Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Spareribs rauw doos 10 kg.

Spareribs rauw doos

Hoeveelheid: doos ca. 10 kg.

  • Herkomst: Duitsland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

 

 108,00 incl. BTW

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Spareribs rauw doos 10 kg.

Circa 7-10 cm breed

Hoeveelheid: doos ca. 10 kg.

  • Herkomst: Duitsland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Spareribs rauw

Rauwe spareribs zijn een populair vleesproduct afkomstig van de ribben van varkens of runderen. Deze vleesribben zijn vaak gesneden van het buik- of borstgedeelte van het dier en zijn geliefd om hun smaak en sappigheid.
Rauwe spareribs hebben doorgaans een rijke vleessmaak en een goede hoeveelheid vet en bindweefsel, wat bijdraagt aan hun malsheid. Vaak worden ze gemarineerd, gekruid of gerookt voor een intense smaak voordat ze worden bereid.
De bereidingswijzen variëren van grillen tot langzaam roosteren of bakken, waarbij ze vaak worden bedekt met saus voor extra smaak. Spareribs zijn een geliefde keuze in veel culinaire tradities, vooral in barbecues, en staan bekend om hun bevredigende en hartige smaak.

Zoete gebakken en gegrilde spareribs

Ingrediënten

  • 2 kilo spareribs
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 6 eetlepels honing
  • 6 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje peper (vers gemalen)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, sojasaus, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
  2. Laat de spareribs in de marinade ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen.
  3. Verwarm de ovengrill voor en grill de spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.

Lekker met frietjes en gemengde salade.

Wist u dat…

….het been van de spareribs zorgt voor extra veel smaak!

zoete spareribs

 

 

 

 

 

 

Barbecue spareribs

Ingrediënten

  • 1½ kilo spareribs
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 6 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels barbecuesaus
  • 6 eetlepels chilisaus
  • 6 eetlepels azijn
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout
  • snufje peper (vers gemalen)

Bereiding

  1. Roer in een kom de knoflook, suiker, BBQ-saus, chilisaus, azijn, gemberpoeder, paprikapoeder, zout en peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade. Laat het vlees 12 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de spareribs ca. 15 minuten in het midden van de oven garen. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met marinade.
  3. Verwarm de ovengrill voor en grill de BBQ spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.

Lekker met gepofte aardappels en geraspte wortel salade.

Wist u dat…

….het been van de spareribs zorgt voor extra veel smaak!

bbq spareribs

 

 

 

 

 

 

Bron: www.vlees.nl

Reviews

Extra informatie

Winkelwagen