Winkelwagen

Kalfs achterschenkel

Hoeveelheid: ca. 1800 g.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Van kalfsschenkel worden de schijven gezaagd waar Ossobuco van gemaakt wordt.

Een hele achterschenkel is een ware show voor op de barbecue. Met de juiste bereiding, met name geduld is erg belangrijk, kan je hier een heerlijk sappig stuk vlees vol smaak van maken.

 34,00 incl. BTW

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Kalfs achterschenkel gezaagd

Hoeveelheid: ca. 1800 g.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Kalfsschenkel heel

Van kalfsschenkel worden de schijven gezaagd waar Ossobuco van gemaakt wordt. Maar als je de hele schenkel intact laat kun je er ook een feestelijk gerecht van maken.

Kalfsschenkel is in feite het bovenbeen van een kalf. Deze schenkels worden uitsluitend gesneden van de achterschenkel. De combinatie van vlees, been en merg maakt het vlees uitermate geschikt om soep van te trekken. Ook een magere bouillon als voorafje of tussengerecht kan perfect worden getrokken van kalfsschenkel. Het vlees is doorgaans wat zachter van smaak dan runderschenkel en past daardoor heel goed bij een iets lichtere saus. De kalfsschenkel is ook uitstekend geschikt om te stoven en dan hebben we het over de bekende Italiaanse klassieker (die oorspronkelijk uit Milaan komt).

Vlees informatie

Schenkel is het bovenste deel van de poten en bestaat uit vlees en mergpijpje.
In de Italiaanse keuken wordt van de kalfs-achterschenkel Ossobucco gemaakt. Snijd voor bereiding de zijkanten in zodat krom trekken wordt voorkomen.

Hoe te bereiden

Koken: 140-180 min
Stoven: 140-180 min

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0