Winkelwagen

Runderwang Limousin

150+ dagen graangevoerd

Hoeveelheid: ca. 500 g.  vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C

De wangen van het Limousin rund, na lang garen een zachte en prachtige smaak.

 9,25 incl. BTW

Niet op voorraad

Uitverkocht

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

RUNDERWANG LIMOUSIN

150+ dagen graangevoerd

Hoeveelheid: ca. 500 g.  vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Beschrijving

De runderwangen zijn echte werkspieren, runderen gebruiken de gehele dag hun wangen bij het kauwen. Het vlees is dus erg draderig. Het zijn ovaalvormige, dikke stukken vlees met weinig vet en een donkerrode rode kleur.

Runderwang is zeer geschikt om te stoven met groenten en verschillende kruiden. Geef het echter wel de tijd om langzaam te garen. Dit kan in een braadpan maar ook met een bbq met deksel. Het vlees wordt omgetoverd in een smaakvol en ontzettend mals hapje.

Wat zijn runderwangen?

Runderwangen zijn, zoals de naam al aangeeft, de wangen uit de kop van het rund. Doordat ze constant in beweging zijn vanwege het kauwen, is het werkvlees. Werkvlees is door het vele werken taai vlees. Dat wil niet zeggen minder lekker. Runderwangen zijn super smakelijk en zeer mals te krijgen, bijvoorbeeld door ze lang te stoven.

De runderwangen zijn voorzien van een zeen. Deze wordt altijd door de slager verwijderd, zodat je een schone runderwang overhoudt.

Wat de runderwangen nog zo fantastisch maakt, is dat ze erg betaalbaar zijn. Voor het resultaat dat je er mee krijgt, zou je denken dat je een premium stuk vlees hebt gekocht.

Hoe bereid je runderwangen?

Een runderwang is op vele verschillende manieren te bereiden, echter willen wij je altijd aanraden om het vlees te stoven. Begin minimaal een dag van tevoren met de voorbereiding en zorg ervoor dat je het vlees marineert met ingrediënten naar keuze, zoals bijvoorbeeld peper en zout of andere kruidenmengsels. Vervolgens verwarm je de oven tot een temperatuur van 120 °C. Pak een stoofpan en smelt hier een klont boter in op matig vuur. Bak de wangen (zorg ervoor dat deze op kamertemperatuur zijn) rondom goed bruin. Op het moment dat het vlees bruin is plaats je het vlees in een ovenschaal. Zorg er altijd voor dat de stukken van de runderwang volledig ondergedompeld worden in je bouillon en gaar het voor circa 4 uur. Na circa 4 uur zal het vlees enorm mals zijn, maar het is natuurlijk altijd mogelijk om het vlees langer te garen indien je hier de voorkeur aan geeft.

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0