Hoeveelheid: ca. 400 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: Kip heel ca. 1000 g.
Een goeie kip word nog lekkerder als ‘ie wordt gepekeld en gerookt.
Ingrediënten:
Verder nodig:
* Kersenhout gaat goed samen met kip. Maar andere soorten als eiken-, beuken-, hickory- of appelhout doen het ook prima!
AllBrine Voorbereiden:
100 gram AllBrine Nr.1 oplossen in 1 liter heet water.
Af laten koelen tot koelkast temperatuur (min. 7˚C).
Kip Voorbereiden:
De kip in de koelkast minimaal 1 en maximaal 12 uur ondergedompeld in de AllBrine zetten. Daarna afspoelen onder de koude kraan en droog deppen met keukenrol. Inwrijven met de BBQ Rub.
Barbecueën:
Stook de barbecue zo stabiel mogelijk op 110 à 120˚C. Voeg rookhout toe en barbecue de kip langzaam in een gesloten barbecue tot een kerntemperatuur van 74˚C. Haal de kip van de barbecue en laat tenminste 15 minuten rusten. Stook ondertussen de barbecue op om te grillen. Grill de kip voor een mooi kleurtje en knapperig korstje.
Serveren: snijdt de kip in stukken en serveer ‘m. Of pluk de kip en serveer op een broodje met coleslaw en BBQ sausen als “Smokey Pulled Chicken”. Enjoy!
Hoeveelheid: ca. 400 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: ca. 300 g. per stuk..
Hoeveelheid: ca. 200 g. per stuk..
Hoeveelheid: ca. 250 g. per 2 stuks ..
cp – 25 december 2022
klein - klein
Mariska – 14 oktober 2022
Ondanks bevroren, na ontdooien heerlijk gegrild en zéér smakelijk - Heerlijke kip. Mals, goed te grillen lekker van smaak
Lloyd – 14 oktober 2022
Nice - Goed
Eva – 26 mei 2021
2x kip voor bouillon - Goed verpakt en mooi schoon.
Bert Joosten – 14 april 2021
Goeie kip - Goed en netjes schoon