Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Brisket

Hoeveelheid: Vanaf 1 kg. per stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De brisket (borststuk) leent zich perfect  voor langzame bereiding op de BBQ.

Vanaf  21,25

Dit product is momenteel niet op voorraad.

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

BRISKET

Hoeveelheid: Vanaf 1 kg. per stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Let op: dit betreft een deel van de Brisket en geen Whole packer. Uiteraard ook zeer geschikt voor slow cooking maar dan voor u op het gewenste gewicht gesneden.

Wat is brisket-puntborst?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het stuk Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk en heeft de meeste smaak. Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.

Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de brisket, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.

 

 

 

Bereidingswijze van een brisket

Let op: Brisket is een lastig stuk vlees om te bereiden, het heeft de neiging om snel droog te worden, en vereist daarom een low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt.

Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de brisket gebruik je de low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt. De temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.

Online een deel van de brisket kopen

Een stuk brisket online bestellen is eenvoudig én voordelig. Wij snijden deze voor u als deel uit de Whole packer. Dit betreft dus geen Whole packer. Voor een echte wedstijd winner Whole packer klik u hier.

Internetslagerij.nl

Reviews

AM 16 mei 2024

Maika 29 maart 2024

Robinson 9 maart 2024

Heath 27 februari 2024

John Nomen 12 februari 2024

Ioannis 25 januari 2024

Jolanda 3 december 2023

Matthew 19 november 2023

R.F.B. 28 oktober 2023

Erik Spil 14 oktober 2023

Walter 3 maart 2023

Tom 30 december 2022

Witida 29 december 2022

Anne-Floor 25 december 2022

Walter 1 december 2022

Willem 18 november 2022

Niels 24 oktober 2022

Berendiena 27 augustus 2022

wilfred 19 juni 2022

Grieta 13 mei 2022

Maika De Bruijn 25 april 2022

Ruby 15 maart 2022

Eva 22 februari 2022

Pritham 15 februari 2022

Maarten 15 januari 2022

Mark 24 december 2021

Marc knuif 16 december 2021

Lesley 1 december 2021

henk 16 november 2021

Jerry 31 oktober 2021

mm kuys 12 oktober 2021

Dave 3 juli 2021

Jeroen 11 juni 2021

Ricky 3 april 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 3000 g., 2000 g., 4000 g., 5000 g.

Winkelwagen