150+ dagen graangevoerd
Hoeveelheid: ca. 500 g. vacuüm verpakt
De wangen van het Limousin rund, na lang garen een zachte en prachtige smaak.
€ 9,25 incl. BTW
150+ dagen graangevoerd
Hoeveelheid: ca. 500 g. vacuüm verpakt
De runderwangen zijn echte werkspieren, runderen gebruiken de gehele dag hun wangen bij het kauwen. Het vlees is dus erg draderig. Het zijn ovaalvormige, dikke stukken vlees met weinig vet en een donkerrode rode kleur.
Runderwang is zeer geschikt om te stoven met groenten en verschillende kruiden. Geef het echter wel de tijd om langzaam te garen. Dit kan in een braadpan maar ook met een bbq met deksel. Het vlees wordt omgetoverd in een smaakvol en ontzettend mals hapje.
Runderwangen zijn, zoals de naam al aangeeft, de wangen uit de kop van het rund. Doordat ze constant in beweging zijn vanwege het kauwen, is het werkvlees. Werkvlees is door het vele werken taai vlees. Dat wil niet zeggen minder lekker. Runderwangen zijn super smakelijk en zeer mals te krijgen, bijvoorbeeld door ze lang te stoven.
De runderwangen zijn voorzien van een zeen. Deze wordt altijd door de slager verwijderd, zodat je een schone runderwang overhoudt.
Wat de runderwangen nog zo fantastisch maakt, is dat ze erg betaalbaar zijn. Voor het resultaat dat je er mee krijgt, zou je denken dat je een premium stuk vlees hebt gekocht.
Een runderwang is op vele verschillende manieren te bereiden, echter willen wij je altijd aanraden om het vlees te stoven. Begin minimaal een dag van tevoren met de voorbereiding en zorg ervoor dat je het vlees marineert met ingrediënten naar keuze, zoals bijvoorbeeld peper en zout of andere kruidenmengsels. Vervolgens verwarm je de oven tot een temperatuur van 120 °C. Pak een stoofpan en smelt hier een klont boter in op matig vuur. Bak de wangen (zorg ervoor dat deze op kamertemperatuur zijn) rondom goed bruin. Op het moment dat het vlees bruin is plaats je het vlees in een ovenschaal. Zorg er altijd voor dat de stukken van de runderwang volledig ondergedompeld worden in je bouillon en gaar het voor circa 4 uur. Na circa 4 uur zal het vlees enorm mals zijn, maar het is natuurlijk altijd mogelijk om het vlees langer te garen indien je hier de voorkeur aan geeft.
Hoeveelheid: 8 x 100 g. verpakt..
4 review(s)
Hoeveelheid: totaal 200 g. (2 x 100 g...
2 review(s)
Hoeveelheid: ca. 2 x 80 g. per stuk va..
1 review(s)
Hoeveelheid: Diverse gewichtenHe..
2 review(s)
Hoeveelheid: ca. 500 g. 1000 g. vacuüm..
16 review(s)
Kip shaslick Hoeveelheid: Tray per 9 ..
3 review(s)
18 op voorraad
Eendenborstfilet met vel per 2 stuks ..
13 review(s)
Hoeveelheid: 200-220 g. per stuk vacuü..
1 review(s)
8 op voorraad
Spareribs rauw Hoeveelheid: ca. 1300 ..
29 review(s)
Hoeveelheid: 10 x 100 g. bulk vacuüm v..
9 review(s)
Hoeveelheid: ca. 250 g. per 2 stuks ..
9 review(s)
Hoeveelheid: 5 x 2 stuks vlees Barbec..
39 review(s)
Hoeveelheid: Diverse gewichten.H..
2 review(s)
Hoeveelheid: ca. 300 g. per stuk..
10 review(s)
©2013 - 2023 Internetslagerij.nl
Same day delivery, op werkdagen voor 10 uur besteld vanavond al in huis. Sluiten
fantastisch lekker
eerst een beetje roken daarna op lage temperatuur gaar gestoofd klein min puntje wangetjes zouden iets beter ontvliest kunnen worden
Gerard Blaak – 14 augustus 2023
great
Sarahanne – 28 maart 2023
TOP
HEERLIJK EERLIJK
KARIN THEUNISZ – 28 februari 2023
Goed
Goed
Tom – 30 december 2022
Mooi stuk vlees
Vlees eerst roken op de kamado daarna flink stoven. Resultaat was geweldig.
Hans – 27 december 2022
Sudderen in Dutch Oven
Met bier en rode wijn in combinatie met soepgroenten, 2 uien en 250 gr witte bonen een geweldige maaltijd.
Edwin – 20 december 2022
Heerlijk
Beste stoof vlees ever
Peter bruijn – 2 november 2022
Verschil in grootte
Prachtig vlees maar een luxe probleem want één pak bevatte een hele wang en een ander stukken en dit geeft verschil in gaartijd, het betekende dat ik de hele wang ook moest portioneren terwijl ik het anders in gedachten had. Afgezien daarvan was het heerlijk vlees, we hebben gesmuld.
G.I. – 30 september 2022
Goed
Goed
Anandi – 27 september 2022
Toppie
Lekker vlees
Ron – 1 juni 2022
Top
Zeer goed vlees
Peter – 11 mei 2022
Zeer goed
Zeer goed
Rolf Pauls – 6 maart 2022
Wéét niet jammie
Moeten we nog eten.
mia – 16 januari 2022