Lamsbout zonder been
Hoeveelheid: ca. 1400 g. zonder been
- Herkomst: Nieuw Zeeland
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
€ 32,00 incl. BTW
Voor 23:59 besteld, morgen in huis!
1 op voorraad
- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4220 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Lamsbout zonder been
Hoeveelheid: ca. 1400 g. zonder been vacuüm verpakt
- Herkomst: Nieuw Zeeland
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Topkwaliteit uit Nieuw-Zeeland
Lamsbout zonder been
Ontbeende lamsbout is de achterbout, inclusief bil, van het lam waarvan de botten zijn uitgesneden. Het is redelijk mager en makkelijk te bereiden. Ook zeer geschikt voor “slow cooking” bereiding of om te roosteren. Omdat het geen been meer bevat is het na bereiding makkelijk te snijden.
Lamsbout uit Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Nieuw-Zeeland is een land met een rijke geschiedenis in de schapenteelt, en de omgevingsfactoren en voedingsgewoonten van de schapen in Nieuw-Zeeland dragen bij aan de kwaliteit van het lamsvlees. De lamsbout uit Nieuw-Zeeland is sappig, mals en smaakvol. Het wordt beschouwd als een hoogwaardige keuze voor lamsvleesgerechten.
Enkele factoren die bijdragen aan de kwaliteit van Nieuw-Zeelands lamsbout zijn:
- Weidevoeding: In Nieuw-Zeeland hebben schapen doorgaans toegang tot uitgestrekte weilanden waar ze zich kunnen voeden met natuurlijk gras en kruiden. Dit resulteert in mals en smaakvol vlees.
- Klimaat: Het milde klimaat in Nieuw-Zeeland en de overvloedige regenval zorgen voor goede grasgroei, waardoor de schapen gedurende het hele jaar toegang hebben tot kwaliteitsvoeding.
- Dierenwelzijn: Nieuw-Zeeland heeft strenge normen voor dierenwelzijn en traceerbaarheid, wat zorgt voor gezonde en goed verzorgde dieren.
- Traditionele schapenteelt: Nieuw-Zeeland heeft een lange geschiedenis van schapenteelt, en er is veel expertise in de sector.
Lamsbout uit de oven met knoflook en rozemarijn
Lamsbout op 12 plaatsen ondiep insnijden en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Lamsbout in braadslede leggen en met olijfolie bestrijken. Lamsbout in midden van oven zetten en ca. 10 min braden. Oven terugschakelen naar 200 C. Sjalotjes rondom lamsbout leggen en lamsbout nog ca. 30 min braden. Lamsbout tussentijds regelmatig met olijfolie bestrijken. Fond verwarmen en in braadslede schenken. Lamsbout nog ca. 1 uur braden en regelmatig met braadvocht bedruipen. Lamsbout uit braadslede nemen en ca. 10 min in aluminiumfolie laten rusten. Sjalotjes uit braadvocht scheppen. Braadvocht zeven en vet eraf scheppen. Boter in klontjes door braadvocht scheppen en saus met zout en peper op smaak brengen. Lamsbout in plakken gesneden serveren met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.
Reviews
Extra informatie
Gewichten | 1500 g., 1750 g. |
---|
Gerelateerde producten
Varkenshaassaté spies 2 st.
€ 4,40 incl. BTWWaardering 5.00 uit 5
JG – 17 september 2024
SK – 10 juli 2024
Rens Pot – 1 juli 2023
AON – 17 april 2023
Mw D. – 24 november 2022
jan Haans – 6 april 2021