Hoeveelheid: totaal ca. 250 g. per 2 s..
150+ dagen graangevoerd
Hoeveelheid: ca. 500 g. vacuüm verpakt
De runderwangen zijn echte werkspieren, runderen gebruiken de gehele dag hun wangen bij het kauwen. Het vlees is dus erg draderig. Het zijn ovaalvormige, dikke stukken vlees met weinig vet en een donkerrode rode kleur.
Runderwang is zeer geschikt om te stoven met groenten en verschillende kruiden. Geef het echter wel de tijd om langzaam te garen. Dit kan in een braadpan maar ook met een bbq met deksel. Het vlees wordt omgetoverd in een smaakvol en ontzettend mals hapje.
Runderwangen zijn, zoals de naam al aangeeft, de wangen uit de kop van het rund. Doordat ze constant in beweging zijn vanwege het kauwen, is het werkvlees. Werkvlees is door het vele werken taai vlees. Dat wil niet zeggen minder lekker. Runderwangen zijn super smakelijk en zeer mals te krijgen, bijvoorbeeld door ze lang te stoven.
De runderwangen zijn voorzien van een zeen. Deze wordt altijd door de slager verwijderd, zodat je een schone runderwang overhoudt.
Wat de runderwangen nog zo fantastisch maakt, is dat ze erg betaalbaar zijn. Voor het resultaat dat je er mee krijgt, zou je denken dat je een premium stuk vlees hebt gekocht.
Een runderwang is op vele verschillende manieren te bereiden, echter willen wij je altijd aanraden om het vlees te stoven. Begin minimaal een dag van tevoren met de voorbereiding en zorg ervoor dat je het vlees marineert met ingrediënten naar keuze, zoals bijvoorbeeld peper en zout of andere kruidenmengsels. Vervolgens verwarm je de oven tot een temperatuur van 120 °C. Pak een ovenvaste stoofpan en smelt hier een klont boter in op matig vuur. Zorg ervoor dat de stukken van de runderwang volledig ondergedompeld worden en bak de wangen rondom goed bruin. Op het moment dat het vlees bruin is plaats je het vlees in een ovenschaal en gaar je het voor circa 4 uur. Na circa 4 uur zal het vlees enorm mals zijn, maar het is natuurlijk altijd mogelijk om het vlees langer te garen indien je hier de voorkeur aan geeft.
Gisteren bezorgd, vandaag gegeten. Heerlijk mals na 3 uur in de oven met bier (recept op internet). Top kwaliteit!
Goed om te horen Patric 🙂
Hoeveelheid: totaal ca. 250 g. per 2 s..
Ossenhaas Hoeveelheid: ca. 500 g. en ..
Hoeveelheid: Ca. 200 gram, 250 gram , ..
Hoeveelheid: 200 g. 250 g. of 350 g. v..
KARIN THEUNISZ – 28 februari 2023
TOP - HEERLIJK EERLIJK
Tom – 30 december 2022
Goed - Goed
Hans – 27 december 2022
Mooi stuk vlees - Vlees eerst roken op de kamado daarna flink stoven. Resultaat was geweldig.
Edwin – 20 december 2022
Sudderen in Dutch Oven - Met bier en rode wijn in combinatie met soepgroenten, 2 uien en 250 gr witte bonen een geweldige maaltijd.
Michel – 19 december 2022
Geen schoongemaakte wangetjes. - Geen schoongemaakte wangetjes zoals bij andere slagerijen
Bas – 27 november 2022
Taai - Heeel taai
Peter bruijn – 2 november 2022
Heerlijk - Beste stoof vlees ever
G.I. – 30 september 2022
Verschil in grootte - Prachtig vlees maar een luxe probleem want één pak bevatte een hele wang en een ander stukken en dit geeft verschil in gaartijd, het betekende dat ik de hele wang ook moest portioneren terwijl ik het anders in gedachten had. Afgezien daarvan was het heerlijk vlees, we hebben gesmuld.
Anandi – 27 september 2022
Goed - Goed
Ron – 1 juni 2022
Toppie - Lekker vlees
Peter – 11 mei 2022
Top - Zeer goed vlees
Rolf Pauls – 6 maart 2022
Zeer goed - Zeer goed
mia – 16 januari 2022
Wéét niet jammie - Moeten we nog eten.