Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Varkensprocureur wroetvarken

8 review(s)

Hoeveelheid: vanaf ca. 1 kg. stuk vers vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Varkensprocureur vers van het wroetvarken

 9,50

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Hoeveelheid: vanaf ca. 1 kg. stuk vers vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Varkensprocureur – Varkensnek zonder been van het wroetvarken

De procureur is een sappig stukje vlees, afkomstig uit de nek van het varken. Daarom wordt het ook wel eens de varkensnek genoemd. De procureur wordt vaak gebruikt om te serveren als braadstuk of om pulled pork van te maken. Daarnaast is het een ideaal stuk vlees om te bereiden op de barbecue! Varkensprocureur leent zicht namelijk uitermate goed voor slow cooking. Daarbij wordt het vlees op een zeer lage temperatuur, langdurig gegaard. Daardoor blijft het mooi rosé, sappig en zijdezacht van structuur. Vlak voor het serveren wordt de procureur kort opgebakken of op de BBQ gegrild voor een smakelijk korstje en intense smaak.

Het wroetvarken

U mag van uw slager altijd iets meer verwachten. Hieronder beschrijven wij de kenmerken van het Wroetvarken.

  • Uniek Ras. Het Wroetvarken is een uniek ras. 99% van alle varkens behoren niet tot dit ras.
    Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit bevordert de kwaliteit van het vlees. Het vlees is beter dooradert (intramusculair vet), fijner van structuur,
    malser en bevat minder vocht.
  • De Wroetstal. De stallen voor Wroetvarkens worden volgens de door ons gestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Door de vele ramen op zichthoogte komt er veel daglicht naar binnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk dag- en nachtritme.
  • Hele dag wroeten, spelen en rusten. De Wroetstal heeft dichte vloeren met een dikke laag strooisel. Dit geeft een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten, spelen en natuurlijk kunnen wroeten. Dit doen ze het liefst, want dat is hun natuurlijk gedrag. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan.
  • Leefruimte. In een wroetstal leven kleine groepen van 20 tot 32 varkens bij elkaar. Hierdoor
    ontstaat er meer leefruimte voor de varkens. Ze krijgen meer beweging, worden actiever en daardoor ontwikkelen ze goed en gezond spierweefsel. Dit is weer terug te vinden in het vlees.
  • NON-GMO voer. Al onze varkens hebben de hele dag beschikking over vers drinkwater en NONGMO
    voer. De samenstelling van het gehele voer is vrij van genetische modificatie. De juiste voeding proeft u terug in het vlees.
  • Milieu/leefomgeving. Het streven is om de vaste mest (mengsel van mest + strooisel) op het eigen bedrijf of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. De vaste mest is beter voor het milieu en heeft positieve invloed op het bodemleven. Dit bevordert ook weer de plantengroei en toename van insecten, bijen en vlinders in de buurt van de landerijen.
  • Beter Leven. Het Wroetvarken voldoet aan het Beter Leven keurmerk (1 ster) van de Dierenbescherming. Wij gaan met onze eisen en normen binnen onze keten zelfs verder dan de eisen van het Beter Leven
    keurmerk.

Receptidee voor procureur – pulled pork

Bereiding van Pulled Pork

Een Kamado grill is niet direct noodzakelijk, maar wel erg makkelijk om de temperatuur te kunnen controleren.

Circa 6 personen (2-2,5 kg varkensprocureur)

  • Chipotle BBQ rub
  • wrijf de rub goed in de procureur en laat een hele nacht intrekken.
  • een aparte regel voor de barbecue, zorg dat die beslist rond de 100ºC is gestookt, indirect, en let er ook gedurende het garen op dat dat zo blijft.
  • leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een bakje vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue
  • breng in 8 tot 12 uur uur naar 82ºC kerntemperatuur.
  • laat de gare procureur 30 minuten afkoelen en trek het vlees met je vingers uit elkaar. Hoe voorzichtiger en langzamer je dit doet hoe mooier het eindresultaat.

Classic coleslaw

Een onmisbaar ingrediënt bij elke barbecue.

Ingrediënten:

  • 1 kg Gesneden witte(en/of andere) kool
  • 200 gram Wortel, julienne gesneden
  • 1 Fijn gesneden ui
  • 3 Stelen fijn gesneden bleekselderij
  • 1 Prei in dunne ringen

Verder nodig:

Voorbereiden:

Maak de coleslaw een dag van tevoren. Dan is ‘ie het lekkerst.

Bereiden:

Meng de kool, wortel, ui, selderij en prei met wat peper, zout en een klein scheutje azijn. Maak ‘m af met je favoriete dressing. Wij gebruiken Alabama White sauce.

Serveren: lekker op een broodje met pulled pork, brisket of bbq sausage. Als basis voor salades, of als bijgerecht. Enjoy!

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 1500 g., 2000 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


8 beoordelingen voor Varkensprocureur wroetvarken

  1. Jeroen

    Bestel al regelmatig een procureur bij internetslagerij. Keurig verpakt en geleverd en de zelfgemaakte Pulled Pork smaakt super!


  2. Petra

    Gister Pulled Pork gemaakt van dit product en we hebben heerlijk gesmuld omdat ik vaak de slowcoocker gebruik en wij hier op het dorp geen vlees aan een stuk kunnen kopen ga ik veel vaker bij U bestellen goed verzorgde bestelling


  3. Bob

    Prachtige kwaliteit! Kruiden rub op gedaan, even aangebraden en vervolgens 6 uurtjes in de slowcooker. Resultaat: heerlijke pulled pork voor op een broodje met koolsla.


  4. zeliha

    Heb 2 kg besteld om Pulled Pork van te maken. Er blijft na het bereiden voldoende vlees over en de smaak en textuur zijn perfect. Zal het zeker weer bestellen.


  5. H. van Veen

    Onlangs onze 1e bestelling mogen ontvangen. Enigzins huiverig maar het is ons 100% meegevallen. Perfect vlees en zeer goed verpakt. Veel van de producten waren royaal wat het gewicht betreft Ons ziet u zeker weer….groet Monique


  6. Siny

    Deze site kreeg ik door van een collega die zeer tevreden is. Eergisteren mijn eerste bestelling ontvangen; prima verpakt, alles lekker koud en mooi op tijd. Ik heb diverse soorten vlees besteld zodat ik kan uitproberen. Op dit moment geurt het hele huis naar de mooie procureur die in de slowcooker ligt te garen (voor Pulled Pork), Vanavond proeven en de rest in porties invriezen. Ik zal nog laten weten of het lekker was, maar eerlijk gezegd twijfel ik daar niet aan!


  7. Linda

    1e keer besteld en dat beviel zo goed dat we zeker vaker bestellen! Heerlijke pulled pork gemaakt.


  8. De Jager

    Goed gekoeld en vers ontvangen…zoals het hoort.


Stel een vraag over dit product