Winkelwagen

Short ribs Iers

Hoeveelheid: Diverse gewichten.

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Topkwaliteit short ribs (beef ribs) van  grasgevoerde Ierse runderen.

Vanaf  10,95

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Short ribs Iers

Hoeveelheid: Diverse gewichten.

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

SHORT RIBS

Short ribs worden ook wel beef ribs genoemd (andere namen zijn: flatribs of jacobsladder). Om het makkelijk uit te leggen: het zijn de ‘spareribs van een rund’, maar dan een stuk groter. Een ideaal stuk vlees om low&slow op de BBQ te bereiden. Ze zijn op hun lekkerst als het vlees letterlijk van het bot valt. Dan kan je ze zelfs plukken tot ‘pulled beef’. Wat je er ook van gaat maken, wat ons betreft is dit een stuk vlees dat je een keer geprobeerd moet hebben. Onze short ribs worden gesneden van de Ierse runderen.

Het kopen van short ribs (korte ribben) uit Ierland bij de internetslagerij is een goede keuze als je op zoek bent naar topkwaliteit vlees. Ierland staat bekend om zijn hoogwaardig rundvlees, en short ribs zijn een smakelijk stuk vlees dat vaak wordt gebruikt in barbecue gerechten en stoofpotten.

Grasgevoerd

Ierland staat bekend om zijn sappige groene weiden en ideale omstandigheden voor het weiden van koeien, wat kan bijdragen aan de kwaliteit van het rundvlees. Hier zijn enkele redenen waarom rundvlees uit Ierland vaak als hoogwaardig wordt beschouwd:

  1. Grasgevoerd: Veel runderen in Ierland worden hoofdzakelijk gevoerd met gras en weidegewassen. Grasgevoerd vlees staat bekend om zijn smaak en de mogelijkheid om gezondere vetzuren zoals omega-3-vetzuren te bevatten.
  2. Natuurlijke omgeving: Ierland heeft een mild klimaat en veel regen, wat resulteert in weelderige weiden waar koeien vrij kunnen grazen. Dit draagt bij aan de gezondheid en smaak van het vlees.
  3. Gezondheid van het vee: Ierland heeft strenge regelgeving en normen voor de gezondheid en het welzijn van het vee, wat de algehele kwaliteit van het vlees bevordert.

Short ribs low & slow gegaard

Runderribben, misschien wel het meest smakelijke stukje van het rund.

Ingrediënten:

Verder nodig:

  • Afsluitbare barbecue
  • Digitale kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Houtskool of briketten
  • Je favoriete rookhout*.
  • * Eiken of Hickory gaat goed samen met rundvlees. Maar andere soorten als appel-, beuken-, mesquite- of kersenhout doen het ook prima!

Vlees Voorbereiden:

Een dag van te voren; Vlees royaal inwrijven met de Beef or Steak Rub

Barbecueën:

Afhankelijk van factoren als o.a. het vlees en de (stabiele)temperatuur in de barbecue kan het barbecueën van beef ribs 7 tot 12 uur in beslag nemen. Stook de barbecue zo stabiel mogelijk op 105 à 115˚C.

Voeg rookhout toe en barbecue de ribs eerst tot een kerntemperatuur van 64 à 68˚C. Vervolgens inpakken in aluminiumfolie en terug op de barbecue leggen. Bij een kerntemperatuur van 92˚C zijn de ribs klaar. Dan van de barbecue halen en tenminste een half uur laten rusten in de folie.

Bekijk hier ons exclusieve rundvlees assortiment: Beef boutique.

Hoe maak je Beef short ribs

Receptidee: Dutch Oven Short Ribs

Reviews

W.G. 29 augustus 2024

Jeroen 7 juli 2024

AM 16 mei 2024

Mike 1 mei 2024

Carla 27 juli 2023

Arie 21 juli 2023

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0