Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Entrecote Limousin dry-aged

0 review(s)

Gerijpte botermalse biefstuk uit de rug met een lekker randje vet.

  • 25 dagen gerijpt/ dry-aged
  • 150+ dagen graangevoerd

Hoeveelheid: diverse gewichten per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Ras: Limousin
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk gerijpt, graangevoerd rundvlees. Eet smakelijk!

19,95

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

330-350 g.
  • 330-350 g.
  • 350-370 g.
  • 390-410 g.
  • 430-450 g.
  • 470-490 g.
  • 510-520 g.
Wissen

Beschrijving

Entrecote Limousin dry-aged

Gerijpte botermalse biefstuk uit de rug met een lekker randje vet.

  • 28 dagen gerijpt/ dry-aged
  • 150+ dagen graangevoerd

Hoeveelheid: diverse gewichten per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Ras: Limousin
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Entrecote dry-aged

Dry-Aged Entrecote voor op de BBQ! Dit prachtige stuk vlees van het Limousin vleesras is 25 dagen gerijpt in onze dry-age kast. Hierdoor ontstaat er een unieke smaak.

Een mooie volle smaak en een prachtige dieprode kleur. Door het rijpingsproces is de Entrecote botermals. De perfecte combinatie van mals vlees en een randje vet aan de buitenkant. Het randje vet zorgt tijdens het grillen voor nog meer smaakbeleving. De entrecote is perfect voor de bbq of grill.

DRY-AGING OF WET AGING

Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.

HET RIJPEN/ DRY-AGED

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.

PRACHTIG VEE UIT DE OMGEVING VAN TWENTE!

Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie worden afgeleverd op het slachthuis. Tijdens het transport doen we er alles aan om stress te vermijden. De runderen komen uit de regio Twente en net over de grens in Duitsland. De afstand is maximaal 45 minuten tot het slachthuis in Oldenzaal.

Ook op het slachthuis gaan we respectvol om met de dieren. Vakmensen zorgen ervoor dat de runderen op een hygiënische wijze worden geslacht. Daarna worden de karkassen vakkundig uitgesneden tot vleesdelen zoals de ossenhaas en het ribstuk. Zes eigen Foodtrucks brengen het rundvlees vervolgens naar de geselecteerde afnemers, zoals kwaliteitslagers en horeca groothandel.

Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk rundvlees. Eet smakelijk!

Limousin

Een echt vleesras!

De Limousin is een echt vleesras. Ze wordt dus niet gemolken. Het vlees van de Limousin is een stuk malser en heeft een unieke smaak.

Limousin-vlees staat bekend om de mooie rode kleur, speciale marmering, heerlijke sappigheid en ongekende malsheid. Het vet smelt weg tijdens het bakken en zorgt voor een unieke smaaksensatie.

Reviews

Stel een vraag over dit product


LET OP: DEZE WEEK IS VOLGEBOEKT, LEVERING WEER VANAF MAANDAG 6 SEPTMBER

EXCUSES VOOR HET ONGEMAK

Winkelwagen
  • No products in the cart.