Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Fazantfilet zonder vel

Hoeveelheid: ca. 420-440 g. per 4-5 stuks verpakt in vacuüm

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Fazantfilet zonder vel

Het vlees heeft een milde wildsmaak die iets weg heeft van kip.

 12,95 incl. BTW

Uitverkocht

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hoeveelheid: ca. 420-440 g. per 4-5 stuks verpakt in vacuüm

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Fazantfilet zonder vel

De Romeinen brachten de fazanten mee uit Azië en namen ze vervolgens mee tijdens hun veroveringstocht in Europa. Enkele Fazanten ontsnapten uit de Romeinse hoenderhokken en hebben zich vervolgens voortgeplant in de vrije natuur. Fazanten hebben zich gevoed aan wild groeiende bessen en kruiden. Zij krijgen hierdoor een fijne, kruidige aromatische smaak. Het vlees van de fazant is zeer mager en is lichtbruin van kleur.

Bereiden

Bereidingswijze voor in de koekenpan Haal de fazant 1 uur voordat het vlees de koekenpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Zorg dat de koekenpan goed heet is. Laat boter smelten in de koekenpan totdat de boter een goudbruine kleur krijgt. Ongeveer 2 minuut rondom bruin braden op middelhoog vuur. Daarna ongeveer 6 minuten, op laag vuur rustig laten braden.

Bewaren

Rauwe kip en gevogelte zijn 2 dagen te bewaren in de koelkast. Bereide kip en gevogelte zijn 3 tot 4 dagen te bewaren in de koelkast. Bewaar uit voorzorg liever geen bereid vlees dat is overgebleven van de barbecue. Dit vlees heeft meestal te lang buiten de koelkast gestaan. Rauwe kip is zo’n 8 maanden te bewaren in de vriezer bij een temperatuur van -18℃. Bereide kip is ingevroren circa 3 maanden houdbaar. Vries de kip in op de dag van bezorging.

Ontdooien

Bevroren kip en gevogelte afgedekt bewaren in de koelkast. Bacteriën krijgen zo geen kans en het vlees blijft sappig. Het vlees niet laten ontdooien op het aanrecht, op de verwarming of in warm water. Kleine stukken kip en gevogelte kunnen ontdooid worden in de magnetron. Bij te grote stukken vlees zal de buitenkant gaar worden terwijl de binnenkant nog bevroren is. Kip en gevogelte wat reeds ontdooit is geen tweede keer invriezen.

Reviews

Elise 19 april 2021

Extra informatie

Winkelwagen