Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Varkensprocureur Krullvarken

Hoeveelheid: vanaf ca. 500 g. en 1 kg. per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Varkensprocureur/ varkensnek zonder been van het Hollands Krullvarken

Vanaf  7,95

500 g.
  • 500 g.
  • 1000 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Varkensprocureur Krullvarken

Hoeveelheid: vanaf ca. 500 g. en 1 kg. per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Varkensprocureur – Varkensnek zonder been van het Krullvarken

De procureur is een sappig stukje vlees, afkomstig uit de nek van het varken. Daarom wordt het ook wel eens de varkensnek genoemd. De procureur wordt vaak gebruikt om te serveren als braadstuk of om pulled pork van te maken. Daarnaast is het een ideaal stuk vlees om te bereiden op de barbecue! Varkensprocureur leent zicht namelijk uitermate goed voor slow cooking. Daarbij wordt het vlees op een zeer lage temperatuur, langdurig gegaard. Daardoor blijft het mooi rosé, sappig en zijdezacht van structuur. Vlak voor het serveren wordt de procureur kort opgebakken of op de BBQ gegrild voor een smakelijk korstje en intense smaak.

Krull varkensvlees kopen

Van het krulvarken kunnen we verschillende stukken vlees gebruiken. Met het krulvarkensgehakt maakt u zeer smaakvolle gehaktballen. De procureurlapjes zijn fantastisch voor op de barbecue of gewoon in de pan. Kortom: een goed verzorgd varken voor het lekkerste vlees. Zo garanderen we u kwaliteitsvlees met een eerlijke en duurzame herkomst.

Varkensstal het Krullvarken

Een wroetstal geeft het varken de gelegenheid het natuurlijke wroetgedrag te vertonen. De varkens hebben meer bewegingsruimte dan in reguliere stallen. En de dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens heerlijk op kunnen rusten en in kunnen wroeten.

Wroetstal

Door de goede leefomstandigheden zijn de varkens actief en attent en vertonen hun natuurlijk wroetend gedrag. Een wroetstal is diervriendelijk en duurzaam. Hoezo? Nou, zo:

BETERE LEEFOMSTANDIGHEDEN

  • Comfortabel ligbed van houtkrullen en zaagsel om in te wroeten

  • Schone hokken, omdat de varkens bevuild strooisel zelf weg werken

  • Betere levensruimte (meer oppervlak dan in traditioneel stalsysteem)

  • Leven in relatief grote groepen (een varken is een groepsdier)

  • Stallen met grote luchtinhoud en veel daglicht

  • Minder uitstoot van ammoniak door binding met strooisel, waardoor mineralen in de akkerbouw beter benut worden

BETERE VERZORGING

  • Geen gebruik van preventieve antibiotica

  • De varkens worden niet gecastreerd

BETER VOER

  • Streven naar het zoveel mogelijk gebruik van granen die in de regio geteeld zijn

  • Vaste mest gaat naar akkerbouwers waar graan gekocht wordt, waardoor er een   kringloop ontstaat.

Receptidee voor procureur – pulled pork

Bereiding van Pulled Pork

Een Kamado grill is niet direct noodzakelijk, maar wel erg makkelijk om de temperatuur te kunnen controleren.

Circa 6 personen (2-2,5 kg varkensprocureur)

  • Chipotle BBQ rub
  • wrijf de rub goed in de procureur en laat een hele nacht intrekken.
  • een aparte regel voor de barbecue, zorg dat die beslist rond de 100ºC is gestookt, indirect, en let er ook gedurende het garen op dat dat zo blijft.
  • leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een bakje vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue
  • breng in 8 tot 12 uur uur naar 82ºC kerntemperatuur.
  • laat de gare procureur 30 minuten afkoelen en trek het vlees met je vingers uit elkaar. Hoe voorzichtiger en langzamer je dit doet hoe mooier het eindresultaat.

Classic coleslaw

Een onmisbaar ingrediënt bij elke barbecue.

Ingrediënten:

  • 1 kg Gesneden witte(en/of andere) kool
  • 200 gram Wortel, julienne gesneden
  • 1 Fijn gesneden ui
  • 3 Stelen fijn gesneden bleekselderij
  • 1 Prei in dunne ringen

Verder nodig:

Voorbereiden:

Maak de coleslaw een dag van tevoren. Dan is ‘ie het lekkerst.

Bereiden:

Meng de kool, wortel, ui, selderij en prei met wat peper, zout en een klein scheutje azijn. Maak ‘m af met je favoriete dressing. Wij gebruiken Alabama White sauce.

Serveren: lekker op een broodje met pulled pork, brisket of bbq sausage. Als basis voor salades, of als bijgerecht. Enjoy!

Reviews

Heath 27 februari 2024

pieter 20 februari 2024

Richard 20 december 2023

Rens Pot 1 juli 2023

J.j 28 december 2022

Marga 27 december 2022

Walter 1 december 2022

G.I. 30 september 2022

Henk 13 augustus 2022

Aranka 28 juni 2022

Arjen 24 mei 2022

Michiel 7 maart 2022

Esther Vijfvinkel 18 februari 2022

Mariette 24 december 2021

Marc 20 december 2021

Hans 5 november 2021

Arjan 21 juni 2021

Jeroen 11 juni 2021

Leon Vos 5 juni 2021

Maria 5 juni 2021

Raymond 4 juni 2021

Jan 12 mei 2021

Astrid 12 mei 2021

Jan 4 mei 2021

Micha 7 april 2021

Ricky 3 april 2021

Paul 29 maart 2021

Gerco 29 maart 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewicht4 g
Winkelwagen