Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Lamsbout met been

Hoeveelheid: ca. 1300 g. per stuk vacuüm verpakt

Herkomst: Nieuw Zeeland
Leveringsconditie: Diepvries
Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

De lammeren in Nieuw Zeeland groeien uitsluitend buiten op, en worden niet bijgevoerd. Het Nieuw Zeelands vlees wat wij aanbieden is puur natuur en gras gevoerd.

 25,00 incl. BTW

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Lamsbout met been

Hoeveelheid: ca. 1300 g. per stuk vacuüm verpakt

Herkomst: Nieuw Zeeland
Leveringsconditie: Diepvries
Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Lamsbout met been

Lamsbout uit Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Nieuw-Zeeland is een land met een rijke geschiedenis in de schapenteelt, en de omgevingsfactoren en voedingsgewoonten van de schapen in Nieuw-Zeeland dragen bij aan de kwaliteit van het lamsvlees. De lamsbout uit Nieuw-Zeeland is sappig, mals en smaakvol. Het wordt beschouwd als een hoogwaardige keuze voor lamsvleesgerechten.

Enkele factoren die bijdragen aan de kwaliteit van Nieuw-Zeelands lamsbout zijn:

  1. Weidevoeding: In Nieuw-Zeeland hebben schapen doorgaans toegang tot uitgestrekte weilanden waar ze zich kunnen voeden met natuurlijk gras en kruiden. Dit resulteert in mals en smaakvol vlees.
  2. Klimaat: Het milde klimaat in Nieuw-Zeeland en de overvloedige regenval zorgen voor goede grasgroei, waardoor de schapen gedurende het hele jaar toegang hebben tot kwaliteitsvoeding.
  3. Dierenwelzijn: Nieuw-Zeeland heeft strenge normen voor dierenwelzijn en traceerbaarheid, wat zorgt voor gezonde en goed verzorgde dieren.
  4. Traditionele schapenteelt: Nieuw-Zeeland heeft een lange geschiedenis van schapenteelt, en er is veel expertise in de sector.

Lamsbout uit de oven met knoflook en rozemarijn

Lamsbout op 12 plaatsen ondiep insnijden en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Lamsbout in braadslede leggen en met olijfolie bestrijken. Lamsbout in midden van oven zetten en ca. 10 min braden. Oven terugschakelen naar 200 C. Sjalotjes rondom lamsbout leggen en lamsbout nog ca. 30 min braden. Lamsbout tussentijds regelmatig met olijfolie bestrijken. Fond verwarmen en in braadslede schenken. Lamsbout nog ca. 1 uur braden en regelmatig met braadvocht bedruipen. Lamsbout uit braadslede nemen en ca. 10 min in aluminiumfolie laten rusten. Sjalotjes uit braadvocht scheppen. Braadvocht zeven en vet eraf scheppen. Boter in klontjes door braadvocht scheppen en saus met zout en peper op smaak brengen. Lamsbout in plakken gesneden serveren met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.

Receptidee: Lamsbout met een whisky-ui-glaze

Bereiding

Lamsbout uit de oven met knoflook en rozemarijn

Lamsbout op 12 plaatsen ondiep insnijden en daarin plakjes knoflook en toefjes rozemarijn steken. Lamsbout in braadslede leggen en met olijfolie bestrijken. Lamsbout in midden van oven zetten en ca. 10 min braden. Oven terugschakelen naar 200 C. Sjalotjes rondom lamsbout leggen en lamsbout nog ca. 30 min braden. Lamsbout tussentijds regelmatig met olijfolie bestrijken. Fond verwarmen en in braadslede schenken. Lamsbout nog ca. 1 uur braden en regelmatig met braadvocht bedruipen. Lamsbout uit braadslede nemen en ca. 10 min in aluminiumfolie laten rusten. Sjalotjes uit braadvocht scheppen. Braadvocht zeven en vet eraf scheppen. Boter in klontjes door braadvocht scheppen en saus met zout en peper op smaak brengen. Lamsbout in plakken gesneden serveren met saus, gebakken sjalotjes en geroosterde aardappelen.

Reviews

Perfect stukje vlees.

Prima

Barry Meinster 10 november 2021

Extra informatie

Gewichten

1500 g., 1750 g.

Winkelwagen