Short ribs Australian Grain Fed
Hoeveelheid: diverse gewichten
- Herkomst: Australie
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Topkwaliteit graangevoerd (grain fed) uit Australië
€ 19,95 incl. BTW
Niet op voorraad
Uitverkocht


- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4417 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Short ribs Australian Grain Fed
Hoeveelheid: diverse gewichten
- Herkomst: Australie
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Angus grain fed short ribs uit Australië
Angus short ribs (ook wel flat-ribs, jacobs-ladder of beef-ribs genoemd) uit Australië zijn een echte verwennerij. Dit mooie en stoere product is niet meer weg te denken uit het rijtje ware BBQ-klassiekers. Het vlees van dit graangevoerde vee is vol smaak en structuur. Het is echt een ultiem product voor de mooie low & slow sessies. Lekker lang wachten op het eindresultaat onder het genot van een biertje of wat anders lekkers en dan na het wachten wordt je geduld ruimschoots beloond!
Australische graangevoerd
Onze keuze is een short-rib, graan gevoerd van het Angus ras en komt uit Australië. Deze zijn mooi gemarmerd en hebben een smaakvolle vetlaag. Door zijn lange rijping staat deze garant voor een perfecte kwaliteit.
Short ribs (ook wel beef ribs genoemd) zijn in Nederland moeilijk te verkrijgen. Dit komt omdat in Nederland vooral de spareribs populair zijn. Short ribs zijn de ‘spareribs’ van een rund en spareribs zijn de ribben van een varken. Je kunt je dus voorstellen dat de short ribs (beef ribs) een stukje groter zijn. Veel slagers verkopen ze vaak als runder spareribs of als het pianostukje met bot.
Short ribs low & slow gegaard
Runderribben, misschien wel het meest smakelijke stukje van het rund.
Ingrediënten:
- Runderribben
- Grate Goods Beef or Steak Rub
Verder nodig:
- Afsluitbare barbecue
- Digitale kernthermometer
- Aluminiumfolie
- Houtskool of briketten
- Je favoriete rookhout*.
- * Eiken of Hickory gaat goed samen met rundvlees. Maar andere soorten als appel-, beuken-, mesquite- of kersenhout doen het ook prima!
Vlees Voorbereiden:
Een dag van te voren; Vlees royaal inwrijven met de Beef or Steak Rub
Barbecueën:
Afhankelijk van factoren als o.a. het vlees en de (stabiele)temperatuur in de barbecue kan het barbecueën van beef ribs 7 tot 12 uur in beslag nemen. Stook de barbecue zo stabiel mogelijk op 105 à 115˚C.
Voeg rookhout toe en barbecue de ribs eerst tot een kerntemperatuur van 64 à 68˚C. Vervolgens inpakken in aluminiumfolie en terug op de barbecue leggen. Bij een kerntemperatuur van 92˚C zijn de ribs klaar. Dan van de barbecue halen en tenminste een half uur laten rusten in de folie.
Hoe maak je Beef short ribs
Receptidee: Dutch Oven Short Ribs
Extra informatie
Gewichten | 900 g., 1000 g., 1100 g., 1200 g., 1400 g., 1600 g., 1700 g., 2000 g. |
---|
Gerelateerde producten
Kipsaté spies 2 x 100 g. vers
€ 3,30 incl. BTWOssenhaasspies per 2 stuks vers
€ 9,50 incl. BTWBiefstukspies per 2
€ 6,00 incl. BTWGewaardeerd 5.00 uit 5Kipfilet
€ 3,40 incl. BTWTomahawk steak
€ 60,75Gewaardeerd 5.00 uit 5Cote de boeuf – Rib roast
Vanaf € 18,95Gewaardeerd 4.86 uit 5Lamsboutschijven
€ 13,25 incl. BTWEntrecote vers
Vanaf € 7,95Gewaardeerd 5.00 uit 5
Uitgelichte Producten
RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 43,20RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 20,60ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 15,80BAVETTE LIMOUSIN
Vanaf € 18,75