Hoeveelheid: vanaf 1 kg. stuk zonder z..
Hoeveelheid: ca. 320 – 340 g. oerhammetje rauw
Het Oerhammetje is een prachtig product om langzaam, low&slow, te garen. In de BBQ wereld worden de oerhammetjes ook wel ‘pig wings’ genoemd. Belangrijk is dat je het product heel langzaam gaart, bij een relatief lage temperatuur, waarbij de kerntemperatuur van het vlees lange tijd rond de 70-80 graden blijft zodat het riant aanwezige bindweefsel oplost.
Hoeveelheid: vanaf 1 kg. stuk zonder z..
Hoeveelheid: ca. 200 g. per stuk ..
Hoeveelheid: ca. 300 g. 1 stuks H..
Hoeveelheid: ca. 400 g. per 2 stuks ..
de Weerd –
Zelf heerlijk bereid in de oven
Rudolf (geverifieerde eigenaar) –
Wat een teleurstelling deze hammetjes.
Beproefde bereiding losgelaten, 12 uur in pekelmarinade, daarna in de rub, 1 uurtje roken op bbq, vervolgens ieder half uurtje glaze toepassen, indirect garen tot kerntemperatuur van 68 graden, vervolgens nog even bbq saus insmeren en afgrillen.
Alle smaken kloppen, pekel marinade is goed ingetrokken, maar wat een pezig taai vlees zeg.
Jammer, eerste slecht stukje vlees tot nu toe. Hammetjes koop ik wel elders.
robin –
Beste Rudolf,
Dat is vervelend om te horen. De hammetjes snijden wij altijd vers uit en vriezen ze weg. Deze zijn altijd van een goede kwaliteit.
Wat de oorzaak hiervan is is mij dan ook een raadsel?
Hoe lang heeft u ze indirect gegaard?
Hoor het graag….
Excuses voor het ongemak.
De Jager –
Mooie hammetjes. Zelf low en slow afgebraden. Ze waren heerlijk.
BBQ fan –
Ze waren zeer goed gelukt. Wij hadden de oerhammetjes gerookt en daarna rustig laten garen tot een kern van ongeveer 70 graden. Geserveerd met een heerlijke bbq saus…….