Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Brisket

Hoeveelheid: Vanaf 1 kg. per stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De brisket (borststuk) leent zich perfect  voor langzame bereiding op de BBQ.

Vanaf  21,25

1000 g.
  • 1000 g.
  • 3000 g.
  • 2000 g.
  • 4000 g.
  • 5000 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

BRISKET

Hoeveelheid: Vanaf 1 kg. per stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Let op: dit betreft een deel van de Brisket en geen Whole packer. Uiteraard ook zeer geschikt voor slow cooking maar dan voor u op het gewenste gewicht gesneden.

Wat is brisket-puntborst?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het stuk Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk en heeft de meeste smaak. Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.

Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de brisket, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.

 

 

 

Bereidingswijze van een brisket

Let op: Brisket is een lastig stuk vlees om te bereiden, het heeft de neiging om snel droog te worden, en vereist daarom een low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt.

Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de brisket gebruik je de low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt. De temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.

Online een deel van de brisket kopen

Een stuk brisket online bestellen is eenvoudig én voordelig. Wij snijden deze voor u als deel uit de Whole packer. Dit betreft dus geen Whole packer. Voor een echte wedstijd winner Whole packer klik u hier.

Internetslagerij.nl

Reviews

Uitstekende prijs-kwaliteit e

Brisket is goed ingepakt, gekoeld en volgens afspraak geleverd! BBQ was een groot succes!

Matthew 19 november 2023

Mooi stuk brisket

Heerlijk mals na langzaam garen in de smoker

R.F.B. 28 oktober 2023

Goed

Heel goed

Erik Spil 14 oktober 2023

Brisket

Top producten

Walter 3 maart 2023

Goed

Goed

Tom 30 december 2022

Mooie stuk vlees

Goede kwaliteit

Witida 29 december 2022

Super brisket

Wij hebben deze kerst genoten van 2,5kg puntbrisket. 10min aangebraden op de green egg voor de rooksmaak en daarna 8u in de slowcooker. Met cranberry glaze. Het was écht verrukkelijk en een groot succesnummer bij de familie. Kwaliteit was super, heel mooi doorregen met niet teveel vet. Gaan zeker weer bestellen want de prijs is ook echt heel netjes!

Anne-Floor 25 december 2022

Top

Top

Walter 1 december 2022

Mooi stuk vlees voor een redelijke prijs.

Nog geen beoordeling, is voor de kerst. Maar ziet er goed uit.

Willem 18 november 2022

.

.

Niels 24 oktober 2022

Dat is heerlijk

Dat was smullen

Berendiena 27 augustus 2022

Goed

Goede kwaliteit erg lekker

wilfred 19 juni 2022

Good quality

Good quality

Grieta 13 mei 2022

Brisket

Perfect voor op de traeger

Maika De Bruijn 25 april 2022

Ziet er goed uit

Hij zit nog in de sous vide dus smaak kan ik momenteel nog niet beoordelen maar het stuk zag er goed uit!

Ruby 15 maart 2022

Perfect!

Heerlijk barbacoa beef van gemaakt.

Eva 22 februari 2022

mooi

Made a brisket.. smoked for 6 hours and it was great!

Pritham 15 februari 2022

Top

Goed stuk voor een low&slow bereiding op de kamado

Maarten 15 januari 2022

Mooi stuk brisket

Mooi stuk. Had alleen wel de keus willen hebben voor een stuk tussen de 2,5 kg en 5 kg Goed verpakt. Snel geleverd. Goed gekoeld.

Mark 24 december 2021

Geweldig

Mooi groot dik stuk vlees goed voor low en slow gaan we mooi bereiden tussen kerst en nieuwjaar

Marc knuif 16 december 2021

Geweldig

Netjes en goed verpakt erg tevreden

Lesley 1 december 2021

Brisket

Goed getrimd, vet genoeg.

henk 16 november 2021

1e keer

Ik heb deze brisket voor het eerst op de bbq bereid. Prima gelukt en erg lekker.

Jerry 31 oktober 2021

prima

48 uur sous vide garen. prima

mm kuys 12 oktober 2021

Lekker hoor

Heerlijk vet en vers. Perfect voor een low en slow op de BBQ

Dave 3 juli 2021

Heerlijk

Heerlijk

Jeroen 11 juni 2021

Lekker

Moet ik nog maaken

Ricky 3 april 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 3000 g., 2000 g., 4000 g., 5000 g.

Winkelwagen