Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Varkensprocureur wroetvarken

Hoeveelheid: vanaf ca. 500 g. en 1 kg. per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Varkensprocureur/ varkensnek zonder been van het Hollands Wroetvarken

 0,00

Dit product is momenteel niet op voorraad.

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Varkensprocureur wroetvarken

Hoeveelheid: vanaf ca. 500 g. en 1 kg. per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Varkensprocureur – Varkensnek zonder been van het wroetvarken

De procureur is een sappig stukje vlees, afkomstig uit de nek van het varken. Daarom wordt het ook wel eens de varkensnek genoemd. De procureur wordt vaak gebruikt om te serveren als braadstuk of om pulled pork van te maken. Daarnaast is het een ideaal stuk vlees om te bereiden op de barbecue! Varkensprocureur leent zicht namelijk uitermate goed voor slow cooking. Daarbij wordt het vlees op een zeer lage temperatuur, langdurig gegaard. Daardoor blijft het mooi rosé, sappig en zijdezacht van structuur. Vlak voor het serveren wordt de procureur kort opgebakken of op de BBQ gegrild voor een smakelijk korstje en intense smaak.

Het wroetvarken

U mag van uw slager altijd iets meer verwachten. Hieronder beschrijven wij de kenmerken van het Wroetvarken.

  • Uniek Ras. 

    Het Wroetvarken is een uniek ras. 99% van alle varkens behoren niet tot dit ras.
    Onze varkens worden geselecteerd op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Dit bevordert de kwaliteit van het vlees. Het vlees is beter dooradert (intramusculair vet), fijner van structuur,
    malser en bevat minder vocht.

  • De Wroetstal.

    De stallen voor Wroetvarkens worden volgens de door ons gestelde normen en eisen gebouwd. Elke stal, ongeacht waar deze staat, ziet er daardoor hetzelfde uit. Door de vele ramen op zichthoogte komt er veel daglicht naar binnen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk dag- en nachtritme.

  • Hele dag wroeten, spelen en rusten.

    De Wroetstal heeft dichte vloeren met een dikke laag strooisel. Dit geeft een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten, spelen en natuurlijk kunnen wroeten. Dit doen ze het liefst, want dat is hun natuurlijk gedrag. Hier komt ook de naam “Het Wroetvarken” vandaan.

  • Leefruimte. 

    In een wroetstal leven kleine groepen van 20 tot 32 varkens bij elkaar. Hierdoor
    ontstaat er meer leefruimte voor de varkens. Ze krijgen meer beweging, worden actiever en daardoor ontwikkelen ze goed en gezond spierweefsel. Dit is weer terug te vinden in het vlees.

  • NON-GMO voer.

    Al onze varkens hebben de hele dag beschikking over vers drinkwater en NONGMO
    voer. De samenstelling van het gehele voer is vrij van genetische modificatie. De juiste voeding proeft u terug in het vlees.

  • Milieu/leefomgeving. 

    Het streven is om de vaste mest (mengsel van mest + strooisel) op het eigen bedrijf of in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. De vaste mest is beter voor het milieu en heeft positieve invloed op het bodemleven. Dit bevordert ook weer de plantengroei en toename van insecten, bijen en vlinders in de buurt van de landerijen.

  • Beter Leven.

    Het Wroetvarken voldoet aan het Beter Leven keurmerk (1 ster) van de Dierenbescherming. Wij gaan met onze eisen en normen binnen onze keten zelfs verder dan de eisen van het Beter Leven
    keurmerk.

Receptidee voor procureur – pulled pork

Bereiding van Pulled Pork

Een Kamado grill is niet direct noodzakelijk, maar wel erg makkelijk om de temperatuur te kunnen controleren.

Circa 6 personen (2-2,5 kg varkensprocureur)

  • Chipotle BBQ rub
  • wrijf de rub goed in de procureur en laat een hele nacht intrekken.
  • een aparte regel voor de barbecue, zorg dat die beslist rond de 100ºC is gestookt, indirect, en let er ook gedurende het garen op dat dat zo blijft.
  • leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een bakje vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue
  • breng in 8 tot 12 uur uur naar 82ºC kerntemperatuur.
  • laat de gare procureur 30 minuten afkoelen en trek het vlees met je vingers uit elkaar. Hoe voorzichtiger en langzamer je dit doet hoe mooier het eindresultaat.

Classic coleslaw

Een onmisbaar ingrediënt bij elke barbecue.

Ingrediënten:

  • 1 kg Gesneden witte(en/of andere) kool
  • 200 gram Wortel, julienne gesneden
  • 1 Fijn gesneden ui
  • 3 Stelen fijn gesneden bleekselderij
  • 1 Prei in dunne ringen

Verder nodig:

Voorbereiden:

Maak de coleslaw een dag van tevoren. Dan is ‘ie het lekkerst.

Bereiden:

Meng de kool, wortel, ui, selderij en prei met wat peper, zout en een klein scheutje azijn. Maak ‘m af met je favoriete dressing. Wij gebruiken Alabama White sauce.

Serveren: lekker op een broodje met pulled pork, brisket of bbq sausage. Als basis voor salades, of als bijgerecht. Enjoy!

Reviews

Verrukkelijk

Super stuk vlees

Rens Pot 1 juli 2023

Super zacht

Goed van smaak zo weer bestellen

J.j 28 december 2022

Prachtig vlees

Punt poort van gemaakt

Marga 27 december 2022

Top

Top

Walter 1 december 2022

Langzaamaan

Om langzaamaan te garen, nu al zin in

G.I. 30 september 2022

Heerlijke procureur

Ik maak hiervan cha chuw, heerlijk.

Henk 13 augustus 2022

pulled pork

low and slow- duurt ff maar dan heb je ook wat

Aranka 28 juni 2022

Mooi vlees voor worst

Mooi vlees voor worst

Arjen 24 mei 2022

Lekker mals

Sappig

Michiel 7 maart 2022

lekker voor in de oven

super lekker

Esther Vijfvinkel 18 februari 2022

Procureur

ziet er goed uit. Moet nog bereid worden.

Mariette 24 december 2021

Gewoon goed

Goed stuk vlees

Marc 20 december 2021

Super

Makkelijk te verwerken en goede kwaliteit

Hans 5 november 2021

Echt een top Pulled Pork van gemaakt

Kwalitatief zeer goed stuk varkensnek!

Arjan 21 juni 2021

Heerlijk

Heerlijk

Jeroen 11 juni 2021

Basis voor Pulledprok

Na 8 uur op BBQ perfect

Leon Vos 5 juni 2021

Super

Heerlijk

Maria 5 juni 2021

Hoed vlees voor char sui

Eerder besteld en bereid en daarom nog een poging

Raymond 4 juni 2021

Niet gemaakt

Nog niet

Jan 12 mei 2021

Babi Pangang

De Chinees heeft nu een klant minder.

Astrid 12 mei 2021

Top

Lekker vlees zelf snijden kan men zijn eigen dikte bepalen.

Jan 4 mei 2021

Goed vlees

Nog steeds binnen temperatuur na levering

Micha 7 april 2021

Lekker

👍

Ricky 3 april 2021

Terugkomertje

Heerlijk mals stuk voor in de oven of op de bbq

Paul 29 maart 2021

Goed en lekker vlees voor een betaalbare prijs

Goed en lekker vlees voor een betaalbare prijs

Gerco 29 maart 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewicht4 g
Winkelwagen