Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Short ribs Iers grasgevoerd

Hoeveelheid: Diverse gewichten.

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Topkwaliteit short ribs (beef ribs) van  grasgevoerde Ierse runderen.

Vanaf  10,95

  • 600-700 g.
  • 700-800 g.
  • 800-900 g.
  • 900-1000 g.
  • 1000-1100 g.
  • 1100-1200 g.
  • 1200-1300 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Short ribs Iers grasgevoerd

Hoeveelheid: Diverse gewichten.

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

SHORT RIBS

Short ribs worden ook wel beef ribs genoemd (andere namen zijn: flatribs of jacobsladder). Om het makkelijk uit te leggen: het zijn de ‘spareribs van een rund’, maar dan een stuk groter. Een ideaal stuk vlees om low&slow op de BBQ te bereiden. Ze zijn op hun lekkerst als het vlees letterlijk van het bot valt. Dan kan je ze zelfs plukken tot ‘pulled beef’. Wat je er ook van gaat maken, wat ons betreft is dit een stuk vlees dat je een keer geprobeerd moet hebben. Onze short ribs worden gesneden van de Ierse runderen.

Grasgevoerd

Het grote geheim van Iers rundvlees: Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Dag in, dag uit, gras grazend. In totaal bestaat het dieet van de runderen voor meer dan 90% uit gras. Dat is niet alleen duurzaam en gezond, het is de basis van de verrassend intense smaak van Iers rundvlees.

Short ribs low & slow gegaard

Runderribben, misschien wel het meest smakelijke stukje van het rund.

Ingrediënten:

Verder nodig:

  • Afsluitbare barbecue
  • Digitale kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Houtskool of briketten
  • Je favoriete rookhout*.
  • * Eiken of Hickory gaat goed samen met rundvlees. Maar andere soorten als appel-, beuken-, mesquite- of kersenhout doen het ook prima!

Vlees Voorbereiden:

Een dag van te voren; Vlees royaal inwrijven met de Beef or Steak Rub

Barbecueën:

Afhankelijk van factoren als o.a. het vlees en de (stabiele)temperatuur in de barbecue kan het barbecueën van beef ribs 7 tot 12 uur in beslag nemen. Stook de barbecue zo stabiel mogelijk op 105 à 115˚C.

Voeg rookhout toe en barbecue de ribs eerst tot een kerntemperatuur van 64 à 68˚C. Vervolgens inpakken in aluminiumfolie en terug op de barbecue leggen. Bij een kerntemperatuur van 92˚C zijn de ribs klaar. Dan van de barbecue halen en tenminste een half uur laten rusten in de folie.

Bekijk hier ons exclusieve rundvlees assortiment: Beef boutique.

Hoe maak je Beef short ribs

Receptidee: Dutch Oven Short Ribs

Reviews

Good quality

We ate the beef short ribs which were sold at a great price and tasted great. The meat was also packaged nicely.

Carla 27 juli 2023

Goed

Mooi stukje vlees

Arie 21 juli 2023

Extra informatie

Winkelwagen