Toont alle 5 resultaten
Côte de boeuf kopen
Genieten van horecakwaliteit vlees voor een fractie van de prijs? Dan zit u bij Internetslagerij.nl goed. Door groot in te kopen bij onze leverancier kunnen we een constant lage prijs voor ons vlees garanderen. U plaatst uw bestelling heel makkelijk via onze webshop. Voer al uw gegevens in, kies uw betaalmethode en klaar is Kees! Nu hoeft u alleen maar te wachten op uw verse vlees. Bestelt u voor 12:00 uur? Dan geniet u morgen al van een heerlijk malse Côte de boeuf op uw bord.
Over onze Côte de boeuf
Onze Côte de boeuf is verpakt volgens het wet-aging-principe. Deze Amerikaanse term staat voor het rijpen van vlees in een vacuümzak. Het vlees is dan verpakt in een speciale stevige plastic zak die vacuüm getrokken wordt. Daarmee verlengen we de houdbaarheid aanzienlijk. Ook ontstaat er op deze manier nauwelijks gewichtsverlies. De enzymen in het vlees worden in de zak afgebroken en bevorderen de malsheid. Dat noemen we een win-winsituatie.
Côte de boeuf bereiden
Een Côte de boeuf komt het beste tot zijn recht op een barbecue. Voor een mooi stuk vlees waar iedereen begint te watertanden volgt u de volgende bereidingswijze:
Stap 1. Voorbereiden
Haal de Côte de boeuf een paar uur voor de bereiding uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Steek ondertussen de barbecue aan en wacht tot de briketten bedekt zijn met een grijze laag. Hieraan kunt u zien dat de barbecue heet genoeg is voor uw Côte de boeuf.
Stap 2. Braden
Is uw barbecue op temperatuur? Mooi. Pak nu uw Côte de boeuf en leg hem rustig op de barbecue. Draai hem ongeveer eens per minuut om en rooster het vlees tot er zich een mooie crust heeft gevormd. Let hierbij wel op dat het vlees nog sappig en rood van binnen is. Net als bij een biefstuk kunt u met de handmethode meten of de Côte de boeuf gaar genoeg is.
Bij deze methode raakt u om beurten met uw wijsvinger, middelvinger, ringvinger en pink uw duim aan. Voel daarbij met uw andere hand het gedeelte onder uw duim, bij de handpalm. Voel daarna het vlees. Komt dit overeen met uw wijsvinger of middelvinger, dan is het vlees rare tot medium en kan het van de barbecue af.
De Côte de boeuf heeft verder weinig nodig, hooguit wat peper en zout voor een optimale smaakbeleving.
Stap 3. Rusten, snijden en opdienen
Haal het vlees van de BBQ en laat het 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Pak het vlees nooit helemaal in, maar vouw het folie los over het vlees. Er moet als het ware een tunnel ontstaan. Vlees is een spier die ‘verkrampt’ als u het verhit. Als u het vlees even tot rust laat komen, ontspant het zich en is het een stuk malser dan wanneer u het direct snijdt en opeet.
Pak na 10 minuten een vlijmscherp mes en snijd het vlees in mooie plakken.
Ander mals vlees van Internetslagerij.nl
U kunt voor al uw soorten vlees bij ons terecht en u betaalt altijd de beste prijs voor horecakwaliteitsvlees. Kies uit onder andere:
Of bekijk onze aanbiedingen voor extra scherpe prijzen!
Vragen? We helpen u graag
Heeft u vragen over onze côte de boeuf producten of wilt u weten welk vlees het beste past bij uw wensen? Neem dan contact met ons op. We zijn te bereiken via info@internetslagerij.nl. Wilt u direct antwoord op uw vraag, bel ons via 055 5214353.