Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Lamsbout zonder been

0 review(s)

Hoeveelheid: ca. 1400 g. zonder been

Herkomst: Nieuw Zeeland
Leveringsconditie: Diepvries
Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

 28,95


incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Hoeveelheid: ca. 1400 g. zonder been

Lamsbout zonder been

Ontbeende lamsbout is de achterbout, inclusief bil, van het lam waarvan de botten zijn uitgesneden. Het is redelijk mager en makkelijk te bereiden. Ook zeer geschikt voor “slow cooking” bereiding of om te roosteren. Omdat het geen been meer bevat is het na bereiding makkelijk te snijden.

De lammeren, schapen en runderen in Nieuw Zeeland groeien uitsluitend buiten op, en worden niet bijgevoerd. Het Nieuw Zeelandse vlees wat wij aanbieden is puur natuur en gras gevoerd. De lamsbout is mooi bijgesneden tot een mooie volle lamsbout. Het is een groot stuk vlees en heeft daarom ook de nodige bereidingstijd nodig. Je kan een lamsbout braden, grillen, roosteren of in de oven leggen.

Receptidee: Lamsbout met een whisky-ui-glaze

Bereiding

Lamsbout uit de oven met knoflook en rozemarijn

Lamsbout op 12 plaatsen ondiep insnijden en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Lamsbout in braadslede leggen en met olijfolie bestrijken. Lamsbout in midden van oven zetten en ca. 10 min braden. Oven terugschakelen naar 200 C. Sjalotjes rondom lamsbout leggen en lamsbout nog ca. 30 min braden. Lamsbout tussentijds regelmatig met olijfolie bestrijken. Fond verwarmen en in braadslede schenken. Lamsbout nog ca. 1 uur braden en regelmatig met braadvocht bedruipen. Lamsbout uit braadslede nemen en ca. 10 min in aluminiumfolie laten rusten. Sjalotjes uit braadvocht scheppen. Braadvocht zeven en vet eraf scheppen. Boter in klontjes door braadvocht scheppen en saus met zout en peper op smaak brengen. Lamsbout in plakken gesneden serveren met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.

Extra informatie

Gewichten

1500 g., 1750 g.

Wees de eerste om “Lamsbout zonder been” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + 8 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Stel een vraag over dit product