Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

COTE DE BOEUF HOLSTEIN DRY AGED

28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Het heerlijke dry-aged vlees van Holstein-rund combineert een unieke smaak en malsheid, versterkt door het rijpingsproces van 28 dagen.

Vanaf  117,50

  • 2.0 kg.
  • 2.1 kg.
  • 2.2 kg.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

COTE DE BOEUF HOLSTEIN DRY AGED

28 dagen gerijpt rundvlees van het Holstein rund.

Een prachtige groot stuk Rib roast/ Cote de boeuf , 28 dagen gerijpt. Gemarmerd rundvlees van het Holstein runderras.

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

COTE DE BOEUF DRY AGED

Côte de boeuf dry aged, 28 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Côte de boeuf ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.

Een “côte de bœuf” is een Franse term die verwijst naar een specifiek stuk rundvlees, namelijk een ribsteak of ribroast. Het wordt gesneden van de ribsectie van het rund en bevat een groot bot, evenals een mooi marmerpatroon van vet door het vlees heen. Het vlees van de ribsectie staat bekend om zijn sappigheid en rijke smaak, en het wordt vaak gezien als een premium stuk vlees vanwege zijn kwaliteit en malsheid. Je kunt het bereiden door het te grillen, roosteren of bakken.

Rib roast – Côte de boeuf

De Rib roast, Ribeye met been, Côte de boeuf is een andere benaming voor een prime rib of runder steak.

Wat voor vlees is rib roast?

Wat is een rib roast? Een rib roast is een braadstuk van het rund dat onder verschillende namen door het leven gaat. Het is een ribeye steak met het bot er nog aan, hier ook wel côte de boeuf genoemd, aan één stuk. In de VS gaat dit stuk vlees ook wel door het leven als prime rib.

HOLSTEIN DUBBELDOEL KOEIEN

Op zoek naar hoge kwaliteit en een duurzame keuze? Dan is het vlees van de Holstein dubbeldoelkoeien precies wat jij wil! De koeien beginnen hun carriére als melkkoeien en als zij eenmaal niet genoeg melk meer geven, dan worden zij geschikt als vleesrund. Daarmee hebben deze koeien een dubbel doel en is het een van de meest duurzame keuzes die er is. In een tijd van ongeveer twee tot vijf maanden krijgen de koeien aangepaste voeding die meer bij vleeskoeien past. Doordat ze geen melk meer hoeven te produceren, zijn de koeien minder gespierd. Het vlees is uitzonderlijk mals, doorregen en authentiek van smaak.

DRY-AGING OF WET AGING

Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.

HET RIJPEN/ DRY-AGED

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.

DRY AGED COTE DE BOEUF

De kwaliteit van dit rundvlees was al ontzettend hoog, maar door het ook nog te dry agen, krijg je nog meer een authentieke smaak. Nadat het vlees wordt geselecteerd, wordt het nog vier weken gerijpt tot het juiste rijpstadium is bereikt. Minder vocht en een perfecte marmering van vet. Tijdens het bakken zal het vet smelten, waardoor je van een mals en smaakvol stuk vlees zult genieten.

Reviews

Extra informatie

Winkelwagen