alleen duurzaam en gezond, het is de basis van de verrassend intense smaak van Iers rundvlees.
De naam is afgeleid van het ‘oogje’ vet midden in het vlees. De ribeye zit aan de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. Het is mals vlees en goed dooraderd. Dit levert extra smaak op. Zeer geschikt voor grill en barbecue.
De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser.
Kenmerkend van ribeye is een vetader. Daardoor is de ribeye wat vetter, zeer mals, heeft het een uitstekende bite en is het zeer smaakvol met een explosie aan aroma’s. De favoriet van veel rundvlees liefhebbers.
De Tomahawk steak is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.
Rare, medium of well done?
Ribeye wordt, net als gewone biefstuk, niet helemaal gaar gegeten. Meestal medium. Vaak wordt het dik gesneden. Dat is vanwege malsheid lekkerder om te eten.
Bereiding Ribeye In de pan.
Laat de Ribeye(s) eerst op kamertemperatuur komen. Dat komt ten goede aan de smaak. Wrijf de Rib-eye aan beide zijden in met peper en zout. Verhit de boter in de pan en zorg dat de pan goed heet is. Bak de Ribeye vervolgens 3-4 minuten aan iedere kant en laat het vlees na bereiding even onder folie staan zodat de volle smaak goed tot zijn recht komt.
Bereiding Ribeye op de bbq.
Laat de Ribeye(s) eerst op kamertemperatuur komen. Verdeel met een kwastje wat olijfolie over beide kanten van het vlees en strooi er wat zout en peper over. Bak totdat het vlees bruin en knapperig is. Een Ribeye met een dikte van 2 cm gril je 5 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de andere kant. Je moet het vlees twee minuten laten rusten voordat je het serveert. Zo kunnen de sappen zich door het vlees verspreiden en wordt de smaak lekkerder.
Gewichten | 200 gr., 250 gr., 350 gr. |
---|
Mooie ribeye, mooi dooraderd. Hij was heerlijk 5 sterren
Hij was perfect en netjes vacuum verpakt. Wij gaan zeker weer bestellen.
Hoeveelheid: ca. 250 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: ca. 550-600 g. per 2-3 st..
Hoeveelheid: ca. 800 g. per ca. 9 stuk..
Hoeveelheid: ca. 400-420 g. per 2 stu..
Joshua – 28 februari 2023
. - .
Nico – 28 december 2022
zeer goed - erg goed
Tanja – 12 oktober 2022
Nog niet gegeten - Nog niet gegeten maar ziet er goed uit
Robbert – 7 oktober 2022
Smakelijk en mals - Smaakte prima.
Salvatore – 19 september 2022
Lekker - Erg goed
Wesley – 24 december 2021
Vol van smaak. - Super lekkere malse steak
P – 1 oktober 2021
Super - Voor herhaling vatbaar
Rudy – 6 september 2021
Top steak - Heerlijk op de BBQ
Ruud – 22 augustus 2021
Top vlees - Heerlijk vlees mals en vers.
Grzegorz – 20 juli 2021
Very good quality. - Very good meat. Delicious.
Edwin – 10 juni 2021
heerlijke steak - goed