Hoeveelheid: ca. 250 g. per stuk..
Hoeveelheid: vanaf 1 kg per stuk
Let op: dit betreft een deel van de Brisket en geen Whole packer. Uiteraard ook zeer geschikt voor slow cooking maar dan voor u op het gewenste gewicht gesneden.
Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het stuk Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk en heeft de meeste smaak. Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.
Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de brisket, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.
Let op: Brisket is een lastig stuk vlees om te bereiden, het heeft de neiging om snel droog te worden, en vereist daarom een low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt.
Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de brisket gebruik je de low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt. De temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.
Een stuk brisket online bestellen is eenvoudig én voordelig. Wij snijden deze voor u als deel uit de Whole packer. Dit betreft dus geen Whole packer. Voor een echte wedstijd winner Whole packer klik u hier.
Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf dat u online kunt vinden. Wij zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver gaat onze slagerservaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.
Gewichten | 1000 g., 1500 g., 2000 g., 2500 g., 5000 g. |
---|
Mooie betaalbare Brisket
De Brisket slow cooking bereid in onze kamado grill, top……
Betaalbare brisket met een mooie laag vet erdoor
Goede Brisket maar is wel een kunstje om te bereiden,
Hoeveelheid: Diverse gewichten vanaf c..
Hoeveelheid: ca. 360 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: ca. 1000 g. per ca. 9 stu..
Matthew – 6 juli 2022
Nog niet gemaakt - Ik weet nog niet hoe deze kwaliteit is heb het nog niet gemaakt.
wilfred – 19 juni 2022
Goed - Goede kwaliteit erg lekker
Grieta – 13 mei 2022
Good quality - Good quality
Maika De Bruijn – 25 april 2022
Brisket - Perfect voor op de traeger
Erik – 19 april 2022
Niet verkeerd, ik zoek toch liever een ander op. - Zie algehele ervaring
Ruby – 15 maart 2022
Ziet er goed uit - Hij zit nog in de sous vide dus smaak kan ik momenteel nog niet beoordelen maar het stuk zag er goed uit!
Eva – 22 februari 2022
Perfect! - Heerlijk barbacoa beef van gemaakt.
P – 18 februari 2022
Niet al te duur - vatkap is weggesneden :(
Pritham – 15 februari 2022
mooi - Made a brisket.. smoked for 6 hours and it was great!
Maarten – 15 januari 2022
Top - Goed stuk voor een low&slow bereiding op de kamado
Mark – 24 december 2021
Mooi stuk brisket - Mooi stuk. Had alleen wel de keus willen hebben voor een stuk tussen de 2,5 kg en 5 kg Goed verpakt. Snel geleverd. Goed gekoeld.
Marc knuif – 16 december 2021
Geweldig - Mooi groot dik stuk vlees goed voor low en slow gaan we mooi bereiden tussen kerst en nieuwjaar
Boyke – 10 december 2021
Te mager - Mager, geen vet
Lesley – 1 december 2021
Geweldig - Netjes en goed verpakt erg tevreden
henk – 16 november 2021
Brisket - Goed getrimd, vet genoeg.
Jerry – 31 oktober 2021
1e keer - Ik heb deze brisket voor het eerst op de bbq bereid. Prima gelukt en erg lekker.
mm kuys – 12 oktober 2021
prima - 48 uur sous vide garen. prima
G. – 6 september 2021
Mooi product - Had wat meer vet verwacht, werd wel wat droog zo.
joris van den Burg – 6 september 2021
plaatje matched totaal niet met werkelijkheid - Ik was oprecht onder de indruk van de snelheid en het gemak waarmee ik mijn brisket van 5 kg heb besteld. In de ochtend gekocht en in de avond (zelfde dag) lag deze al in mijn koelkast. Mijn verwachting echter bij een Brisket van 5kg die word neergezet als een "wholepacker" dus flat en point is een "echte" brisket die mooi glooit van dunne flat naar dikke point. Wat ik kreeg echter was een dik vierkante homp vlees met nauwelijks vet. Ik bestel nooit meer een brisket hier. helaas..
Dave – 3 juli 2021
Lekker hoor - Heerlijk vet en vers. Perfect voor een low en slow op de BBQ
Jeroen – 11 juni 2021
Heerlijk - Heerlijk
Siebe – 7 mei 2021
Veel te vet - Ervaring dat zeker 30%van de verpakking vet is.
Ricky – 3 april 2021
Lekker - Moet ik nog maaken