Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Short ribs Australian Grain Fed

Hoeveelheid: diverse gewichten

  • Herkomst: Australie
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Topkwaliteit graangevoerd (grain fed) uit Australië

 

 19,95 incl. BTW

Uitverkocht

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Short ribs Australian Grain Fed

Hoeveelheid: diverse gewichten

  • Herkomst: Australie
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Angus grain fed short ribs uit Australië

Angus short ribs (ook wel flat-ribs, jacobs-ladder of beef-ribs genoemd) uit Australië zijn een echte verwennerij. Dit mooie en stoere product is niet meer weg te denken uit het rijtje ware BBQ-klassiekers. Het vlees van dit graangevoerde vee is vol smaak en structuur. Het is echt een ultiem product voor de mooie low & slow sessies. Lekker lang wachten op het eindresultaat onder het genot van een biertje of wat anders lekkers en dan na het wachten wordt je geduld ruimschoots beloond!

Australische graangevoerd

Onze keuze is een short-rib, graan gevoerd van het Angus ras en komt uit Australië. Deze zijn mooi gemarmerd en hebben een smaakvolle vetlaag. Door zijn lange rijping staat deze garant voor een perfecte kwaliteit.

Short ribs (ook wel beef ribs genoemd) zijn in Nederland moeilijk te verkrijgen. Dit komt omdat in Nederland vooral de spareribs populair zijn. Short ribs zijn de ‘spareribs’ van een rund en spareribs zijn de ribben van een varken. Je kunt je dus voorstellen dat de short ribs (beef ribs) een stukje groter zijn. Veel slagers verkopen ze vaak als runder spareribs of als het pianostukje met bot.

Short ribs low & slow gegaard

Runderribben, misschien wel het meest smakelijke stukje van het rund.

Ingrediënten:

Verder nodig:

  • Afsluitbare barbecue
  • Digitale kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Houtskool of briketten
  • Je favoriete rookhout*.
  • * Eiken of Hickory gaat goed samen met rundvlees. Maar andere soorten als appel-, beuken-, mesquite- of kersenhout doen het ook prima!

Vlees Voorbereiden:

Een dag van te voren; Vlees royaal inwrijven met de Beef or Steak Rub

Barbecueën:

Afhankelijk van factoren als o.a. het vlees en de (stabiele)temperatuur in de barbecue kan het barbecueën van beef ribs 7 tot 12 uur in beslag nemen. Stook de barbecue zo stabiel mogelijk op 105 à 115˚C.

Voeg rookhout toe en barbecue de ribs eerst tot een kerntemperatuur van 64 à 68˚C. Vervolgens inpakken in aluminiumfolie en terug op de barbecue leggen. Bij een kerntemperatuur van 92˚C zijn de ribs klaar. Dan van de barbecue halen en tenminste een half uur laten rusten in de folie.

Hoe maak je Beef short ribs

Receptidee: Dutch Oven Short Ribs

Reviews

Extra informatie

Gewichten

900 g., 1000 g., 1100 g., 1200 g., 1400 g., 1600 g., 1700 g., 2000 g.

Winkelwagen