Winkelwagen

Scholfilet wit zonder huid

Hoeveelheid: 170-200 g. en 200-230 g. per stuk vacuüm verpakt

  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. tot 5 dagen
  • Herkomst: Midden Noordzee

Scholfilets naturel zonder hun zwarte huid en met hun witte huid.

Vanaf  5,50

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hoeveelheid: 170-200 g. en 200-230 g. per stuk vacuüm verpakt

  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. tot 5 dagen
  • Herkomst: Midden Noordzee

Scholfilet wit met huid

Scholfilets zonder hun zwarte huid en met hun witte huid.

Scholfilet met huid is een heerlijk stuk vis dat vaak wordt bereid vanwege de smaak en textuur die de huid toevoegt. De huid kan helpen om de vis sappig te houden en voegt een knapperige textuur toe wanneer deze goed gebakken of gegrild wordt. Bij het bereiden van scholfilet met huid is het belangrijk om de vis goed te kruiden en te bakken of te grillen tot de huid knapperig is. Een simpele bereiding met citroen, kruiden en een beetje olijfolie kan de smaak van de scholfilet goed naar voren laten komen. Je kunt de scholfilet serveren met bijgerechten zoals gestoomde groenten, een frisse salade of gebakken aardappelen. Het is een lichte en smaakvolle optie voor een gezonde maaltijd. Hoe ben je van plan om de scholfilet te bereiden?

Scholrolletjes met Mosterdsaus

scholrolletjes

Type gerechtHoofdgerecht
Bereidingstijd<20 min.
VerkrijgbaarheidGoed
Aantal personen2 personen
Energie415kCal/1740kJ

Bereiding

Snijd de puntjes van de boontjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in 6-7 minuten beetgaar. Halveer de scholfilets in de lengte en bestrooi ze aan beide kanten met zout en peper. Snijd het bosuitje in dunne reepjes van 5 cm lang. Giet de boontjes af. Leg op elke scholfilet aan het brede uiteinde een bergje van boontjes, wortel en bosui en rol de scholrolletjes zo op, dat de groente er aan één kant uitsteekt. Plaats de rolletjes naast elkaar in een goed ingevette lage ovenschaal. Roer in een kom de crème fraîche met mosterd, wijn, zout en peper naar smaak door elkaar en schenk de saus over de rolletjes. Laat de scholrolletjes in een voorverwarmde oven van 175°C in ongeveer 15 minuten gaar worden of in de magnetron op 600 watt in 10 minuten.

Lekker met pandan rijst of gele rijst.

Ingrediënten

  • 300 gram scholfilets
  • 100 gram dunne sperziebonen
  • zout, peper
  • 1 bosuitje
  • 50 gram in reepjes gesneden wortel
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • ½ dl droge witte wijn

 

Reviews

Peter 24 november 2021

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0