Winkelwagen

CLUB STEAK HOLSTEIN DRY AGED

28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Het heerlijke dry-aged vlees van Holstein-rund combineert een unieke smaak en malsheid, versterkt door het rijpingsproces van 28 dagen.

Vanaf  24,25

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

CLUB STEAK HOLSTEIN DRY AGED

28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.

Een prachtige entrecôte met been, gerijpt. Gemarmerd rundvlees van het Holstein runderras.

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

CLUB STEAK DRY AGED

Club steak dry aged, 28 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Club steak  ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.

Een heerlijk groot stuk vlees, genoeg om te delen en te genieten met elkaar.

HOLSTEIN DUBBELDOEL KOEIEN

Op zoek naar hoge kwaliteit en een duurzame keuze? Dan is het vlees van de Holstein dubbeldoelkoeien precies wat jij wil! De koeien beginnen hun carriére als melkkoeien en als zij eenmaal niet genoeg melk meer geven, dan worden zij geschikt als vleesrund. Daarmee hebben deze koeien een dubbel doel en is het een van de meest duurzame keuzes die er is. In een tijd van ongeveer twee tot vijf maanden krijgen de koeien aangepaste voeding die meer bij vleeskoeien past. Doordat ze geen melk meer hoeven te produceren, zijn de koeien minder gespierd. Het vlees is uitzonderlijk mals, doorregen en authentiek van smaak.

DRY-AGING OF WET AGING

Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.

HET RIJPEN/ DRY-AGED

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.

CLUB STEAK

De Club Steak zit tussen de Côte de Boeuf en de T-Bone steak in. Gunstig geprijsd maar zeker niet minder van smaak of kwaliteit!

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0