Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Brisket

10 review(s)

Hoeveelheid: vanaf 1 kg per stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

De brisket (borststuk) leent zich perfect  voor langzame bereiding op de BBQ.

12,50

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

1000 g.
  • 1000 g.
  • 1500 g.
  • 2000 g.
  • 2500 g.
  • 5000 g.
Wissen

Beschrijving

Hoeveelheid: vanaf 1 kg per stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Let op: dit betreft een deel van de Brisket en geen Whole packer. Uiteraard ook zeer geschikt voor slow cooking maar dan voor u op het gewenste gewicht gesneden.

Wat is brisket-puntborst?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het stuk Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk en heeft de meeste smaak. Aan het einde van de point zitten ze aan elkaar vast. Dit deel heet de ‘Fat Cap’.

Kenmerkend is het feit dat de vleesdraad bij beide stukken tegenovergesteld loopt. Het vlees is wat vetter en wordt bij ons vaak gebruikt voor de hutspot of de soep, net als klapstuk.
Klapstuk is een klein deel van de brisket, dit wordt ook wel draadjesvlees genoemd. en gegeten bij hutspot. Brisket is verder vooral populair in de Verenigde Staten. In bepaalde streken wordt het vlees soms wel een dag gegaard om het zo mals mogelijk te krijgen.

 

 

 

Bereidingswijze van een brisket

Let op: Brisket is een lastig stuk vlees om te bereiden, het heeft de neiging om snel droog te worden, en vereist daarom een low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt.

Brisket bereiden is een kunstje maar dan heb je ook echt iets bijzonders! Het is zowel het makkelijkste (maar 1 ingrediënt) als het moeilijkste barbecue gerecht volgens veel liefhebbers. Je moet de juiste combinatie vinden tussen warmte (laag), rook (veel) en tijd (lang) om het toch wat taaie stuk vlees om te toveren tot een boterzacht gerecht. Je gebruikt een lage en constante temperatuur, daardoor stijgt de kerntemperatuur heel geleidelijk. Voor de brisket gebruik je de low & slow bereiding dat er voor moet zorgen dat het collageen in het spierweefsel afgebroken wordt, waardoor het vlees malser wordt. De temperatuur is maximaal 100 ℃. Net zo lang tot de kern 88 ℃ heeft bereikt.

Online een deel van de brisket kopen

Een stuk brisket online bestellen is eenvoudig én voordelig. Wij snijden deze voor u als deel uit de Whole packer. Dit betreft dus geen Whole packer. Voor een echte wedstijd winner Whole packer klik u hier.

Internetslagerij.nl

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 1500 g., 2000 g., 2500 g., 5000 g.

10 beoordelingen voor Brisket

G. 6 september 2021

Mooi product - Had wat meer vet verwacht, werd wel wat droog zo.

joris van den Burg 6 september 2021

plaatje matched totaal niet met werkelijkheid - Ik was oprecht onder de indruk van de snelheid en het gemak waarmee ik mijn brisket van 5 kg heb besteld. In de ochtend gekocht en in de avond (zelfde dag) lag deze al in mijn koelkast. Mijn verwachting echter bij een Brisket van 5kg die word neergezet als een "wholepacker" dus flat en point is een "echte" brisket die mooi glooit van dunne flat naar dikke point. Wat ik kreeg echter was een dik vierkante homp vlees met nauwelijks vet. Ik bestel nooit meer een brisket hier. helaas..

Dave 3 juli 2021

Lekker hoor - Heerlijk vet en vers. Perfect voor een low en slow op de BBQ

Jeroen 11 juni 2021

Heerlijk - Heerlijk

Siebe 7 mei 2021

Veel te vet - Ervaring dat zeker 30%van de verpakking vet is.

Ricky 3 april 2021

Lekker - Moet ik nog maaken

Richard

Mooie betaalbare Brisket

Klant

De Brisket slow cooking bereid in onze kamado grill, top……

Winston

Betaalbare brisket met een mooie laag vet erdoor

Ricardo

Goede Brisket maar is wel een kunstje om te bereiden,

Stel een vraag over dit product


LET OP: DEZE WEEK IS VOLGEBOEKT, LEVERING WEER VANAF MAANDAG 6 SEPTMBER

EXCUSES VOOR HET ONGEMAK

Winkelwagen
  • No products in the cart.