Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Cadeau artikelen v.a. €35,-
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Brisket

2 review(s)

Hoeveelheid: vanaf 1,5 kg stuk

Brisket meet een mooie vetlaag.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

 19,50

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Wat is brisket-puntborst?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het vlees wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk en heeft de meeste smaak. Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.

Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de brisket, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.

Online een brisket kopen

Een brisket online bestellen is eenvoudig én voordelig. We hanteren voor iedere bestelling: vandaag voor 12.00 uur besteld, vandaag verzonden. De levering wordt verzorgd door PostNL en vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Daarnaast profiteert u van gratis bezorging vanaf €60,- . Het vlees is speciaal verpakt in tempex isolatieverpakking voor transport. In de verpakking worden koelelementen en indien nodig droogijs toegevoegd zodat het vlees uitstekend gekoeld is tijdens transport van PostNL. Bent u morgen niet thuis of vindt u het handiger om de bestelling zelf af te halen? Dat kan met de PakjeGemak bezorgservice van PostNL. Met ruim 2000 locaties verspreid over heel Nederland. In België zijn er ruim 800 locaties beschikbaar.

Bereidingswijze van een brisket

Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de gehele brisket gebruik je de low & slow cooking bereidingswijze: de temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.

Over het bedrijf

Internetslagerij.nl is een online slagersbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring in het vak. Vier generaties in het slagers vak, zover gaat de ervaring binnen ons bedrijf. Vroeger met de koe door de straat of met het vlees langs de deur, allemaal mooie verhalen. Wij delen graag onze expertise met U. Dagelijks zijn onze slagers in de weer om alle bestellingen met grote zorg te bereiden en te verpakken.

Extra informatie

Gewichten

1500 g., 2000 g., 2500 g., 5000 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


2 beoordelingen voor Brisket

  1. Richard

    Mooie betaalbare Brisket


  2. Klant

    De Brisket slow cooking bereid in onze kamado grill, top……


Stel een vraag over dit product