Winkelwagen

Tournedos Aanbieding

Tournedos

Hoeveelheid: per ca. 180 g. vacuum verpakt

  • Herkomst: Brazilie
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Grasgevoerd uit Brazilie!

Oorspronkelijke prijs was: € 10,95.Huidige prijs is: € 9,95. incl. BTW

Niet op voorraad

Uitverkocht

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Tournedos aanbieding

Hoeveelheid: per ca. 180 g. vacuum verpakt

  • Herkomst: Brazilie
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Grasgevoerd uit Brazilie!

De Ossenhaas, het meest luxe vlees van het rund, De ossenhaas zit in de rug van het rund, in de buurt van de lende en is heerlijk zacht en mals.

De runderen verblijven het gehele jaar op de pampa, wat ten gunste van de smaak komt. Dierenwelzijn is hier gegarandeerd. Door te werken met gerenommeerde producenten is de kwaliteit gegarandeerd.

Tournedos van de Ossenhaas

Tournedos is het middelste deel van de ossenhaas en wordt daarom ook wel biefstuk van de haas genoemd. Het vlees bevat veel vezels, maar deze zijn ongekend zacht en mals.

De Ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. Biefstuk van de haas is hetzelfde als tournedos, de ossenhaas is dan in plakken gesneden. Een chateaubriand is een dubbele tournedos.

Tournedos met rozemarijn en wijnsaus

Bereidingstijd 60 min         4 personen

Tournedos met rozemarijn en wijnsaus

 

 

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en het teentje knoflook. Snijd de sjalotjes in vieren. Snipper de knoflook. Knip de rozemarijn in toefjes.
  2. Roer de helft van de knoflook door de olie.
  3. Smelt 30 g boter en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 toefjes rozemarijn 5 minuten. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook.
  4. Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn. Neem de pan van het vuur.
  5. Wrijf de tournedos in met de knoflookolie. Prik met een scherp mes gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Bakkerel de tournedos in een koekenpan bruin en rosé.
  7. Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout en peper.
  8. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bestrooi het met zout. Serveer met de saus.

Lekker met risotto met groene asperges.

Tip Wanneer u mooie takjes rozemarijn kunt kopen, kunt u ze ook om de tournedos heen binden. Gebruik hiervoor een katoenen draad.

Ingrediënten

  •  4 tournedos (2 cm dik)
  • 250 g sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl fond (runder)
  • 1 eetlepel mosterd (grove)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Bron: www.vlees.nl

Reviews

Henk 13 augustus 2022

Leen 3 april 2022

Martin Eijbersen 28 december 2021

Wouter 22 mei 2021

Martijn Gootjes 12 mei 2021

Shane 3 mei 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewicht200 g

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0