Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Kalfsschenkel Ossobuco

Hoeveelheid: ca. 350 g.

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker en heeft extra veel smaak door het aanwezige bot. Perfect voor stoofgerechten.

 5,95 incl. BTW

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Kalfsschenkel Ossobuco

Hoeveelheid: ca. 350 g.

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Kalfsschenkel Ossobuco

Kalfsschenkel Ossobuco, traditioneel Italiaans stoofgerecht met kalfsschenkel. De letterlijke betekenis van de woorden ‘osso buco’ is ‘bot met gat’ wat natuurlijk slaat op de mergpijp in de kalfsschenkel, die wordt gebruikt in dit gerecht en welke heel veel smaak afgeeft.

Ossobuco, wordt in Italië veel gegeten, vooral in restaurants. Thuis maakt men het minder vaak klaar. Er zijn verschillende varianten van. De “ossobuco alla Milanese” is waarschijnlijk toch wel het bekendste recept, met “gremolata”, zonder tomaat, en geserveerd met risotto allo zafferano.

Kalfsschenkel wordt in Nederland steeds populairder. De Nederlandse keuken kent van oudsher de runderschenkel als grondstof voor bouillon en soepvlees.

Een hele achterschenkel gezaagd kopen? Klik hier voor een kalfs achterschenkel heel.

Bereiding

Ingrediënten

  • 4 stuks runderschenkel
  • 2 eetlepels bloem
  • snufje peper (versgemalen)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 wortels (á 75 g, in stukjes)
  • 2 stengels bladselderij (in plakjes)
  • 200 ml witte wijn (droge)
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (á 400 ml)
  • 2 stuks citroen (rasp ervan)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes peterselie (verse, fijngehakt)
  • snufje zout
  • braadslede
  • aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi de schenkels met bloem en peper. Verhit de olie in de braadslede en bak hierin het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de braadslede. Voeg de ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, de wortel en bleekselderij aan de achtergebleven olie toe en smoor de groenten ca. 5 minuten op zacht vuur.
  2. Voeg de wijn, bouillon, tomatenblokjes, rasp van 1 citroen en laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Schep het vlees in de saus en plaats de braadslede afgedekt met aluminiumfolie ca. 2½ uur in de oven tot het vlees gaar is
  3. Roer in een kom de overige fijngehakte knoflook, citroenrasp en peterselie door elkaar tot gremolata. Neem de braadslede uit de oven en verwijder de laurierblaadjes. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel het vlees met de saus over vier borden en garneer de osso bucco met gremolata.

Lekker met dikke sneden boerenbrood of pasta.

Tip

Schep voor pittige gremolata 2 fijngehakte ansjovisfilets door de gremolata.

Wist u dat…

Snijd de randjes rondom de schenkels even in om kromtrekken te voorkomen.

ossobuco alla milanese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: vlees.nl

Reviews

ben 22 oktober 2023

Heidi 5 oktober 2023

Rob 18 augustus 2023

Rens Pot 1 juli 2023

Karin. 7 mei 2023

Svetlana 2 mei 2023

rob 21 april 2023

Franck HBJ 16 februari 2023

Rachel 23 december 2022

Erik 29 november 2022

M 18 oktober 2022

Eddie 6 oktober 2022

Anandi 27 september 2022

Erique 25 april 2022

Lukasz 6 januari 2022

Debbie 28 december 2021

LH Koopmanschap 7 december 2021

Glen 26 november 2021

Hanneke 11 juli 2021

Simone 5 juni 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Winkelwagen