Hoeveelheid: ca. per 500 g. of 1000 g...
Hoeveelheid: ca. 500 g.
Stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard is om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar.
Runderpoulet wordt vooral gebruikt bij de bereiding van hachee en stoofschotels. Runderpoulet is niet bedoeld om gebakken te worden, maar uitsluitend om te stoven of om soep van te trekken.
500 gram runderpoulet
scheutje azijn of rode wijn
2 plakken ontbijtkoek
1 ui
mosterd
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
peper
zout
appelstroop
Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn, of een flesje ? bruin – bier gebruiken. Voeg de ui – in stukken gesneden – het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een héél zacht vuurtje hoe beter.
Hoeveelheid: ca. per 500 g. of 1000 g...
Hoeveelheid: ca. 2 x 100 g. vers..
Hoeveelheid: vanaf ca. 400 g. stuk..
Hoeveelheid: Ca. 200 gram, 250 gram , ..
JA. van Beek – 27 december 2022
Vers - Heerlijk voor de stoofschotel. Meer smaak
Jan – 23 december 2022
Mooi even groot gesneden - Heerlijke krachtige bouillon mee gemaakt.
JA. – 19 juli 2022
Vers - Mals en smaakvol
Francesco – 26 december 2021
okay - gewoon goed
M. – 18 december 2021
makkelijk - lekker voor stoofpotje
Jan – 8 november 2021
Smaakvol - Heerlijk mals en smaakvol
JA. – 11 september 2021
Mals en lekker - Je krijgt watje betaald top vlees
Jan – 17 mei 2021
Smaakvol - Heerlijk mals ,gebruikt voor de goulash.