CLUB STEAK HOLSTEIN DRY AGED
28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.
Hoeveelheid: 600-650 gram per stuk vacuüm verpakt
- Herkomst: Holland
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
€ 26,25 Oorspronkelijke prijs was: € 26,25.€ 21,00Huidige prijs is: € 21,00. incl. BTW
Niet op voorraad
Uitverkocht


- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4313 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
CLUB STEAK HOLSTEIN DRY AGED
28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.
Een prachtige entrecôte met been, gerijpt. Gemarmerd rundvlees van het Holstein runderras.
Hoeveelheid: 600-650 gram per stuk vacuüm verpakt
- Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
CLUB STEAK DRY AGED
Club steak dry aged, 28 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Club steak ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.
Een heerlijk groot stuk vlees, genoeg om te delen en te genieten met elkaar.
HOLSTEIN DUBBELDOEL KOEIEN
Op zoek naar hoge kwaliteit en een duurzame keuze? Dan is het vlees van de Holstein dubbeldoelkoeien precies wat jij wil! De koeien beginnen hun carriére als melkkoeien en als zij eenmaal niet genoeg melk meer geven, dan worden zij geschikt als vleesrund. Daarmee hebben deze koeien een dubbel doel en is het een van de meest duurzame keuzes die er is. In een tijd van ongeveer twee tot vijf maanden krijgen de koeien aangepaste voeding die meer bij vleeskoeien past. Doordat ze geen melk meer hoeven te produceren, zijn de koeien minder gespierd. Het vlees is uitzonderlijk mals, doorregen en authentiek van smaak.
DRY-AGING OF WET AGING
Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.
HET RIJPEN/ DRY-AGED
Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.
Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.
CLUB STEAK
De Club Steak zit tussen de Côte de Boeuf en de T-Bone steak in. Gunstig geprijsd maar zeker niet minder van smaak of kwaliteit!
Reviews
Extra informatie
Gerelateerde producten
Short ribs Iers
€ 14,10Ossenhaasspies per 8 stuks
€ 31,80 incl. BTWBrisket Angus whole packer
€ 164,00Gewaardeerd 5.00 uit 5Klapstuk
Vanaf € 11,50Gewaardeerd 5.00 uit 5Côte de boeuf-Rib Roast XXL
Vanaf € 106,00Gewaardeerd 5.00 uit 5Rosbief rundermuis
Vanaf € 22,50Biefstukspies per 2
€ 6,00 incl. BTWGewaardeerd 5.00 uit 5Kogelbiefstuk Iers Vers
€ 6,75 incl. BTWGewaardeerd 4.67 uit 5
Uitgelichte Producten
RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 43,20RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 20,60ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 12,00Verrassingspakket 2 KG mix aanbieding
€ 35,00 incl. BTW
JG – 17 september 2024