Winkelwagen

Varkensnek rollade

Hoeveelheid: ca. 1 kg. en 1.5 kg per stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
  • Verpakking: Vacuüm verpakt en kan geleverd worden in mooie cadeau doos

Varkensnek rollade

Onze sappige varkensnek rollade, gemaakt van de malse procureur en ambachtelijk bereid door onze vakslagers, is heerlijk gekruid en vacuüm verpakt, met de optie voor een luxe rollade doosje.

Vanaf  15,00

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Varkensnek rollade

Hoeveelheid: ca. 1 kg. en 1.5 kg per stuk

Hollandse Varkensnek Rollade

Onze varkensnek rollade, gemaakt van de malse varkensprocureur. Ambachtelijk bereid door onze vakslagers en perfect gekruid. Wilt u een luxe rollade doosje erbij dan kan dat ook.

Bereiding in de pan

  1. Haal de varkens procureur rollade ongeveer 30-45 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Smelt de boter in een braadpan op matig vuur. Leg de rollade in de pan als bijna alle schuim van de boter is weggetrokken en braad aan. Draai de rollade met een vleestang of houten spatel en vleesvork een paar keer om, zodat het vlees rondom – ook aan de zijkant! – lichtbruin wordt. Draai het vuur laag en braad de rollade met de deksel schuin op de pan in 35-60 min. gaar (gaartijd is afhankelijk van het gewicht). Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 68-70°C.
  3. Neem het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Schenk ondertussen de droge witte wijn in een pan, roer de aanbaksels los en laat de jus even doorkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de rollade uit de folie, knip het netje open en verwijder deze. Snijd de rollade met een groot scherp mes in dunne plakken.

Bereiding in de oven

  1. Haal de varkens procureur rollade ongeveer 30-45 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Braad de rollade rondom goudbruin aan, zodat het vlees een mooie korst krijgt. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant.
  3. Na het aanbraden kan de rollade in een braadslede in de oven.  Gaar de rollade langzaam op 150°C voor ongeveer 1,5 tot 2 uur. Met behulp van een vleesthermometer is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is; de kerntemperatuur is dan ca. 68-70°C.

Eet smakelijk…

Reviews

jose 31 maart 2025

Diana 9 november 2024

Henk Lohuis 10 december 2023

KARIN THEUNISZ 7 januari 2023

Jeroen 24 december 2022

Yan 29 december 2021

Arie 6 november 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Rollade met of zonder doosje

1 kg. zonder rollade doosje, 1 kg. met rollade doosje, 1.5 kg. zonder rollade doosje, 1.5 kg. met rollade doosje

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0