Gratis bezorging v.a. €70,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

CLUB STEAK BLOK DRY AGED

0 review(s)

Club steak blok Limousin Dry Aged

Hoeveelheid: 3.044 kg.

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Met een goed gevoel genieten van heerlijk rundvlees uit omgeving Twente

Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk graangevoerd rundvlees. Eet smakelijk!

157,00

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

  • 3000 g.
  • 3500 g.
Wissen

Beschrijving

Club steak blok Limousin Dry Aged

Dit van oorsprong Frans ras staat bekend om zijn superieure vleeskwaliteit.

Hoeveelheid: 3.044 kg.

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

28 dagen gerijpt in onze droogkasten, 150+ dagen graangevoerd

CLUB STEAK BLOK DRY AGED

Club steak blok, 28 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de club steak ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.

Een heerlijk groot stuk vlees, genoeg om te delen en te genieten met elkaar.

DRY-AGING OF WET AGING

Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.

HET RIJPEN/ DRY-AGED

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.

Limousin

Een echt vleesras!

De Limousin is een echt vleesras. Ze wordt dus niet gemolken. Het vlees van de Limousin is een stuk malser en heeft een unieke smaak.

Limousin-vlees staat bekend om de mooie rode kleur, speciale marmering, heerlijke sappigheid en ongekende malsheid. Het vet smelt weg tijdens het bakken en zorgt voor een unieke smaaksensatie.

Reviews

Stel een vraag over dit product


Winkelwagen
  • No products in the cart.