Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Kalfsschenkel Ossobuco

2 review(s)

Hoeveelheid: ca. 350 g.

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Kalfsschenkel Ossobuco, traditioneel Italiaans stoofgerecht met kalfsschenkel

 5,95


incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Kalfsschenkel Ossobuco

Hoeveelheid: ca. 350 g.

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Kalfsschenkel Ossobuco

Kalfsschenkel Ossobuco, traditioneel Italiaans stoofgerecht met kalfsschenkel. De letterlijke betekenis van de woorden ‘osso buco’ is ‘bot met gat’ wat natuurlijk slaat op de mergpijp in de kalfsschenkel, die wordt gebruikt in dit gerecht en welke heel veel smaak afgeeft.

Ossobuco, wordt in Italië veel gegeten, vooral in restaurants. Thuis maakt men het minder vaak klaar. Er zijn verschillende varianten van. De “ossobuco alla Milanese” is waarschijnlijk toch wel het bekendste recept, met “gremolata”, zonder tomaat, en geserveerd met risotto allo zafferano.

Kalfsschenkel wordt in Nederland steeds populairder. De Nederlandse keuken kent van oudsher

de runderschenkel als grondstof voor bouillon en soepvlees.

Bereiding

Ingrediënten

  • 4 stuks runderschenkel
  • 2 eetlepels bloem
  • snufje peper (versgemalen)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui (in blokjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 wortels (á 75 g, in stukjes)
  • 2 stengels bladselderij (in plakjes)
  • 200 ml witte wijn (droge)
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (á 400 ml)
  • 2 stuks citroen (rasp ervan)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes peterselie (verse, fijngehakt)
  • snufje zout
  • braadslede
  • aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bestrooi de schenkels met bloem en peper. Verhit de olie in de braadslede en bak hierin het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de braadslede. Voeg de ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, de wortel en bleekselderij aan de achtergebleven olie toe en smoor de groenten ca. 5 minuten op zacht vuur.
  2. Voeg de wijn, bouillon, tomatenblokjes, rasp van 1 citroen en laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Schep het vlees in de saus en plaats de braadslede afgedekt met aluminiumfolie ca. 2½ uur in de oven tot het vlees gaar is
  3. Roer in een kom de overige fijngehakte knoflook, citroenrasp en peterselie door elkaar tot gremolata. Neem de braadslede uit de oven en verwijder de laurierblaadjes. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel het vlees met de saus over vier borden en garneer de osso bucco met gremolata.

Lekker met dikke sneden boerenbrood of pasta.

Tip

Schep voor pittige gremolata 2 fijngehakte ansjovisfilets door de gremolata.

Wist u dat…

Snijd de randjes rondom de schenkels even in om kromtrekken te voorkomen.

ossobuco alla milanese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: vlees.nl

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


2 beoordelingen voor Kalfsschenkel Ossobuco

  1. c.petterkorf (geverifieerde eigenaar)

    Zeker een aanrader. Ik had nog nooit eerder ossobuco gemaakt maar het is zeker goed gelukt met zo’n goede basis


    • robin

      Hartelijk dank voor het compliment 🙂


  2. Mieke

    Mooie grote Ossobuco ontvangen


Stel een vraag over dit product