Winkelwagen

Staartstuk-picanha Vers

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt

  • Herkomst: UK
  • Merk: ABP
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Het vlees heeft een lichte marmering en heeft een mooie vetlaag bovenop voor een heerlijke smaak.

Vanaf  27,50

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Staartstuk-picanha-Vers

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt

Speciaal voor u geselecteerd, Staartstuk-Picanha, ABP

  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Staartstuk grasgevoerd

De staartstuk picanha van het merk ABP  is een hoogwaardige, vers geleverde vleeskeuze. Picanha, ook wel bekend als het staartstuk, is een populair stuk rundvlees, vooral geliefd om zijn smaak en malsheid. De lichte marmering zorgt voor een goede balans tussen vlees en vet, wat het vlees sappig houdt tijdens het bereiden. ABP staat bekend om zijn strikte kwaliteitscontroles en duurzaamheid, wat deze picanha een betrouwbare keuze maakt voor liefhebbers van hoogwaardig rundvlees.

Picanha, ook wel bekend als staartstuk en is afkomstig van het achterste deel van de runderrug dicht bij de staart. Omdat dit deel weinig beweegt is picanha één van de meest malse vlees soorten. De picanha is zeer geschikt als braadstuk en een absoluut pronkstuk op de BBQ.

Picanha online kopen

Het is zeer eenvoudig om een prachtig stuk vlees als deze picanha online te bestellen. Kies uit een van de vier beschikbare hoeveelheden, variërend van een tot twee kilogram. Daarnaast kunt u kiezen hoeveel stukken vlees u wilt kopen. Is het product op voorraad en bestelt u op werkdagen voor 10.00? Dan verpakken en versturen we uw bestelling dezelfde dag nog. De bezorging zal de volgende dag plaatsvinden.

Is de waarde van uw bestelling boven de € 100,-? Dan is de bezorging geheel gratis thuis.

Een staartstuk picanha bereiden op de BBQ

Zoals gezegd is de picanha hét vlees voor op de barbecue in Zuid-Amerika. Deze bereidingswijze geeft de beste smaak, mits de bereiding goed uitgevoerd wordt. Zowel de voorbereiding als het daadwerkelijk grillen zelf vereist aandacht. We hebben de beste bereidingsmethode voor u alvast uitgewerkt.

De voorbereiding van picanha

Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.
Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Gaat u voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.

Bereiding staartstuk op de barbecue

Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houdt met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!
Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.
Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.

Bekijk hoe professionals een picanha op de BBQ bereiden

Receptidee: Hill Country Picanha

Reviews

Anthony 26 oktober 2024

Extra informatie

Gewichten

950 g., 1000 g., 1100 g., 1200 g., 1300 g., 1400 g., 1500 g., 1600 g., 1700 g., 1900 g., 2200 g., 2300 g., 2500 g., 2600 g., 2800 g., 3000 g.

Gerelateerde producten

  • Varkensprocureur Krullvarken

    Vanaf  7,95
    In mijn winkelwagen
  • Lamskoteletten dubbel

     29,50 incl. BTW
  • T-bone

     18,50 incl. BTW
  • Entrecote grasgevoerd

     9,25 incl. BTW
  • Jodenhaas Iers vers

    Vanaf  15,00
    In mijn winkelwagen
  • Kogelbiefstuk Iers Vers

     6,50 incl. BTW
  • Uitgelichte Producten

  • RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED

    Vanaf  20,60
    In mijn winkelwagen
  • ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED

    Vanaf  15,80
    In mijn winkelwagen
  • Verrassingspakket 2 KG mix aanbieding

     35,00 incl. BTW
  • 0