Winkelwagen

Kogelbiefstuk Iers aanbieding

Hoeveelheid: ca. 180 g. per stuk

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De Ierse runderen lopen bijna het hele jaar buiten heerlijk te grazen. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

 

Oorspronkelijke prijs was: € 5,15.Huidige prijs is: € 4,25. incl. BTW

Niet op voorraad

Uitverkocht

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Kogelbiefstuk Iers

Hoeveelheid: ca. 180 g. per stuk

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De Ierse runderen lopen bijna het hele jaar buiten heerlijk te grazen. Al dat verse gras, een ideaal klimaat en volop lichaamsbeweging zorgt voor heerlijk mals vlees.

Kogelbiefstuk is net als een gewone biefstuk een heerlijk mals stukje rundvlees. Het verschil is dat het vlees van de kogelbiefstuk gesneden wordt van de kogel van de bovenbil van het rund, of van de kogel van het spierstuk. Dit vlees wordt kogel genoemd omdat het bij het kogelgewricht zit.

Bereiding kogelbiefstuk

1. Formaat koekenpan

Gebruik een koekenpan die groot genoeg is om de biefstukken naast elkaar te leggen, waarbij je dan ook nog een beetje ruimte moet overhouden om het vlees over de bodem te schuiven.

Is de pan te groot, dan wordt het vet te bruin! Is de pan te klein dan kan het vlees niet gelijkmatig gaar worden!

2. De boter bruin laten worden

Zet de pan op het vuur, draai het vuur laag en doe de boter in de pan. Zet het vuur hoog als de boter gaat bubbelen en laat de boter bruin worden.

3. Het vlees in de pan leggen

Dep het vlees met keukenpapier droog en leg de biefstukken met een vleestang of twee spatels in de pan.

Gebruik geen vleesvork want als je in het vlees prikt, loopt het vocht eruit en blijft het vlees minder sappig!

4. Het vlees dichtschroeien

Bak het vlees op hoog vuur in totaal 2 minuten aan beide kanten lichtbruin.

5. De biefstuk medium bakken

Draai het vuur lager en bak de biefstukken in totaal ongeveer 5 minuten aan beide kanten mooi bruin en medium van binnen, wat wil zeggen dat alleen de kern van het vlees nog rood is. Keer tijdens het bakken het vlees geregeld en schud de pan af en toe heen en weer.

6. De biefstuk rare bakken

Wil je de biefstukken bijna rauw en alleen aan de buitenkant gebruind, bak ze dan 2 minuten korter.

7. De biefstuk well-done bakken

Heb je liever een doorbakken biefstuk bak het vlees dan 3 à 5 minuten langer.

De baktijd hangt ook af van de dikte van de biefstuk. Is het vlees dunner dan 2 cm dan bak je iets korter, is het dikker dan bak je iets langer.

8. Het vlees zouten

Bestrooi de biefstuk in de pan met een beetje zout en peper en keer het vlees nog een keer om.

9. Het vlees uit de pan halen

Haal de biefstukken met de vleestang of de spatels uit de pan en leg ze op een plank of bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het een paar minuten staan. Zo kunnen de sappen zich in het vlees verspreiden en loopt niet alles eruit als je het vlees snijdt. Verwijder de folie en leg de biefstukken op het bord.

Reviews

Willy 22 maart 2023

Extra informatie

Gewichten

200 gr., 250 gr.

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0