Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Niervet-Rundervet-Ossewit

Hoeveelheid: Diverse gewichten, vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland-Duitsland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Volgens kenners is niervet de beste kwaliteit dierlijk vet om in te bakken en te braden met het hoogste verbrandingspunt. Hoogste kwaliteit niervet van het Limousin ras.

Vanaf  17,05

1000 g.
  • 1000 g.
  • 1400 g.
  • 1500 g.
  • 1600 g.
  • 1700 g.
  • 1800 g.
  • 1900 g.
  • 2000 g.
  • 2100 g.
  • 2200 g.
  • 2300 g.
  • 2400 g.
  • 2500 g.
  • 2600 g.
  • 2700 g.
  • 2800 g.
  • 2900 g.
  • 3000 g.
  • 3200 g.
  • 3300 g.
  • 3400 g.
  • 3500 g.
  • 3600 g.
  • 3800 g.
  • 4000 g.
  • 4100 g.
  • 4300 g.
  • 4400 g.
  • 4500 g.
  • 3100 g.
  • 3700 g.
  • 4600 g.
  • 5400 g.
  • 3900 g.
  • 5500 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Niervet-Rundervet-Ossewit

Hoeveelheid: Diverse gewichten, vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland-Duitsland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Niervet-Rundervet-Ossewit

Ossewit is dierlijk vet, afkomstig van rundvet. Het wordt vaak gebruikt in de keuken om mee te bakken en frituren. Het heeft een hoog rookpunt, wat betekent dat het bestand is tegen hoge temperaturen zonder te verbranden, waardoor het ideaal is voor het frituren van voedsel.

Mensen gebruiken ossewit ook bij het maken van bepaalde gerechten waar een specifieke textuur en smaak gewenst zijn. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij het bakken van frietjes, het braden van vlees of het maken van bepaalde soorten gebak. Het geeft een unieke smaak aan gerechten en zorgt voor een knapperige textuur bij het frituren.

Het is wel belangrijk om te weten dat ossewit dierlijk vet is en dus niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. Als je het gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de specifieke eigenschappen en toepassingen ervan in de keuken.

LET OP: Deze is onbewerkt.

Onbewerkt niervet moet als je ermee wilt bakken eerst worden voorbewerkt. Snijd het vet heel klein, of rasp het op een grove rasp. Verhit het per kilo vet met anderhalve deciliter water, totdat het water is verdampt en er alleen nog maar kaantjes in het vet drijven. Zeef het vet en koel het af.

Je kunt ook kant en klaar uitgesmolten rundvet kopen onder de merknaam Ossewit.

PRACHTIG VEE

Eerlijk Limousin vlees van Jans Regio Rund. Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn.

JANS REGIO RUND

Hier doen we het voor
Eerlijke, Twentse streekproducten. Vlees van dieren met een goed leven, die gezonde voeding krijgen en zo min mogelijk stress. Met respect voor de mooie natuur en behoud van het milieu.

Jans regio rund
Boerderijen in Mander, Twente en Stadtlohn, Münsterland, in een straal van 20 km rond het slachtbedrijf in Oldenzaal, hebben de koppen bijeen gestoken om hoogwaardig vlees te leveren met minimale CO2-impact. We noemen het Jans regio rund.

Reviews

Joke 21 november 2023

Jannes 30 mei 2023

Ayub 10 maart 2023

Joshua 28 februari 2023

Jannes 3 februari 2023

Niels 24 oktober 2022

Arie 3 september 2022

Twex 20 april 2022

Rolf 21 januari 2022

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

GewichtN/B
Winkelwagen